14.06.2026 06:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Iriatherina werneri
paleoglodit
Popularni naziv: Treadfin rainbowfish
Mogu samo reci da je ova riba fenomenalna za biljne aq.Za druge detalje cu kasnije.
paleoglodit attached the following image:
154a.jpg

paleoglodit
...
292.jpg

paleoglodit
...
270a.jpg

Karlo
Lijepe fotkeApplause

Octopus
Thumb up Paleo dobre su ti fotke... sve si bolji.

Evo potakao si me da i ja uzmem moju igrački ponovo u ruke a boga mi nisam dugo. Ima skoro dva meseca od zadnjih fotkanja.

Evo par mojih od sinoć da doprinesem temi o ovoj divnoj ribi.

www.akvaristikayu.com/images/boban/img_3584.jpg

www.akvaristikayu.com/images/boban/img_3594.jpg
Edited by Octopus on 20.04.2010 08:18

www.akvaristikayu.com
paleoglodit
Hvala Karlo.

Hvala Octo, ultra su ti fotke nego reci mi koji ti je objektiv na ovim fotkama. Ono sto mi se svidja kod ovih riba je sto su diskretno obojene i sto sire peraja u lepezu (pretpostavljam zbog udvaranja). Nisu ni mnogo plasljive.

biobiofizicar
Evo i mog skromnog doprinosa ovoj foto temi.
Ali ko ih uhvati sa rasirenim perajima, e to je prizor za pamcenje....
biobiofizicar attached the following image:
iratherinaw1.jpg

Octopus
Bio bio pukni fotku bez seckanja u veličini koja joj dolikuje. Kolae ostavi za časove likovnog Grin

Paleo ovaj objektiv nije nita naročito naspram nekih sa kojima fotkam. Bio je na aparatu pa rekoh to da ne. Inače nisam neto prezadovoljan njime. To je Tamron SP AF60mm F2 Di II LD (IF) 1:1 Macro . Ipak je Canon... Canon!

Evo jedne sa Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro. Moe on to mnogo bolje ali mora se imati vremena i ivaca da se uhvati pravi momenat. Ja trenutno nemam ni jedno ni drugo...

www.akvaristikayu.com/images/boban/img_3584_178.jpg

www.akvaristikayu.com
Octopus
Iskopao sam jednu od prole godine, upucane ultra jeftinim objektivom koga ja često zovem plastikfantastik. Jednostavan i za početnike odličan objektiv koji vidi identično kao ljudsko oko.

Canon EF 50mm f/1.8 II

www.akvaristikayu.com/images/boban/img_9479_677.jpg

www.akvaristikayu.com
katjusa
Evo i moje u akciji

www.shrani.si/f/1D/Bj/2hSc251C/dsc7194.jpg

www.shrani.si/f/1F/Yy/W9ZRNww/jadralke2.jpg

Pozdrav

Octopus
Odlično Kaća. Vidim da si se navikla na Nikonovu stotku. Za moj ukus su boje malo prenaglaene u odnosu na ono kako to nae oko vidi ali to se lako da doterati. Thumb up

www.akvaristikayu.com
zander
Sad si im zadala domaći zadatak svima, do malo pre su bili na forumu online sad su otili da naprave jo bolje fotke od ovih tvojih Wink

Sledeći koji izbacuje fotke je BioBio (po mojoj proceni) Wink

Octopus
ha ha... ja sam jo uvek online... preao si se a i nemam vremena da se igram sada... Preao si se ... nisu ba svi otilui da fotkaju. Beer

www.akvaristikayu.com
biobiofizicar
Na zalost Biobio do sledece fotoseanse ispada iz igre Sad u odnosu na ovo troje "profija". Cool Poskidao sam sve ove slike na komp ne bi li im provalio exif fajlove i parametre u trenutku snimanja, ali Okto dobro krije tragove....
Svaka cast za uhvacene "lepeze" Applause

Kakva je situacija kod vas sto se tice sirenja perajač Kod mene je relativno cesta situacija da trepere perajima u kratkom vremenskom intervalu, i tek par puta sam ih video u ovoj rasirenoj pozi da je zadrzavaju na par sekundi...

zander
Octopus je napisao:
ha ha... ja sam jo uvek online... preao si se a i nemam vremena da se igram sada... Preao si se ... nisu ba svi otilui da fotkaju. Beer

GrinBeer

Da li je neko od vas na ovim fotografijama koristio eksterni blic ili je to samo akvarijumsko osvetljenječ I da li eksterni blic prua veće mogućnosti u aqua fotografiji, tj ovako za makro fotkanje, jel ima neke prednostič
Ja sam totalni laik za fotografiju, pa ajd' sad da vas čujemč Smile

Octopus
Naravno da koristi zandere... ali za makrofotke se koristi poseban blic koji se postavlja na objektiv. Sa takvim blicem se postie najvie ... Ja ga nemam i nisam nikada fotkao sa njim. Onaj na aparatu tu nije od neke velike koristi. A externi blic slabo koristim jer nisam doao do te faze u kupovini. ( čitaj neću da kupim bilo kakav a oni koji se meni dojme i koootaju.) Na alost uvek se nadje neto preče za kupovinu. Lecture Znači oslanjam se na rasvetu odozgo a da je to uvek akvarijumska rasveta,... pa i nije. Zavisi ta dočeopam od reflektora u ruke i ta fotkam.

www.akvaristikayu.com
paleoglodit
BioBio i Kaca bravo i vama.

Moram da kazem da se slazem sa Octom u vezi boja Kacinih slika. Verujem da Kaca to naknadno "filuje" u obradi a nije potrebno toliko. Svakako odlicna poza iratherineGrinApplause

Ja za sada koristim samo akvarijumsko svetlo i nista drugo.

biobiofizicar je napisao:
Kakva je situacija kod vas sto se tice sirenja perajač Kod mene je relativno cesta situacija da trepere perajima u kratkom vremenskom intervalu, i tek par puta sam ih video u ovoj rasirenoj pozi da je zadrzavaju na par sekundi...

Ista situacija i kod mene
Edited by paleoglodit on 20.04.2010 16:11

katjusa
Octopus je napisao:
Odlično Kaća. Vidim da si se navikla na Nikonovu stotku. Za moj ukus su boje malo prenaglaene u odnosu na ono kako to nae oko vidi ali to se lako da doterati. Thumb up

Hvala Octo, ova stotka je zaista pun pogodak, ali moe ona i vie Wink
Istina je, da me ovaj monitor malo zeza, u vidu kalibracije, ali daleko od toga, to oko vidi ipak nije Wink U PS osim cropa i malo izotravanja nita drugo nisam uradila.
Eto neobradjenih fotki :

www.shrani.si/t/k/kw/3KFPA140/dsc7194.jpg

www.shrani.si/t/3K/wS/3JpN9bkV/dsc7184.jpg

www.shrani.si/t/24/zi/1Dk3VGFZ/dsc7106.jpg

Koristila sam eksterni blic na aparatu za (kako se kaečWink doosvetljivanje, u stvari nije "pucao" na puno Smile

Pozdrav

Octopus
Ove fotke bojom i kontrastom definitivno odudaraju od relnog. Da li je tu krivo setovanje aparata, podeavanje balansa belog ili sam objektiv pitanje je. Ja ipak nemam u rukama tvoj aparat...
Fotke jednostavno malo ljate kako bi to moj foto guru rekao prebojila si ih.. Ovo ume da se desi naročito kod korićenja Externog blica ili rasvete ako se balans beloga ne podesi kako treba. Takodje i neka setovanja aparata koja se koriste, gde on sam radi obradu onoga to slika mogu uzrokovati ovakve stvari. Ti sama najbolje zna ta i kako si setovala odnosno kako si upucala ove fotke. Tu ni exif slike ne pomae mnogo nama goji gledamo fotografiju... Setovanja blica i sinhronizacija sa aparatom kako bi se dobila to vernija slika su posebna priča.
Ono to i sama verovatno primećuje je da tvoje oko, ribe koje fotografie ne vidi tako, a cilj fotografa je to realnija fotografija. (bar su mene tako učili oni koji to mnogo bolje rade od nas)
Ja tvoj aparat ne poznajem jer Nikone sam malo drao u rukama ali znam da recimo, ako se malo igram sa setovanjima svog aparata mogu dobiti sličan efekat... ipak za moj ukus je to malo previe boja. U početku godi oku toliko arenila ali...

U svakom slučaju ove fotke označavaju veliki napredak u odnosu na one od ranije i dokaz su da se polako navikava na objektiv koji koristi. To to kae da moe on mnogo bolje vi znamo... Pitanje je da li moemo ikada izvući maksimume iz opreme koju koristimo jer ipak svi smo mi puki amateri u tome.

Samo napred. Thumb up

Evo ja idem malo da se poigram sa svetlom (bez blica) pa da vidimo kako će to na nekoj od budućih fotki da izgleda. A i vi ostali sa naglaskom na ovog biveg fizičara ne predajte se nego dajte jo fotografija... Mi se ovde ne takmičimao ... učimo jedni od drugih. Beer

www.akvaristikayu.com
katjusa
Hvala Octo Thumb up
Neto vie o ovim prekrasnim ribicama na ovome linku. Ima i fotki od Hristo Hristova Wink
Pozdrav

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,267 jedinstvenih poseta