14.06.2026 07:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Korisne bakterije
panterone
Posto treba da oformim nov akvarijum dimenzije 80 x 40 x 40 cm, a ne mogu da cekam i do 2-3 meseca da se stvore korisne bakterije, opredelio sam se skuplju varijantu a to je Sera filter biostart ili Tetra SafeStart.
Ako je neko imao iskustva sa ovim proizvodima neka napise nesto ili neka preporuci koja od ta 2 da uzmem.
Danas mi je stigao i kanister filter Tetra EX700 (zahvaljujuci jednom dobrom coveku sa foruma) pa da odmah i priupitam gde se sipa ta tecnostčPretpostavljam da se sipa po bio kuglama i onim sundjerima...
Hvala...

krcko
Skuplje-jeftinije, a ta je najbolje. Ni sa jednim od ovih sredstava proces neće puno ubrzati. 3-4 nedelje je potrebno da i to odradi posao. A gde će sipati kad napuni filter vodom, sasvim je svejedno.
Ni jedan od navedenih mi nije poznat, da bih ga preporučio. Za prvi filter sam koristio Nutrafin cycle, a onda za druge akvarijume i filtere, medije iz formiranog filtera i trećinu vode iz cikliranog akvarijuma. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
Ne moras da placas i ne moras cekati mesecima. Uzmi staru vodu iz necijeg aq. Dovoljno ti je 10 lit i manje. Posle par dana mozes staviti ribe. Nije to takva drama. Vazno je da postoji mrvica amonijaka i proces brzo pocinje. Ja sam stavljao tako 20 ak neonki u 70 lit vec drugog dana i sve je ok i ribe zive i dan danas posle godinu dana. Ne brini i ne placaj dzabe te preparate...

panterone
Mogu ja izvaditi iz sadasnjeg aq (isto od 120 l) 20-30 l vode i staviti u novi ali se bojim, posto u njemu imam crnu bradatu algu da ne predje i u novi aq...napatio sam se sa njom..
Hocu iz starog da prebacim u novi samo biljke (koje cu dobro isprati sa hipermanganom) i ribe..Valjda se sa njima nece preseliti i alge..Hmmm

paleoglodit
Alge ce se preseliti ako im bude odgovaralo u novom aq. i bez da ubacujes tu vodu iz starog aq.. Tako da je to nebitno.
Alge se prenose sporama i putem vazduha. Ima ih svuda a rastu samo ako im uslovi odgovaraju. Zakljucak je da ces imati alge (ili nemati) u zavisnosti od njihove odluke
Slobodno stavi tu vodu...
Edited by paleoglodit on 17.04.2010 00:07

panterone
paleoglodit je napisao:
Alge ce se preseliti ako im bude odgovaralo u novom aq. i bez da ubacujes tu vodu iz starog aq.. Tako da je to nebitno.
Alge se prenose sporama i putem vazduha. Ima ih svuda a rastu samo ako im uslovi odgovaraju. Zakljucak je da ces imati alge (ili nemati) u zavisnosti od njihove odluke
Slobodno stavi tu vodu...

Pretpostavio sam da se prenose sporama ali ne i vazduhom...zanimljivno...
Ne znam sta da radim, nisam pametan.Da li rizikovati sa starom vodom ili ubaciti tetin/serin proizvod ili pak ostaviti i pustiti ga da se sam izciklira...videcu jos..imam par dana da razmislim...

paleoglodit
Naravno i vazduhom ... Ajde pomisli odakle ti te alge u starom. aq. Pomisli da hoces da zapatis neku algu namerno a ona se ne razvija. Ne odgovaraju joj uslovi. Ili promenis uslove a ona nestane -ugine. Wink
Vrti alga gde burgija nece Through wall samo kad hoce.
Pitaj mene ja sam algar
Edited by paleoglodit on 17.04.2010 00:31

isnogood
Voda iz starog akvarijuma + dodati ureu i azotni ciklus moze da krene.
Nema nikakvog rizika, zapravo u riziku si neprekidno, kao sto je Paleo objasnio.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,549 jedinstvenih poseta