14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Baza biljaka
 Print Thread
Blyxa japonica
dexter
Blyxa japonica je prelepa zbunasta biljka koja moze da se koristi u skoro svim vrstama setup-a.Veoma zahvalna i ne preterano zahtevna biljka.Jedina stvar koju bi dodao je vezana za temperaturu i to da ona ne podnosi vece temperature.Idealno bi bilo da temperatura ne prelazi 26 stepena.Pri dobrom osvetljenju i uslovima listovi dobijaju crvenkastu boju.
dexter attached the following image:
3_8.jpg

Edited by dexter on 25.03.2009 11:32

www.aquaplants.org
kojot
a ja mislio da mi se susiGrin,ne ozbiljno par listova je krenulo da se topi ali mislim da je to zbog promene uslova,inace zaista predivna biljka.Malo sam samo skeptk jer par pelcera nije posedovalo korencice kad sam ih sadio,pa se bojim da se nece ukoreniti,ačShock

zander
Jedna moja malo starija slicica
zander attached the following image:
slika8.jpg

zander
.
slika9.jpg

dexter
kojot je napisao korisnik:
a ja mislio da mi se susiGrin,ne ozbiljno par listova je krenulo da se topi ali mislim da je to zbog promene uslova,inace zaista predivna biljka.Malo sam samo skeptk jer par pelcera nije posedovalo korencice kad sam ih sadio,pa se bojim da se nece ukoreniti,ačShock

Nije problem,pusti ce ona korenje ne korenciceSmile

www.aquaplants.org
zander
Biljka je laksa od vode i treba je dobro posaditi u podlogu jer desava se da ispadne iz podloge, kada se ukoreni onda nema problema. Ne raste preterano brzo

Rasta
Ja sam problem isplivavanja resio tako sto sam male olovne plocice vezivao pri korenu biljke...mada kod mene nikako da krene, a sijamci je jedu kao salatu Lecture ali nekako odoleva...

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
sejn
Bluxa je jedina biljka u mom akvarijumu koja stagnira . Kulira, niti propada niti napreduje nemam pojma sta je temperatura je 24-25

sejn
Pa tu sam negde oko 7ph. Jos uvek ima lepu boju...videcemo

Rasta
kod mene je bas te boje...Sad jbg...kako da je spasimč

sejn
Kod mene jos uvek gura,pa videcemo,mozda bih je zamenio Eleocharis Parvulom ali neznam gde da je nadjemSad

grujanic87
Pozdrav drustvo Beer
Evo da se ja pohvalim sa mojom Blyxom...Nije tako crvenkasta kao kod vas zato sto sam ja namerno okrenuo sijalicu kontra od tog ugla gde se Blyxa nalazi,nekako mi tako lepse izgleda...onako mi deluje kao da se susi No no
grujanic87 attached the following image:
1_20.jpg

Rasta
Grujanicu dolazim da ti pocupam svu blyxu Lecture hehe Grin

dexter
Stvarno prelep primerak Blyxa-e,kao i kod zandera.Mislim da je njena crvenkasta bnoja vezana pre za hemiju nego za intezitet svetla.

www.aquaplants.org
grujanic87
Rasta je napisao korisnik:
Grujanicu dolazim da ti pocupam svu blyxu Lecture hehe Grin

Cool He he....Bice za tebe koji pelcer... Thumb up

grujanic87
dexter1974 je napisao korisnik:
Stvarno prelep primerak Blyxa-e,kao i kod zandera.Mislim da je njena crvenkasta bnoja vezana pre za hemiju nego za intezitet svetla.

Hemiju Shock Mislio sam da kad je pod jacim inetzitetom svetla da onda dobija crvenkastu boju a to mi se cak pokazalo u staroj postavci kad sam je tako crvenkastu prebacio na drugu stranu aq gde nije bilo svetla i posle izvesnog vremena bila je skroz zelena...to mi je i bio cilj Cool
Jel znas mozda sta od hemije uticeč

dexter
Ja sam je bez pomeranja,znaci na istom mestu se nalazila u nekakvom mom eksperimentu kada sam dodavao i ne dodavao hemiju.Intezitet svetla je bio isti.Usustini pri manjim nitratima i sa dodavanjem Fe,ona postaje crvenkasta.naravno na sve to utice i intezitet svetla.

www.aquaplants.org
zander
Evo neke male razlike 2 nedelje posle ubacivanja treseta, konačno je krenula malo bolje da raste i da izbacuje zelene listove.
Evo kako je bilo pre (22.jun)
10_8.jpg

zander
i posle 2 nedelje (6.jul)
1107.jpg

daweed
Kod mene raste, ali je puzevi amaznoci pojedose... Tacnije na njih sumnjam. Kako izadju novi listici tako ujutru kada pogledam su ocerupani. Jedna blyxa je dobila izgled palmeSmile. Dole nema ni jednog lista samo su na vrhu...

http://daweedaqua.tk
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta