14.06.2026 07:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
Profito
Marko_Smed
Da li neko zna procentualni sastav elemenata,posebno gvozdja,u profitu kao sto se recimo zna za csm+bčTakodje nasao sam na forumu da oni koji ga koriste stavljaju vece doze od preporucenih 10 ml na 100l,pa ako moze malo pojasnjenja i oko togačI molim vas iskustva u koriscenju ovog djubriva.

krcko
"Easy Life - ProFito concentration:
Fe(2+) : 1.200 ppm ; K : 7.000 ppm ; Mg : 900 ppm ; Mn : 400 ppm ; I : 200 ppm ; B : 80 ppm ; Cu, Mo, Zn, Li : 20 ppm ; Ni, Co, Al, Sn, F : 10 ppm, Se : 5 ppm."
Uobičajeno bi bilo za ozbiljnog proizvoača da sastav pie na ambalai ili priloenom uputstvu . EasyLife od svega ovoga ima samo napisane fenomenalne efekte proizvoda. Doziranja jeste 10ml. na 100l nedeljno.
Sastav sam pronaao na uporednom testiranju sa Seachem Fluorish.
Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Marko_Smed
E Krcko,bas Vam hvala na ovoj informaciji!Samo mi jos pojasnite: Fe:1200ppm to je koncentracija u litru ili gdeč Ili 10 ml na 100l podize Fe koncentraciju za 1.2 ppmč

krcko
Marko, ovaj preparat do sada nisam koristio (i neću). Naveo sam odakle je podatak i, to je sve to sam uspeo da saznam, na sajtu proizvođača ne postoji ni to. Pozdrav

daweed
To znaci da ima 1.2 grama gvozdja u litru Profita.Thumb up

Znaci sa 1ml u aq od 100l podizes Gvpzdje za 0.012ppm valjda... Uvek se pogubim oko toga hahahahah
Edited by daweed on 10.03.2010 20:32

http://daweedaqua.tk
Santorini
A u Wuxal ferro-u od 250ml ima 12.5gr. Fe ako se ne varam cisto radi poredjenja.

VladicaVR
Druze ako ti je potrebno samo gvozdje uzmi Easy ferro, on sadrzi doduse i mali procenat kalijuma, pozz

photoivek
krcko je napisao:
.... Doziranja jeste 10ml. na 100l nedeljno....

ovo je podatak koji oni nude, dok sam ga daleko vie dozirao dok sam isti koristio. ilo je nedeljno 3*15ml u 240 litara vode.....

https://minepi.com/photoivek
krcko
Tako je, Ivek. Podatak koji sam pronaao o ovom preparatu na fabričkom sajtu, nadam se da to pie i na pakovanju. Pozdrav

Marko_Smed
photoivek je napisao:
ovo je podatak koji oni nude, dok sam ga daleko vie dozirao dok sam isti koristio. ilo je nedeljno 3*15ml u 240 litara vode.....

E,ovo je vise nego dupla doza,za koju sam primetio da je vise akvarista koristi,a koju cu i ja koristiti.Hvala photoivek na ovoj informaciji iz prve ruke!Thumb up
Hvala i svima ostalima na ukljucenju u diskusiju!
Preprouka za mikroelemente,verujem pre seachem fluorish,ali nisam ga nigde do sada nasao.

newpain01
Marko_Smed je napisao:
photoivek je napisao:

E,ovo je vise nego dupla doza,za koju sam primetio da je vise akvarista koristi,a koju cu i ja koristiti.Hvala photoivek na ovoj informaciji iz prve ruke!Thumb up
Hvala i svima ostalima na ukljucenju u diskusiju!
Preprouka za mikroelemente,verujem pre seachem fluorish,ali nisam ga nigde do sada nasao.

pa uzmi csm+b, najisplatljivije resenje Thumb up

zander
Ali problem je to csm+b nema po prodavnicama da se kupi. Ovako ode u neku prodavnicu i uzme ono to ti oni nude.

teta to nema Seachem đubriva kod nas...
Ja sad i pored CSM+B koje mi je ostalo sigurno za jo oko godinu dana korićenja koristim one Grčke mikroelemente. Mislim da je to moda i kvalitetnije od CSM+B. U svakom slučaju u rastvoru ostaju mnogo due stabilni.
Ali ljudi neće da rizikuju previe ili bar tako razmiljaju i kupuju ono to je u ponudi po prodavicama.

VladicaVR je napisao:
Druze ako ti je potrebno samo gvozdje uzmi Easy ferro, on sadrzi doduse i mali procenat kalijuma, pozz

Za svaki nedostatak Fe, je odnos Wuxal Fe i E.Ferra nebo i zemlja. Nije sve ni u % ili ppm'ima, mada je i tu wuxal dosta koncetrovaniji. Ali Wuxal pored Fe ima i karbamid iliti ureu, u prevodu amonijak u kasnijem razlaganju to jo dodatno pospeuje unos Fe...

krcko
Seachem Fluorish je dosta kompleksniji fertiliser. Moe se koristiti samo on, kao i Tropica Plant Nutrition+. Kao mikroelementi koristi se Seachem Trace. Evo i sastava Fluorisha:
Total Nitrogen
0.07%
Available Phosphate ( P2O5)
0.01%
Soluble Potash
0.37%
Calcium (Ca)
0.14%
Magnesium (Mg)
0.11%
Sulfur (S)
0.2773%
Boron (Cool
0.009%
Chlorine (Cl)
1.15%
Cobalt (Co)
0.0004%
Copper (Cu)
0.0001%
Iron (Fe)
0.32%
Manganese (Mn)
0.0118%
Molybdenum (Mo)
0.0009%
Sodium (Na)
0.13%
Zinc (Zn)
0.0007%

Derived from: Potassium Chloride, Calcium Chloride, Copper Sulfate, Magnesium Chloride, Ferrous Gluconate, Cobalt Sulfate, Magnesium Sulfate, Manganese Sulfate, Boric Acid, Sodium Molybdate, Zinc Sulfate, Protein Hydrolysates.

Some components are no longer listed in the Guaranteed Analysis due to state regulations. The formulation of this product has not be altered.
Pozdrav
Edited by krcko on 11.03.2010 08:19

Marko_Smed
VladicaVR je napisao:

Vladice,imam ferro i dodajem ga zajedno sa profitom, 3x0.1ppm,ali smatram da je bolji kompleks elementa kao sto je csm+b i ili seachem fluorish,nego daj malo ovo pa jos i ovo.Ali sta da radim,csm+b je zander,koliko se secam narucio preko neta,sto je za mene trenutno nedostupno.Zato sam i pokrenuo temu,da bih izvukao najbolje iz ovoga sto imam,tj.profita.
Pozdrav!

VladicaVR
Po nekom mom zakljucku svoj max. Profito daje u kombinaciji sa Easy Carbo-om, a tako stoji i na sajtu proizvodjaca da je Profito+Carbo dobitna kombinacijaThumb up

Miti
da nenapisem nesto gore jedino vredno spomena u profitu je citokinin,koji je jedan od hormona rasta kod biljaka.

el_stupido
misljenje iskusnijih akvarista da koristim PPS Pro nacin doziranja sa dodavanjem profita za microelemente č Hoce li previse podici K č

Miti
Plasis se da predoziras kalijumč Pa da je to neki problem pravili bi se testovi za njega! guraj i uzivaj Beer

kojot
KO se dosad zalio sto mu se previse podigao K GrinGrin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,481 jedinstvenih poseta