|
Web kamera u akvarijumu
|
| Arcus |
Posted on 10.03.2010 16:17
|

član
|
Na ovu ideju sam doao pre oko godinu dana kada sam staru web kameru izolirao da bude vodonepropusna (vrućom lemilicom sam spojio mesta na kojima bi voda mogla ući u unutranjost,mada sam to mogao napraviti i super-lepilom ili onim pitoljem za topljenje plastike), dodao onaj jedan prilepak sa creva vanjskog filtera (moe naravno i onaj od grejača) i fiksirao kameru na jednu stranu akvarijuma, naravno uronjenu u vodu do pola akvarijuma, zatim sam video gledao na kompu.
Kvaliteta slike me oduevila, mislio sam da će biti jako loe zato to je u vodi a bilo je vrlo dobro. Nakon 10ak minuta kada su se ribice smirile dole su istraivati ta je to novo u akvarijumu i muvati se oko kamere to je bilo interesantno za gledati.
Neznam moe li biti korisno to to sam od akvarijuma napravio Big Brother i ribicama ukrao i ono malo privatnosti ali to je bio interesantan pokus. Moda ga ponovim, samo sa puno boljom web kamerom.
Garant bi komercijalni Japanci i Kinezi sa ovom idejom napravili i neku live stream web stranicu pa plati par dolara i gleda 2 minuta live ta se događa u nekom od Amanovih akvarijuma i kako neki njegov egrt tricka bilje
Edited by Arcus on 10.03.2010 16:17
|
| |
|
|
| photoivek |
Posted on 10.03.2010 18:28
|

član
|
zar ne bi bilo jednostavnije da si prilepio sa spoljne straneč! utedelo bi ti dosta posla.... |
| |
|
|
| charuga77 |
Posted on 11.03.2010 00:47
|

član
|
Ja sam web kameru koristio za astrofotografiju.
Skinem socivo, i postavim je tako da mikrocip dodje na okular teleskopa pod pravim uglom i eto improvizacije za male pare.
Evo i snimaka da uporedite kvalitet naspram profi kamera za teleskope.
mesec http://www.youtub...uJfL_CIu50
jupiter http://www.youtub...re=related
Al da neko u aq umoci kameru, to mi nije palo na pamet jos  |
| |
|
|
| daweed |
Posted on 11.03.2010 01:47
|

član
|
Odoh i ja u off... Ali kad smo kod teleskopa ima li kod nas da se nadju jaca sociva i koja im je cenač |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 11.03.2010 06:51
|

član
|
Ja sam eleo da uronim kameru u vodu i da snimam podvodni svet svog akvarijuma. Trebao sam vezati kameru na neki tapić pa se provozati s njom po dnu akvarijuma i napraviti par dobrih snimki. |
| |
|
|
| charuga77 |
Posted on 11.03.2010 09:00
|

član
|
daweed je napisao:
Odoh i ja u off... Ali kad smo kod teleskopa ima li kod nas da se nadju jaca sociva i koja im je cenač
Da ne odemo mnogo u off, evo ti link ka jedinom ovlascenom prodavcu teleskopa u Srbiji http://www.telesk...
Od skoro su otvorili radnju i u Beogradu, pa ko voli...
Sociva ima i to dobrih, sve zavisi da li ces za Deep Sky objekte ili planete!
I taj hobi je kao akvaristika, sto vie para - vie su i mogućnosti. |
| |
|
|
| charuga77 |
Posted on 11.03.2010 09:03
|

član
|
Nego Arcus, zemljače, moe li neka slika pa da vidimo vredi li buditi netoč
Poz od biveg stanovnika Čepina  |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 11.03.2010 14:25
|

član
|
charuga77 je napisao:
Nego Arcus, zemljače, moe li neka slika pa da vidimo vredi li buditi netoč
Poz od biveg stanovnika Čepina 
Naalost nemam nikakav video od toga, davno je to bilo. Sigurno ću opet napraviti podvodnu web kameru čim mi se malo ubilji akvarijum jer je nedavno startan pa se nema ta snimati. A i nemam kameru, mada za 15ak evra se moe solidna kamerica kupiti. Ima da je uukam u bun bolbitisa i gledam ta se događa, ko koga tuče i ko kome hranu krade 
Off: Bio sam prole godine prvi puta u Čepinu, ne da se izgradio, kao mali gradić je. |
| |
|