posto je postavka nova imam infuzorije,nista strasno,ali mi se predhodnih puta javljala i u aq starom 5 meseci,hteo bih da podelite svoja iskustva sa razlozima i nacinima borbe protiv iste.Ono sto sam primetio je da cesto pomeranje pologe utice na pojavu ovog pre svega estetskog problema,ne bih rekao bar u mom slucaju da je visak hrane u pitanju,jer ribice hranim jednom dnevno malo po malo dok ne pojedu sve.Takodje mozda problem jeste u vrsti hrane, jer najcesce koristim inkaopsuliranu artemiju u obliku listica.Edited by Srafciger on 06.04.2012 00:58
Jel ti voda mlecno belačJedno je infuzorija a drugo je velika kolicina bakterija,obicno je ovo mesano ali uvek imas jednog ili drugog manje ili vise.Izvakumiraj podlogu i zameni vatu u filteru sa novom(pod uslovom da je filter kvalitetno uradjen,bio materijal odvojen od mehanickog).Nemenjaj puno vode i pusti da se stvari slegnu same od sebe.Flter,podloga,hrana su uzrocnici ovakvih stanja.Ovo je jednostavno znak nekog disbalansa.(mozda u vodi imas dosta hlora koje ostete filter ili ga peres u hladnoj cesmovaci-bez uvrede ovo sam vidjao i kod "iskusnih' akvarista.Sta ti je u podlozičGomila zemlje za cvece koju si izrucio direkt iz kesečNemoj da te cude svakojaki gremlini(programerski izraz za desavanja bez objasnjenja...a ja nisam programer ali mi je izraz cool).
Edited by deep blue on 24.03.2009 09:00