14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Arcus - 200l
Arcus
Pozdrav svim forumaima Wink
Evo ja polako posao privodim kraju, pravim akvarijum od 200l, verovatno uređen u naure stilu, eventualno nature-dutch.

Evo neto vie o svemu:

Stolić:
-Slično Amanovom Wood Cabinet-u, počeo sam praviti kopiju ali kako je posao odmicao sve sam vie menjao i radio prema svojoj ideji.
Staklo:
- 90x45x50 (dxxv) - neto malo vie od 200l , 10mm staklo
Rasveta:
- Haqos TX 90, 5*39W T5 6500K, sa ugrađenim tajmerom, tri moda rada...ukupno 195W
Filtracija:
- TetraTec EX 1200 sa Lilly pipovima + protočna pumpa.
Moram samo zameniti ona creva,već su prljava i nezgodna za čistiti, kupiću neka skroz providna bez ikakvih natpisa i ara.
CO2:
- Boca + stakleni difuzor. Jo mi samo nedostaje elektromagnetski kojeg sam naručio iz Nemačke.

Ako sam neto zaboravio dodaću kasnije, i jo kvalitetnijih slika, ispraznile mi se baterije pa dok se napune...
Arcus attached the following image:
aq_1.jpg

Edited by Arcus on 30.01.2010 14:40

Arcus
Izrada nosača lampe
nosac1.jpg

Edited by Arcus on 30.01.2010 14:43

Arcus
Nosači postavljeni!
nosaci.jpg

Arcus
Jo...
aq2.jpg

kojot
Sve je profi,valjda cu i ja ovo imati kad mi poraste novcanikSad
Sad samo da se lagano to staklo napuni, pa da zajedno uzivamo u razvoju!!!ApplauseApplauseApplause

Arcus
I ja sam ovu opremu dugo skupljao, prvo kupio filter i co2 opremu a onda ostalo pomalo... Wink
Jo dok se malo zemlja pripremi i dođu panjevi pa se bacam na uređenje!

Kum 1229
Super ti sve ovo izgleda,nosaci su prva liga,mislim da si krenuo u odlicnom pravcu sto se tice pripreme,ovo je za primer kako bi se uvek trebalo pripremati,a ne prvo biljke i podloga pa onda... Thumb up

drlessa
veoma lepo...svaka čast, pogotoo na trudu oko pravljenja nosača za neonke...to ti je prva liga... 5 bambija Applause Applause Applause Applause Applause

Reci mi ,gde si "pričvrstio" te nosače, na polucuč

I naravno kako si si pričvrstioč

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Aquamaniac
Nema nista lepse nego kada se nesto planira mesecima. Bas mi se svidja kako je sve ispalo Thumb up.
Pre slika koje ocekujemo,imam isto pitanje koje ti je i drlessa postavio,a pored toga me zanima od cega su nosaci napravljeni i na koji nacin ce se rasveta pomerati prilikom rada u aqč

grujanic87
Profi Thumb up nema sta Applause
Svaka cast za trud Beer E sad samo da napravis dobar setup i bice bomba Grin Ne moj sad da zabrljas No no

Jeca
Jako lepo i profesionalno izgleda, nema sta, svaka cast. Samo ako ti nije problem, upali svetlo u prostoriji, da mozemo lepo da vidimo celokupan izgled akvarijuma, haube i postolja, bez reflekcije svetla. Applause

Postolje mi se cini da je jako lepo, ali se ne vidi na slici ni boja ni dizajn, samo konture. Budi dobar pa nas obraduj uskoro novim fotografijama.

Arcus
Hvala svima na lepim rečima Beer
Nosači su napravljeni od punjene ipke 10x10mm. Priarafljeni su u zadnju stranu stolića na dva mesta svaki.
Cilj je bio da se nosači fino uklope i budu elegantni i ne previe upadnjivi.
to se tiče rada u akvarijumu:
lapa je na visini oko 16cm od vrha stakla i ukupna irina lampe je 24cm, imam nekih 20cm prostora da ni nepomeram lampu, mislim da će mi to biti dosta,a ako nebude,mogu napraviti neki sistem da sajle prvučem blie nosačima nazad i da mi se tako otvori jo prostora sa prednje strane.
to se tiče setupa, planiram neto spororastuće, to neću morat iati svakih 5 dana. Svuda okolo cuba a panjeve sakriti blyxom i malo bluxe iza. Skroz u pozadini malo vivipare a prelaz cuba-blyxa srediti eleocharisom.
Hardware: Hrpa red morwood granja na levoj strani odakle se neke grane pruaju desno i koja grančica viri malo izvan akvarijuma.
Od bilja: cuba, blyxa japonica, vivipara, e.parvulu i neka fina mahovinu (flame moss ili fissidens), moda jo i m.needle leaf... Kamenje nisam imao u planu jer nemogu nać dobrog kamenja.
Neznam jo,ovisi ta od bilja uspem nabaviti ali ovo je neka ideja.
Sutra nove slike Wink
nosac3.jpg

Edited by Arcus on 30.01.2010 19:20

zander
E pa ovako ću i ja da napravim nosače za rasvetu Thumb up Znači ipke 10x10mm Thumb up Ba pedantno si sve uradio... samo da tako i nastavi Applause

tripko
ovo opasno dobro izgleda, samo polako i ovo obecava odlican akvarijum.

marko_pa
Ala ce ovde da bude kradja ideja!!!
Covece, ovo je tako originalno i elegantno da ja nemam reci!!!
I ovako praznog da ga ostavis, lepota jedna...
Svaka cast, samo napred!!!Applause

biobiofizicar
bombonica!!!
Thumb up

Arcus
marko_pa je napisao:
Ala ce ovde da bude kradja ideja!!!
Covece, ovo je tako originalno i elegantno da ja nemam reci!!!
I ovako praznog da ga ostavis, lepota jedna...
Svaka cast, samo napred!!!Applause

Sutra ja ubacim 10kg kamenja i 5kg peska i bućnem neke Malawi ciklide i gotovo! Bilje mi niti netreba hehe Through wall
alim se naravno, bez bilja nita Thumb up

daweed
Pozdrav druze, zaista pedantno i lepo uradjneo.Thumb upThumb up Mene interesuje druga stvar gde si nasao ovaj nosac za t5 neonke... I jel je originalno za 5 komada ili si to ti budzioč

http://daweedaqua.tk
Arcus
Nosač sam napravio a sajle i arafiće za sajle sam dobio uz rasvetu...

LINK
Edited by zander on 30.01.2010 22:26

daweed
Ma na nosac rasvete sam i mislio, vidi se da je original.... Ovakve sam nosace vidjao kolika je bila cena nosaca i jel su i neonke usle u cenu č

http://daweedaqua.tk
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta