14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Lepljenje akvarijuma
Thalassoma
Dobio sam AQ od 100 litara i posto se vidi da je vreme da se prelepi, voleo bih da mi neko da detaljna uputstva (ako je moguce sa fotografijama).
Takodje bi bilo dobro da napisete koji je silikon najprihvatljiviji kako po ceni tako i po kvalitetu.
Hvala unapred!
Edited by Srafciger on 21.01.2010 01:21

www.njivice.co.rs
krcko
Jedino u ta se razumem od ovoga je da treba sve da rasturi i očisti od starog silikona , i da je Soudal najkvalitetniji silikon za akvarijume koji se moe ovde kupiti . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
isnogood
Pogledaj ovo:
http://www.youtub...jask_cydgM
Mada sam vidjao da ljudi "uhvate" izlepljen aq sa neki stegicama, po coskovima. Valjda da drzi prav ugao dok se susi.

Srafciger
Nisam siguran koliko je preporucljiv taj nacin lepljenja. To je akvarijum srednje velicine i lepi ga na dno, a ne oko dna. Takodje mi se cini da jako malo silikona ostavlja izmedju stakala.

Edit: slovo
Edited by Srafciger on 20.01.2010 17:11

www.MojBiljniAkvarijum.org
zander
Ovo je pravi primer kako ne treba lepiti akvarijum al danas u Srbiji nema ko nije "dobar" majstor.
Through wallThrough wallThrough wall

photoivek
samo nemoj ovako i sve će biti OK....

https://minepi.com/photoivek
kojot
Odlicno,nisam njih gledao 100god. Applause

Fantom
Strasno kako lik lepi akvarijum, i jos je to okacio na You Tube. Pa ja tu ne bi ni koverte drzao, a kamoli vodu.
Edited by Fantom on 20.01.2010 22:06

www.akvarijumdizajn.com
Thalassoma
zander je napisao:
Ovo je pravi primer kako ne treba lepiti akvarijum al danas u Srbiji nema ko nije "dobar" majstor.

DA! "U ovoj zemlji su svi majstori". Dakle, ako se ne varam niko nema neki konkretan savet kako to da obavimč Ako neko zna nekoga ko to dobro radi i hoce da uradi za novac, neka mi posalje PP sa tel. brojem ili e-mail adresom doticnog.

www.njivice.co.rs
Srafciger
Opisi prvo, molim te, kako je lepljen akvarijum sada. Moras ga zalepiti na isti nacin ili menjati neko od stakla. Ako su stranice lepljene oko dna, dalje cemo lako opisati Smile

Ja takodje treba da razlepim jedan akvarijum i da ga ponovo lepim. To cu uraditi jednog dana od ponedeljka. Verovatno ce biti jos drugara prisutno, pa cemo moci da napravimo i slike.

zander
Najbolje da ti to uradi neko ko se lepljenjem akvarijuma bavi malo due...
Valda je tako...
Posle ovog snimka mi nita nije jasno, ko to sebe naziva da lepi akvarijume...č Shock
Grin
Nadam se da će ti se javiti neko ko se time bavi ili će dobiti neku preporuku...
Edited by zander on 21.01.2010 02:11

Radmanovac
Za toliki akvarijum je isplatljivije kupiti novo staklo i zalepiti nov akvarijum, nego traćiti vreme na rasturanje i iletiranje starog silikona.

drlessa
Drue, nema tu nekih saveta i nekog preteranog mozganja...

Činjenica je da moe da lepi iznova taj akvarijum,ali to se uglavnom izbegava jer ljude mrzi da potpuno očiste od svih nečistoća i silikona stari akvarijum. To je drndanje...veliko...ali, ako si ti rad da to uradi, uradi, potpuno očisti staklo, da bude kao novo i onda kreni sa lepljenjem.

Dobro pogledaj, pre rastavljanja akvarijuma, kako je lepljen, koja stranica na koju ide i koju količinu, odokativno, silikona je predhodni vlasnik koristio pri lepljenju.

ta drugo reči sem toga , po pitanju tehnike lepljenja, nema tu nekog velikog mudrovanja, to je mali akvarijum da bi se sada tu neke silne "tehnike" primenjivale...silikon nanosi na ivice stakla, prisloni, lepi...

to se tiče silikona, preporučujem ti silikon firme SOUDAL (Belgijski silikon za akvarijume) providni ili crni, kako ti je volja ali ti preporučujem, poto ti je ovo prvi put da tako neto radi, da koristi providni.

To je to...ko to rekoh, nema nekog mudrovanja, tehnike... Wink

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Radmanovac
Da ne ispadne na kraju: Svi junaci nikom ponikoe....

Ako vremena ima na pretek, i ako je strpeljenje na strani akvariste, sve se moe.
Dakle, dragi kolega.
Očistite (oliletirajte) detaljno sve stranice na kojima je bio silikon, nabavite tubu Soudala i javite se na PP da vam zalepim akvarijum. (besplatno)
Vremena i nemam ba na pretek, ali uklopiću se nekako, obzirom da se ovakav akvarijum sklapa za 15 min sa svim pripremema.

Srafciger
Radmanovac, svaka cast! Thumb up

Samo nemoj da lepis kao na ovom snimku Grin

marko_pa
Za tako mali AQ bih preporucio tkk tekafiks za akvariume jer je dosta jeftiniji a jako pouzdan.
U pancevackim farbarama je od 315 do 360 dinara i lako ga je pronaci.

Srafciger
Marko, to "dosta jeftiniji" ti dodje oko 100 dinara.

Kum 1229
Ili kutija cigare,sto nije razlog da se rizikuje Thumb up...

daweed
Bas tako, Thumb up. Sto se tice lepljenja, rekosmo kako da ga ne lepis a kako da ga lepis neSmileSmileSmile. Iako ce Radmanovac da ti lepi aqApplauseApplauseApplauseApplause, za neke nove ljude koji ce procitati temu red je da kazemo kako da se lepi.
Dakle, lepi se oko dna, silikon se nanosi na donju stranu prednjeg i zadnjeg stakla, kao i na sve tri strane bocnih stakala.
Ako nije tacno, nadam se ispravci. Wink

http://daweedaqua.tk
marko_pa
Ok, u pravu si.
Nece utrositi ni jednu tubu tako da je usteda neznatna.
Neka ostane onda kao predlog da moze upotrebiti tkk ako ne nadje soudal.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,650 jedinstvenih poseta