14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Stoned roots
katjusa
Ili Moj prvi biljni II
Konačno se prerodio i ovaj 260l akvarijum.
Akvarijum Juwel Vision 260l (122x33/43x64cm), filter Eheim 2080, CO2 na bocu, podloga Seachem Flourite Black, sat posle punjenja vode, pa je sve jo magleno.
Trebam jo da sredim srednji plan (na fotki to nije ba to, to sam htela), ako imate nekih sugestija oko hardskejpa. please Wink

www.shrani.si/f/2I/139/Xp8x24u/dsc6477.jpg

Pozdrav

Santorini
I kad pomislim da sam sve video vidim OVOApplauseApplauseApplauseApplause
Bilo bi dobro da se ove 2 srednje vodoravne grane leva i desna vide i kad se sve razraste ali je pocetak extra

smiley
WOW...ovo stvarno obecava...sjajan pocetak...cim vidis fotografiju hardscapa nekako ti logicno nadolazi nastavak razvoja akvarijuma..stvarno super!

Ali me interesuje rasveta u aq, posto je Juwel Vision on bi trebao da ima 1 x High-Lite Light Unit 120 cm, 2 x 54 W=0.4153846153846154 w/lč jel takoč
Da li je to dovoljnoč

Pozdrav!

krcko
Oho , na prvi pogled sam shvatio da je Brane rođeni akvascaper Thumb up .
ako mu jo malo pomogne , ovo će biti ApplauseApplause . Vidim da Vam se dopala i plava pozadina iz travka Grin . Lp
Edited by krcko on 17.01.2010 23:34

http://www.adsrs.org/
Thalassoma
Vec i ovako izgleda veoma dobro do odlicno. Moram da priznam da jedva cekam da vidim dalji razvoj dogadjaja ali sam skoro siguran da ce biti prelepo.
SVAKA CAST. Odlicna ideja!
Zanima me samo jos koja je podloga u pitanju (zavrsni sloj)č

www.njivice.co.rs
krcko
katjusa je napisao:
Seachem Flourite Black

Uobičajeno se koristi kao samostalna , mada se moe meati i sa drugim podlogama . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
podloga Seachem Flourite Black

Ja ću da sačekam da se malo razbistri da vidim gde su fugne od zadnjeg stakla Wink
E onda kad vidim gde se one nalaze Wink predlozio bi ti da u tim uglovima bude neto od biljaka ili neki logični produetak tih panjeva da 'sakriju' stvarnu dubinu akvarijuma (tj te fugne), da akvarijum time dobije na dubini. I naravno da se podloga uzdie ka zadnjem staklu u tom centralnom delu...
Al tako sam ja bar nekako zamislio na prvu kada sam ugledao ovu sliku, videćemo ta je čika Brane zamislio Wink I moda ako ima jo koji sitniji kamen ispred tih grana čisto da mu da jo koji detalj u prednjem delu Wink Al za tu insipiraciju je potrebno jedno 5-6 Lakih Beer i onda će da bude Thumb upWink
Edited by zander on 17.01.2010 23:23

Fantom
Ovo je zaista fenomenalno, i sama znas da nema sta da ti se predloi, vec ocekujes samo da te hvalimo.Wink
Jedva cekam da vidim mastavak.Thumb up

www.akvarijumdizajn.com
daweed
Kada vidim ovokav hard skejp ne mogu uopste da ga zamislim pokrivenog biljkama. Ovo je jednostavno lepo.ApplauseApplauseGrin Dosta skejpova sam video sa prelepim hardom ali kasnije ispadne nesto totalno drugacije i na kraju hard igra neku minornu ulogu u svemu.
Ipak znam da kod Katjuse i Braneta nema greske, pa ocekujem jos jednu bombu....Thumb upThumb upThumb up
Edited by daweed on 18.01.2010 02:12

http://daweedaqua.tk
kojot
Odlicno sa niskim biljem i mahovinom izgledace kao da su ovi panjevi izrasli iz podloge!!!
Bravo za Braneta

biobiofizicar
Super je!. Thumb up
Nekako sam i ja startno tako zamislio ovaj svoj novi aq ( DRVO ) koji sam poceo da slazem pre par dana, ali su mi panjevi bili prekratki za svaki po u jedan cosak, pa sam ih nazidao.
Obavezno zamaskiraj presek na desnom panju, a za centar mogu i one grane koje odozgo probijaju povrsinu vode (ulaze u vodu ). Mozda i ja odradim tako nesto....
Ja bih pod desni panj poturio jos kamenja, da se izdigne (i presek pobegne gore) i prirodnije legne na podlogu
Edited by biobiofizicar on 18.01.2010 08:24

Pejc
Hard je odličan Thumb up ta je u planu od flore i fauneč Ja bih samo netno niskorastuće i eventualno iza levog i desnog panja po bun microsoruma.
Edited by Pejc on 18.01.2010 08:59

zander
Ja bih pod desni panj poturio jos kamenja, da se izdigne (i presek pobegne gore) i prirodnije legne na podlogu

To BioBio Thumb up

dexter
Kao i svaki put od kolega iz Slovenije,izuzetan rad,iako je sam pocetak.Applause

www.aquaplants.org
Aquamaniac
Sacekacemo da se voda izbistri,odnosno sledecu fotku,pa da vidimo sta se krije iza stakla Wink. Za sada obecava Thumb up.
Jedini predlog,od brojnih,koji mogu da dam jeste da se presek panjeva sakrije sa nekim Microsorumom. Kod ovako postavljenih hardscape-ova treba izbegavati simetriju,pa imajte i to u vidu.
Imate li nagovestaj sta ce biti zasadjeno od floreč Da li ce jedino svetlo u aq biti ono koje je clan smiley spomenuoč

katjusa
Hvala drugovi Wink

Ups, zaboravila na svetlo. Imamo 2 konzoli High Lite, znači 4x54W
Počela sam sa sadnjom bilja, i evo panjevi su isplivali, tako da operacija jo nije zavrena. Desni panj je samo tako stavljen, nije jo na svome mestu, ali dignuti ga (odlična ideja), samo je mission impossible Sad Akvarijum ima savijeno prednje staklo i sa strane mu je samo 32cm i ovaj panj ba ne moe da stoji tamo.
Od flore ide unutra ono to več imam, znači: blyxa japonica i auberti, HC, valisneria nana, miscrosorum narrow i petite, bolbitis, e. vivipara, i ... pa ne znam jo tačno. Kakva idejač
Evo kako to izgleda danas, na pola puta:

www.shrani.si/f/I/6y/C9XtU2i/dsc6523.jpg

www.shrani.si/f/1p/v2/16UiTKUZ/dsc6524.jpg

Pozdrav

Rasta
uvek uspete da me iznenadite sa ODLIČNIM hardscape-om Shock kakvi su ovo panjevič odlican izbor biljaka, kod ovog akvarijuma su komentari suvisni samo da se zavalimo i pustimo da vreme odradi svoje Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Jeca
Jako lep hardscape. I bilje je vrlo lepo odabrano. Kada HC napravi tepih, drecavo zelenilo dace odlican kontrast trenutno dominantnoj crnoj boji.

Bilo bi lepo kad bi sakrila biljem ove odsecene vrhove panjeva. Mozda bi neki Windelow lepo legao.

Denisoni su prelepe ribe, samo im je mana velicina. Ali videcemo kako ce se uklopiti u konacnu sliku.

Znam da nas uvek obradujete sa akvarijumima koji su sredjeni sa puno ukusa. Ne sumnjam da ce i ovog puta biti tako. Jedva cekam nastavak. Applause

paleoglodit
Applause

katjusa
Nakon mesec dana:

www.shrani.si/f/b/Zz/435DQmgv/dsc6937.jpg

Ima neto malo zelene "patine" na kamenu, svaki dan se borim sa Puntiusima, ko će da pobjedi u bitki za HC i UG - ja je sadim, one je izvade (Sizifov rad, ali ne dam se Smile), flame moss je neverovatno jo uvek tu Shock, Rotala sp. Vietnam nije imala nikakve anse Sad
Pozdrav

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta