14.06.2026 08:13
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pocetak bune protiv ADAnlija
Coa
Verovatno većina zna za ovaj akvarijum, pa da ne kačim stare slike, za one koji ne znaju link: 715 litara

Od danas kreću pripreme za ADA, za onog opakog dedu Red card s kim imam neke stvari da raspravim, kad mu dodjem - kad mi dodje kroz ljivike i livade.Beer oj-ha Grin

Pa eto da zabeleimo novu temu i jednu sliku koja je kao bikini: otkriva sve, a ne pokazuje nista CoolGrinGrin

Dakle ekskluzivno za rumbliku to se mogbiljnogakvarijuma tiče.org :
Coa attached the following image:
micacar2.jpg

Edited by Coa on 27.12.2009 21:37

Coa
Lepota mojih omiljenih biljaka, Bolbitis, Microsorum, mahovina i BLUHA to bi rekle neke moje muterije Grin
Coa attached the following image:
micacar3.jpg

Edited by Coa on 27.12.2009 21:41

drlessa
krasno.... Grin

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Coa
Krasno kao ćebe masno Grin

Malo video snimka. Iako je akvarijum na samom pocetku uredjivanja, ima atmosferu Thumb upBeerGrin

http://www.youtub...1FCuM1RFp4

Dusan79
Jako lep akvarijum, samo meni se vise dopada u ranijim varijantama. Ovde mi se ne svidja sto je Blyxa kao u stroju, bas bode oci. Daj malo uprirodi tu Blyxu. Beer

Coa
Hm, nemam ja nita sa ovom postavkom trenutno u smislu sadjenja i raspoređivanja bilja... imao sam veze sa onom koja je na kraju poslata na AGA. Poenta je da ja opet hoću da budem mirođija u ovoj čorbi, te se nadam da će do zakuvavanja čorbe i doći GrinGrinGrin Pod tom pretpostavkom je i nikla ova tema Wink

drlessa
Ima pravo covek, jesu malo "ustrojeni" al boe moj,moda se vlasniku BA tako sviđa.

Da li ima neki info o eventualnoj promeni faune u ovom akvarijumu il će ovo krdo neonki da ostane tuč

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
Coa
Bio sam na kratko u Arandjelovcu juce i slikao sta sam zatekao. takodje sam zatekao lavore pored aq u kojima ima blyxe jedno 10 puta vise nego u samom aq, stelate jedno 100 strukova i gomilu prenamnozenog bilja. Potencijal za slaganje je doslovno fantastican. Mikrosorumi su bez ijedne sporangijice ili ostecenja i ne verujem da ima primerka sa manje od 500 listova. Bolbitis ima savrsene i velike listove, najveci komad ima par stotina listova na sebi, mahovine jedno 3-4kg... To je fantastican potencijal, s kojim moze da se napravi opasna stvar za ADA.

Kazem, sa takvim potencijalom, ja se nadam da ce akvarijum uspeti da se spremi za Amana. To vreme zavisi i od Cube. Ne zaboravite da ovaj akvarijum ima max 0,3W po litru rasvete koja je jos ublazena plasticnim zastitnikom preko armature, koje oduzima jos barem 20% svetla.

Vidi se u desnom prednjem delu kako se Cuba siri. Mislim da bi bilo lepo da pokrije sve, a da se za to vreme sve one komponente sa biljkama na panjevima i kamenju posloze kako treba.

Kraljevske neonke ostaju, to je klasika i tu nema promasaja. Jednostavno mislim da je ta riba savrsena za ovakve akvarijume. Otkad su izbaceni i ramirezi, kozica ima na hiljade, tako da ja mislim da ne bi trebalo nista ubacivati vise.
Edited by Coa on 28.12.2009 12:04

Aquamaniac
Iskreno,ocekujem dosta od ovog aq na ADA takmicenju. Izgled biljaka je za svaku pohvalu,te ne bi bilo lose da nam se,ako vec ne zna Coa,pridruzi Spartanac i malo vise kaze o odrzavanju aq,mada,verujem da dosta udela u tome ima i Arandjelovacka voda Smile. Jedina zamerka je "spartanski" postrojena blyxa,ali verujem da ce sve doci na svoje mesto kada se razraste. Smile.

Coa
Spartanac je ozbiljan mlad covek, za razliku od mene.Cool Takvi ne zalaze ovde Grin To je kao kad jedes i jedes i jedes, pa jos uzimas iz tudjeg tanjira, tako nekako ja radim Grin

XY puta provereno da je ta voda jednostavno savrsena za svasta, pocev od mresta riba do izgleda nekih biljaka. Nikad nisam imao anubije i mikrosorume u BG kao tamo sto sam gajio, primera radi. Koliko sam merio ranije KH3, GH 5, sad nije to jedina karakteristika vode, mozda ima neceg i u mikroelementima, mada je u svakom slucaju slabo mineralna.

Spartanac
Pozdrav drustvo...
Evo prvo da se zahvalim Aquamaniacu na pozivu,da malo ucestvujem i na ovom sajtu... Smile A i malo je glupo da se nazdravlja bez domacina! Beer

Pa da krenemo,
Upravo sam zavrsio sa sadjenjem Blyxe,i to 360 pelcera! Cool Razumem ljude kojima se ne svidja stroj ali morate malo da razmisljate unapred...ovo je ionako bio samo jedan red,sada je to dosta gusce! Slazem se i da sada malo izgledaju postrojeno ali to je samo zato sto ispred nema biljaka i sto se vide donji delovi biljke,pa i razmaci! Kada Cuba bude obavila svoj deo u prednjem delu aq i pokrije te praznine bice to druga prica,ko to ne moze da zamisli odnda i nema svrhe objasnjavati! A i ako neko uspe da posadi jedan red Blyxe na duzini od 2m i da to ne izgleda postrojeno,poklonicu mu komplet aq! Grin

Sto se tice ostalih stvari sve ostaje kao na slici,mozda se malo promeni lokacija microsoruma i bolbitisa! Neonke ostaju! Sutra sadim Cubu napred pa cu slike da okacim za neka 2-3 meseca! Smile

Ako nekoga zanima odrzavanje,krajnje je jednostavno...Promena vode 5 do 7 puta nedeljno Smile po nekih 200l,sve je to sprovedeno cevima do kupatila pa je menjanje vode uzivancija! Od hemije se vise nista ne ubacuje,jesu ranije svakakva cuda ali je i tada moralo mnogo da se vodi racuna o nekim sitnicama! Sada se ravnoteza u aq uspostavila,sistem se ponasa kao pravo malo jezerce tako da mi je trenutna obaveza oko njega samo ta promena vode i hranjenje ribica! Applause

Kum 1229
Applause

daweed
Kakvo ce ovo ludilo biti za tih 2,3 meseca auuu ne mogu ni da zamislimThumb upThumb up

http://daweedaqua.tk
Aquamaniac
Spartanac je napisao:
Evo prvo da se zahvalim Aquamaniacu na pozivu,da malo ucestvujem i na ovom sajtu... Smile

Dobrodosao Wink!
O akvarijumu sam sve vec rekao,pa sa nestrpljenjem ocekujemo dalji razvoj price. Samo napred! Thumb up

Kum 1229
Da li ubacujes co2č Mislim da to nije napisano

zander
Coa je napisao:
XY puta provereno da je ta voda jednostavno savrsena za svasta, pocev od mresta riba do izgleda nekih biljaka. Nikad nisam imao anubije i mikrosorume u BG kao tamo sto sam gajio, primera radi. Koliko sam merio ranije KH3, GH 5, sad nije to jedina karakteristika vode, mozda ima neceg i u mikroelementima, mada je u svakom slucaju slabo mineralna.

To je ono to svi od grada do grada imamo malo drugačija iskustva oko prihrane i ljudima sa nekog područja (da izuzmem pitanje koja je hranlj. podloga) neto od biljaka uspeva a neto ne.
Pored same tvrdoće vode to je sigurno prisustvo određenih mikroelemenata u različitim vodovodima.
Samo da kao primer spomenem da sam isprobavao različite odnose mikroelemenata u istom akvarijumu, npr sa povienim Mn, B, čak i Zn ili Cu koji su mi ograničavali doziranje zbog kozica najvie i ostalog ivog sveta u akv. Ali su rezultati po mnoge biljke bili nebo i zemlja. Tako da kao to i akvarijumska podloga ne moe da bude savrena, tako i izbor mikroelemenata mora da se pronađe koji je odgovarajući. U onoj drugoj temi sam spoemnuo Grčke mikroelemente, koji su priblino u odnosu sa onima iz CSM+B, ali opet ni to nije svemoguće (iako je to neki optimum) jer jednostavno u nekim vodovodima ima vikova ili manjkova nekih drugih stvari. Sam primer je onaj Pancov akvarijum sa tepihom Lileaopsisa, koji je podignut na djubriivima iz polj. apoteka jako sumljivog odnosa... Da ne idem u Off...

Spartanac, dobrodoao na forum! BeerSmile

Karlo
Pozdrav ljudi!
Jako lijep akvarij! Vidim na onom linku da ima 12x39w t5, jel to sve zajedno gori i koliko dugoč Pitam jel imam i ja jedan biljni od 900 l pa me malo muči rasvjeta.

Kum 1229
@Karlo, to jesu neonke t5 ali od 21w x 12 kom od 90cm.

Spartanac
@Aquamaniac i zender: HVALA NA DOBRODOSLICI Beer

@Kum 1229: Naravno,CO2 ide iz boce...kao sto je na linku,sistem je ostao isti...s'tim sto je tu i drop checker i novi difuzor koji ce osvanuti na nekim buducim slikama! Smile

@Karlo: Kao sto rece Kum,neonke su od 21W,rade 10 sati dnevno,sve zajedno,i imam nocno svetlo...to je sve!

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,636 jedinstvenih poseta