14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
25l
fax
Akvarijum sam oformio pre nesto vise od mesec, mozda mesec ipo dana iskljucivo zbog kozica i mikrorazbora...

Dimenzije: 45x25x22 (DxSxV)

Osvetljenje: 3xT5 od 8w... 2 day light, 1 gro-lux

Podloga: treset 1cm, preko toga kvarcni sljunag granulacije 1-2mm, dodao sam naknadno u prednji plan lavu(drobio je-krpa, cekic i udriSmile al propada kroz kamencice zahvaljujuci puzevima trubacima koji rovare)

Filtracija: spoljasnji filter, sundjeri, keramicki prstenovi itd... pumpa atman 230l/h

co2: diy

Fauna: mikrorazbori x 7kom koje slabo vidjam, samo kad hranim-mali stidljivci, pored njih su tu x Red cherry-a i 3 amano koze... naravno i puzevi Smile

Flora:Hemianthus callitrichoides, Pogostemon helferi, Lilaeopsis novae-zelandiae, Utricularia graminifolia, Blyxa japonica, Eleocharis parvula, Monosolenium tenerum, Microsorum pteropus, Anubias nana petit, Microsorum pteropus "Philippine", Microsorum pteropus "Windelov", Bolbitis heudelotii, Vesicularia dubyana, Fissidens fontanus, valjda nista nisam zaboravio, velik je akvarijum pa se bilje da sakriti Smile

Prihrana: KNO3, KH2PO4, K2SO4, GA-by nene, Mikorelementi by nene...

Odrzavanje: svaki drugi ili svaki treci dan izmena 1/3 ili 1/2 vode i cupkanje koncastih algica koje se polako povlace i usisavanje plesni sa kojim vodim bitku od formiranja...bili su i ancistrusi tu pa nisu plesan ni pipnuli...svasta je pokusavano...al dzaba....

Mene zanima sta biste vi dodali, oduzeli, ja npr mi nikako necuci taj pogestemon i taj liliopsis tu gde jesu... koja su vasa misljenjač

za slike je vlada zasluzan, mada je dosao na 5min...al sobzirom kolko je dugo bio, extra je slike odradio!Thumb up

I ostaje mi samo pre nego sto okacim slike da se zahvalim svima koji su mi pomogli oko biljaka sto sad, sto ranije, pa sam ih ja odrzao pa sad iskoristio, sto nekim clanovima na opremi, hemiji,ribama, savetima... Nebih sad nikog da imenujem, al znaju oni ko su!ApplauseThumb up
fax attached the following image:
f1_1.jpg

Edited by fax on 20.12.2009 23:05

zdaki
Nekako mi se ne uklapa pogostemon tu. Ja bi okolo stavio nesto niskorastuce (tu cubu) , a levi zadnji ugao stavio npr blyxu ili taj pogostemon. Sto se tice prelaza sa grma na cubu mozes da odradis ricciom ili tako nekako. Pozz i svidja mi se aq. Samo napred Grin Thumb up

makete.iz.rs
fax
i ja se slazem za pogestmon, al ja bih ipak da ostavim u levom zadnjem cosku bluxy, pa da vidim sta ce da bude, kad sam je dobio bila je prelepa, ogromna i onda je kod mene pocela da propada i od kad sam joj turio treset pod koren pocela je da se oporavlja, tako da se nadam da ce ona da odradi zadnji levi ugao, a ako utucaria neodradi prelaz izmedju hc-a i bluxe, nema mi druge nego da probam sa ricijom ili eloharisom...

sta da radim sa liliopsisom, njega alga najvie napada, da ostavim i da idalje prskam GA-om i pokusam da ga spasim ili napolječ
Edited by fax on 21.12.2009 01:20

fax
evo jos 1 fotka...
fax attached the following image:
f2_1.jpg

Edited by fax on 21.12.2009 01:22

fax
Zdaki poslusao sam te i iscupao sam pogestemon, ostavio sam samo 1 da stoji cisto dok mi ricija neprobije mrezicu u drugom aq, pa cu je ubaciti mesto njega tu... a liliopsis sam pola iscupao koji je bio zarazen-mada su alge pobelele od prskanja sa GA,al su idalje visile po krajevima...pa sam ipak izbacio zarazene biljke...posto mi niko nije reko sta da radimThrough wallSad

biobiofizicar
Dobar isecak prirode - svidja mi se ! Thumb up

Koje je ovo korenječ Svidja mi se efekat "trubica" na presecima grana panja. Kako je ovo postignutoč

fax
hvala bio ziv bio Smile a grane su vinova loza, a kako su takve, nemam pojma, dosta su dugo stajale godinama-pa se valjda i onaj sredisnji deo dobro osusio... inace svaka gran se zavrsava sa tim "trubicama"...

zdaki
Imao sam mnogo problema sa algama ranije, a sada u ovom zadnjem aq ih nema ali sam koristio drugaciji pristup od samog formiranja aq. Ubacio sam malo vecu biljnu masu,smanjio foto-period, redovno menjao vodu na 5 dana i to 1/4 i sto mislim da je bilo isto toliko vazno imao sam sijamca i platy. Platy ljuste alge. E sad ako su vec pobelele mislim da nemas oko cega da se cimas. Mrtve su. Sad samo cekamo sliku da vidimo kako je ispalo. Isto kao opciju za ubuduce imas i mahovinu na krajevima vinove loze. E sad to moze biti i prenatrpano, a moze i mnogo lepo da izgleda. Ubacicu ti sliku jednog mog aq da vidis. Ali kasnije posto mi sad nesto nije najbolje. Thumb up

makete.iz.rs
zdaki
evo cisto da vidis kako izgleda...
zdaki attached the following image:
akvarijum_3.jpg

makete.iz.rs
fax
auuu brate al je dobro, ovo je idealno za koze i mikrorazbore... ovo u sredini je hm ili rotalač dobro si ovo nabudzio svidza mi se, samo mi bode oko ova jedna crna tetra ili se zove udovica, ne znam ni sam... nekako mi velika za ovu postavku... sve u svemu hvala druze na savetima...al aq ce da zavrsi karijeru zbog plesni, ne algi...na panjevima je, al ne na vidljivim mestima, nego ispod mahovine...truli mi mahovina zbog toga... a ako ubacim sijamca-kraj mahovine-tako da mi isti dzavo-sve ispocetka pa da pokusam ovako nesto ili da pustim sijamca da napravi lom Through wall

bas mi se svidja aq, reko bih da je to onaj isti aq ko u tvojoj temi-ako je isti tj onaj uski, opet si extra odradio dubinu i nebih reko da je tako uzakThumb up

zdaki
Ma ovaj aq je rasformiran neko vreme i to je drugi aq i ima 33l i malo normalnije dim. Ali sam ti postavio cisto da vidis kako mahovina moze lepo da izgleda. Rotala je u pitanju sishana je milion puta i bio je to odlican grm. Grin A udovica zalutala. Uginuli muzevi Grin Kod mene su ancistrusi resili problem plesni za dva dana. Samo je meni panj bio bez biljaka pa su mogli svuda da zavire. A sijamac mi nije dirao mahovinu u ovo malom aq, ako je bio sijamac, a po svemu sudeci bih rekao da jeste.Wink

makete.iz.rs
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,659 jedinstvenih poseta