14.06.2026 09:28
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Poklon
strujas
Veceras se iz jedne ruzne svadje na forumu rodila jedna lepa ideja: da se formira i pokloni akvarium nekoj decijoj bolnici ili slicnoj ustanovi, pa predlazem da to i realizujemo.
Ovo je moj predlog pa pozivam administratore da odluce gde kako kad i kojoj ustanovi, a mi da zasucemo rukave, pa da lepimo, sadimo, druzimo se . . .

nene
Tako je Strujas majstore. Uvek se treba truditi da se iz ruznog vidi i izvuce lepo

Neka administratori odluce kojoj ustanovi ide poklon a ja potpuno podrzavam ideju. Moj je predlog da poklon doniramo nekom amnjem gradu ali to je smoa predlog. Zelim da ucestvujem sa finansijama , ribicama, i naravno biljkama (imam limunGrin). Ajde da se svi okupimo. Neka Zander ili neko od glavesina vidi koliko aq pravimo i gde ga poklanjamo
Pozz Nene

zander
Thumb up
Ja podravam vau ideju.
Dajte koji predlog kome bi mogli da poklonimo. Nemojte samo da administratori odlučuju.
Samo znam da bi voleo da to mesto ne bude ni u Beogradu ni u Novom Sadu. Tema je otvorena i piite vae predloge... Pa ćemo da se organizujemo za prikupljanje sredstava Thumb up

nene
dakle moj glas ide uza Zanderov kao sto sam rekao nikako BG ili Ns. Mogao bi da bude recimo neki mali grad na Kosovu a ako je suvise komplikovano moze i Raska oblast recimo NOvi Pazar
Pozz Nene

Miti
Ljudi i ja sam za,ali nemozemo samo da se pojavimo i kazemo mi dosli da vam poklonimo aq. Mora se prvo dogovoriti sa ustanovom i naci clana koji ce to sve odrzavati da lici na nesto na duzi vremenski period. Da nebude za dva meseca algarijum.

nene
Miti tako je . NIsam ni mislio da se zaputimo sa staklom i kazemo mi stigli. Mislim da iz tog razloga i treba da se napravi neki koji je lak za odrzavanje
pozz Nene
Edited by nene on 09.12.2009 00:46

daweed
Potpuno podrzavam predlog. U svakom slucaju pomocicu s biljkama, a ako aq dodje negde blizu mene pomocicu koliko mogu i radom. Samo da to bude neko nezahtevno bilje jer ipak to treba da traje sto duze uz sto manje truda. Dakle bez silnih "kalkamona", jakog osvetljenja i slicno.

http://daweedaqua.tk
Coa
Ovo je sve bilo radjeno pre par godina na akvaristika.org. Dakle, uzmite model koji je tada koriscen i koji je dao rezultate, dva doma za nezbrinutu decu su dobila akvarijum, a u Zvečanskoj je postojeći akvarijum prerađen i dorađen. Dobra stvar u svemu je bila sto je okupilo dosta ljudi, ne samo akvarista iz Srbije, nego iz inostranstva.

Samo da napomenem da sve to nije islo nimalo glatko, tako da organizatorima elim puno ivaca, ako uspeju. Kako sam ja tad sve to osetio na svojoj koi, mogu da učestvujem u donacijama, samo ne u organizaciji Thumb up

Koga zanima kako to sve otprilike ide, ovako je to hronoloski izgledalo:

http://www.akvari...PN=1&TPN=1

Edited by Coa on 09.12.2009 02:03

kojot
Ideja je dobra i treba takve stvari raditi, ali mislim da treba sacekati prolece,zbog nekoloko stvari, koje sad necu navoditi!!!
I da,grad koji izaberemo treba da bude mesto prebivalista bar jednog clana koji bi o njemu mogao da brine!!!
Ako ima takvih dobrovoljaca nek predloze svoje gradove, a do proleca uz dogovor i poneko Beer mozemo to lepo da organizujemo!!!

photoivek
strujas je napisao:
Ovo je moj predlog pa pozivam administratore da odluce gde kako kad i kojoj ustanovi, a mi da zasucemo rukave, pa da lepimo, sadimo, druzimo se . . .

nene je napisao:
...Ajde da se svi okupimo. Neka Zander ili neko od glavesina vidi koliko aq pravimo i gde ga poklanjamo
Pozz Nene

mislim da administratori nisu neophodni da se ideja realizuje....
kao to je coa postavio linkove dovoljno je samo malo dobre volje, pokrenete akciju i čekate reakciju!
puno ljudi je uvek spremno da pomogne koliko i kako moe...

nene je napisao:
dakle moj glas ide uza Zanderov kao sto sam rekao nikako BG ili Ns. Mogao bi da bude recimo neki mali grad na Kosovu a ako je suvise komplikovano moze i Raska oblast recimo NOvi Pazar
Pozz Nene

moe i neko mesto u vojvodini.....

daweed je napisao:
... Samo da to bude neko nezahtevno bilje jer ipak to treba da traje sto duze uz sto manje truda. Dakle bez silnih "kalkamona", jakog osvetljenja i slicno.

tačno ovako. malo anubija, neki panj, kamen, i zavisno od veličine dve T8 cevi (neki gro lux i day light) odgovarajuće večine i zdravo... bez đubrenja, CO2 i tako toga....
ribe neke zebre, gupi, plati, moli.....

kojot je napisao:

I da,grad koji izaberemo treba da bude mesto prebivalista bar jednog clana koji bi o njemu mogao da brine!!!
Ako ima takvih dobrovoljaca nek predloze svoje gradove, a do proleca uz dogovor i poneko Beer mozemo to lepo da organizujemo!!!

ovo je isto dobra ideja!

Coa je napisao:
Ovo je sve bilo radjeno pre par godina na akvaristika.org. Dakle, uzmite model koji je tada koriscen i koji je dao rezultate, ....

očigledno je davalo rezultate jer ja koji sam se prijavio da aljem biljke nisam ni morao jer ih već sasvim dovoljno bilo u lokalu....

Coa je napisao:
Samo da napomenem da sve to nije islo nimalo glatko, tako da organizatorima elim puno ivaca, ako uspeju....

ovako neto je za očekivati. samo strpljenje reava problem...

Coa je napisao:
... mogu da učestvujem u donacijama, samo ne u organizaciji.

a ako bude trebalo da se samo neto od stakla prilepič! Wink

https://minepi.com/photoivek
dexter
kojot je napisao:
Ideja je dobra i treba takve stvari raditi, ali mislim da treba sacekati prolece,zbog nekoloko stvari, koje sad necu navoditi!!!

Podrzavam ideju,i slazem se sa kojotom,posto se nesto planira da to ostavimo za prolece,bice mnogo lakse.

www.aquaplants.org
biobiofizicar
Thumb upThumb up

tripko
Dobra ideja, samo da neko preuzme odrzavanje tj u mestu gde bude formiran. I neko spomene dogovor sa ustanovom i to stoji. Sve u svemu potrebno je dobra organizacija.

sejn
Upravu je Dex,treba sacekati da malo otopli lakse cemo to realizovati.
A,dotle imamo vremena da smislimo kome,sta i kako.Sve u svemu ideja je Thumb up

Santorini
Thumb up

fax
Thumb up slazem se sa svim!

ZoSo
Bravo drugari Thumb up
Učestvujem u svakom smislu Applause
Samo ima jedna začkoljica , ta deca su najverovatnije siromana
i ta će im onda akvarijum Lecture ( ko razume svatit će )
EDIT- Nije fazon da Srbija bude jedina zemlja na svetu gde i siromani imaju akvarijume jbg. to je je Red card Through wall
Edited by ZoSo on 09.12.2009 16:58

kojot
Ti si ZoSo moj idol kada je Ironija u pitanju!!!
Ziv mi ti!!!BeerBeerBeer
Edited by kojot on 09.12.2009 17:01

sejn
Nista onda da ga bolje poklonimo nekim "burzujima"Through wall

strujas
Ljudi molim vas z.j.b.te (za kolege sa juga "zamocajte" Grin ) prozivkeLecture , ajde bolje da uradimo nesto lepo, to je bila i ideja ove teme.
Edited by strujas on 09.12.2009 17:21

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,814 jedinstvenih poseta