14.06.2026 06:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Danio tinwini
biobiofizicar
Danio tinwini je tek nedavno (pre par meseci) opisana kao nova Danio vrsta, a do tada je u akvaristickim krugovima bila poznata kao Danio Burma. U Evropu je prvi put uvezena sredinom ove decenije. Izuzetno lepa mala jatna razigrana ribica (odrasli primerci 2-2,5cm) i pogodna za manje postavke i akvarijume.
Kod mene igrom sudbine u 20lit dzungli zive vec 6meseci, a danas je stiglo i novo jato od 10ak komada u moj mali 16lit "Kozicarijum".

Sa njihovim drzanjem do sada nisam imao nikakvih problema, hranio sam ih suvom hranom, Jedino su mi na pocetku 2 kom iskocila iz aq pa sam postavio stakleni poklopac...

Ponosno vam prikazujem ove moje lepotane....

Ujedno bih hteo da se zahvalim Bobanu koji mi je pomogao u odredjivanju vrste. Do tada sam ziveo u zabludi da su to Danio rerio var Frankei pa jos neka odgaivacko - selekcionarska varijacija na zadatu temu - kad ne lezi vraze, a ono potpuno nova vrsta.

Nesto vise o ovoj vrsti mozete procitati i na sajtu http://www.danios... gde je baza podataka upravo dopunjena podatcima o ovoj ribici...

Bas sam happy TRA LA LAAA!!! Grin
biobiofizicar attached the following image:
tinwini.jpg

paleoglodit
Mogla bi neka slika za naslovnu. Mozda ova desno dele samo namesti na 640x...pix. Aj ipak ispucaj jos neku.Mozes ti toThumb up
Ribe su ekstra-prima-dibidusThumb upApplauseApplauseApplause
Edited by paleoglodit on 07.12.2009 20:35

biobiofizicar
Joooj Paleo. Za njih je potrebna doobra optika i ekspozicija bar 1/250sec. Veruj mi da imam jedno 200 fotki u pokusaju i tek sam ovih par uspeo da iscupam. Ili zuje na povrsini ili se u trenutku smire u nekom mracnom budzaku. Probacu pa sta ispadne. Ovih par fotki sam navatao ove nove u jatu dok su jos bile zbunjene i mirne u novom akvarijumu...
A ono jato dole desno imam i u vecoj rezoluciji.
U medjuvremenu evo jos jedna fotka sa Oticima u prvom planu..
biobiofizicar attached the following image:
tinwinoto.jpg

zander
Gde si nabavio ovu ribuč Ba mi se sviđa Thumb up

krcko
Ma , riba grekom zalutala u poiljci kod nekih njegovih crnoberzijanaca , pa on to pokupio ispod ruke Cool . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Ma nisu ljudi crnoberzijanci. Grin Vec poznanici od ranije i uvoznici ribica iz Azije. A ribe jesu grekom zalutale u njihovu poiljku. E sad da li su im odande slali crmoberzijanci Cool, pa grekom upakovali - to neznam.
Mora da se neko u belom svetu silno "obradovao" kada mu je umesto tinwini stigla neka obična Danio.... Through wall
A ja pre 6 meseci cunjao kod njih po magacinu i slučajno naleteo na ove ribe u nekom zapećku i eto... Svidele mi se ja uzeo, a ostalo je istorija....Wink

krcko
Biće super kada uredi jedan staklenac u kome će biti one glavni igrači . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
kojot
Zaista su lepe,verovatno i lude i brze kao i druge Danio sp.
Ako bude ovih riba jos ti vici uzeo bi ih za manji aq!!!

strujas
A jos kad ih razmnozis . . .

biobiofizicar
Pa obzirom da su starosti bar 8-9meseci (samo su kod mene 6mes) planiram da probam i to cim uhvatim malo vremena (mislim da su vec usle u maticnu fazu). Nadam se da nije neka velika mudrost. Malo da prosirim svoja aquahobisticka znanja i na tom polju. Obzirom da su male i jato od 15ak komada izgleda smesno. Na onoj dole desnoj slici 14 komada ih je stalo u naprstak vode.

biobiofizicar
evo male animacije plivanja ovih riba
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/pc080466aa_1.gif
Edited by biobiofizicar on 16.12.2009 16:15

paleoglodit
ApplauseApplauseApplauseShock

paleoglodit
Evo malo krupnijeg plana konacno. I da se zahvalim BioBiu koji mi je bio jedan od vodica kroz aqua-Beograd i jedan od darodavaca kozica.
paleoglodit attached the following image:
tw.jpg

Edited by paleoglodit on 09.04.2010 23:57

biobiofizicar
uvek dobrodosao Thumb up
Dok ih ti nepokaza ovako uvelicane nisam ni znao da su vako lepe...
Moracu pod hitno kod opticara po djozluke ili da predjem na velike prekotonske litrazeGrin

isnogood
Da li je ova ribica i dalje nedostupna srpskom trzistu ili su se stvari promenileč

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,267 jedinstvenih poseta