14.06.2026 03:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Prvenac za laku noć
biobiofizicar
Ovo je nas kucni prvenac i jako dugo je bio jedino staklo u stanu. Stigao kao poklon. Krenuo je klasicno sa svim pocetnickim akvaristickim boljkama pre skoro 2,5 god. I danas je podloga ista (samo kvarcni sljunak 2-4mm) i teram ga bez CO2 (samo EC i PPSpro+profito u poslednjih mesec dana). Malo je podivljao i od ove hrane pa izgleda - kako izgleda - uvek divlje i pomalo neuredno -bas po mom ukusu. Wink U njemu je zivelo sve i svasta, danas je to Neocaradina i Danio carstvo uz najstarije stanovnike svih mojih staklenaca -albino amonijera i popularnu amazonku koja je eto 2,5god kunjala i sada prolupala na malo djubrenja ....
Nikada nije rasformiravan, , a bilo je i algi -, a od kada su dosle kozice (pre pola godine) olizan je stalno...
Ovih dana mu sledi malo detaljnije sredjivanje i cupanje Kinezus plastikusa koji su sa akvarijumom stigli kao poklon, a u medjuvremenu su zatrpani i zarasli pravim biljkama.

Pa reko ajd da ga predstavim cisto iz postovanja i neke sete i nostalgije - nek negde ostane beleg kako smo on i ja rasli zajedno u ovom predivnom hobiju.....
Inace ovaj akvarijum drzim pored jastuka i on mi svako vece pozeli laku noc (sem ako ne zaspim na kaucu ili zaglavimo negde sa drustvom....)
biobiofizicar attached the following image:
pc040253ax1.jpg

Edited by biobiofizicar on 04.12.2009 21:54

biobiofizicar
...
pc040251ax1.jpg

fax
volim divlje Smile kad priroda svoje odradi tj kad biljke rastu same kako hoce...
mislim da bi kozice vamo uzivale samo tako Smile

nego bio koja ti je to biljka u donjem desnom coskučč

jel se mreste te zebriceč

biobiofizicar
Dole desno je Kinezus plastikusGrin izuzetno dekorativan i veran nepostojecem originalu i jako dobro skroviste za male kozice posto je tvrd i ribe nemogu u njega (zato je jos tu - kao skroviste za mini kozice kojih u ovom aq ima ohohoo...). Inace i oni lokvanji su Kinezus plastikus zarasli u prirodno bilje.
Na mesto onog desno planiram blyxu samo njoj ipak moram da turim nesto pod koren....

fax
ju ju, neverujem gledam i sve mislim to je bolbitis, mada nisam siguran, reko aj da pitam... znaci neverujem da je plastika... neliciShock svaka cas kako si zamaskirao lokvanj, i za njega bi ovako sa slika reko da je pravi...

svaka castApplause

biobiofizicar
Kopija verna originalu Grin

Ovaj akvarijum je sve ono to sam nekada bio u akvaristici (aquaristikus platikus - svatarijus) i ono to hoću da postanem (aquaristikus-dunglarijus- prolupitis)

PS
E da setih se: da bi ga stavio pod jastuk podrazumeva se da mora da bude mali. Znači: 20litara, trapezoidno prednje staklo i mala kineska aq lampa od 7W. Filter sa motornom glavom i grejač sakriveni su u onoj dungli desno (mrzim da gledam kablove i cevi u akvarijumu)
Edited by biobiofizicar on 04.12.2009 22:30

kojot
Koliko L ima inace ova polusinteticka dzunglaGrin

biobiofizicar
20L Grin

nene
Biobio bogami jako lepo. Prirodno zeleno, neuredno, zdravo i DIVLJE . Jednom recju djungla ali prava. Mislim da je novi stil oformljen i samo napred braco sto vise djungli pa cemo da trazimo da se registrujemo kao ekoloska organizacija koja dodaje O2 u zagadjeni vazduh Srbija
Svi komplimenti druze
Pozz Nene

biobiofizicar
Inače pored sintetičkih nepriznatih biljnih vrsta ovaj akvarijum u svojoj neistraenoj dungli krije jo mnoge druge tajne.Wink

U medjuvremenu jo malo prizora iz ovog staklenca:
Bratska podela plena....
koziam1.jpg

Edited by biobiofizicar on 04.12.2009 23:59

Gjuro
ApplauseApplauseApplause lepo lepo

isnogood
Ovo je nas kucni prvenac i jako dugo je bio jedino staklo u stanu. Stigao kao poklon.

Tebe su "prevarili" sa poklonom kao i mene.

uvek divlje i pomalo neuredno

Dosledan, od pocetka pa do danas Smile

biobiofizicar
Thumb up

A tvoj citat od danas ulazi u moj potpis kao moto...Grin

biobiofizicar
evo da probam sa novim zivotnim stajlingomGrin
Edited by biobiofizicar on 05.12.2009 01:50

isnogood
Beer

daweed
Kad god vidim neki tvoj akvarijum u njemu vidim neku pricu... Bas ta neurednost mu daje ono sto treba da bi je ispricalo... Nema tu monotonosti i pravila vec samo osecanje...
Ovim akvarijumom si definitvno izvukao podvodni pejzaz i pogodio pravi "prirodni" aq, pa me ovo itekako podseca na neke od tvojih slika.
Naravno recicu ti da kada vidis sta ces jos da "gurnes" unutra povadis ovo plasticno bilje i ostavis ga da raste i razvija se u miru...Thumb upThumb upThumb up

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Rekao sam u nekom od predhodnih postova da ova polusintetička dungla krije mnoge tajne osim neklasifikovanih sintetičkih "biljnih" vrsta.
E pa doslo je vreme da vam predstavim jednu od tih tajni.

Čik pogodi, čik pogodi ko sam ja...č Wink

PS molim one kojima sam doapnuo i koji su meni pomogli u odgonetanju da puste druge da malo pogadjaju...
pc010148a.jpg

biobiofizicar
i evo me pored zebrice tek da nas uporedite po veličini
pc010134a.jpg

fax
ja znam al necu da kazemGrinBeer

al ribica je Thumb upApplause

biobiofizicar
Pa ako zna pusti mi odgovor na PP. To vai i za druge... da se malo igramo kviza Wink
Edited by biobiofizicar on 07.12.2009 17:25

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,583 jedinstvenih poseta