14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
5 litara, prvi put
isnogood
Podloga u ovom aq. je JBL Aqua Basis PLUS.

U njemu je prvi put "testiran" DIY CO2 i u njemu je razmnozen HM i Bacopa za veci aq. od 33l.

Krajem septemba sam dobio veliku kolicinu Riccije i nju sam spakovao u "jastuk" i porinuo u ovaj aq.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc05391lowres.jpg

Od tada pa do danas bilo je i CO2 i prehrane (sipao sam nadjubrenu vodu iz velikog akvarijuma), duuugog fotoperioda, i kratkog.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc05494lowres.jpg

Poneka izmena vode. U nekom trenutku je instaliran i mali hang on.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/prototip.jpg

Onda se pojavila cijanobakterija. Bas me frka uhvatila... Sta i kako.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc05858lowres.jpg

Pomoc sam dobio ovde.

Istrebio sam cijanobakteriju, ali sa njenim odlaskom pojavili su se leshevi nekakvih crva.

www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc05964lowres.jpg

Vec neko vreme nema nikakve prehrane. Dodajem odstajalu cesmovacu. Nema ni CO2, a svetla je plicino malo. Apsolutna Low Light varijanta.

Ovako to izgleda danas:
isnogood attached the following image:
dsc06233-5l01.jpg

Edited by isnogood on 24.11.2009 23:41

isnogood
HM je nekoliko puta osisan i podeljen.
Odrzavanje je gotovo nikakvo, samo dosipam vodu koja ispari i na 10-15 dana kompletno promenim vodu.
isnogood attached the following image:
dsc06235-5l02.jpg

strujas
isnogood je napisao:
Nema ni CO2, a svetla je plicino malo. Apsolutna Low Light varijanta.

How low, odnosno koliko imas svetlač

isnogood
Do pre 10tak dana 20W obicna halogena u Ikea lampi, vidi se na prvoj fotografiji, reflex na povrsini vode. Kako kada, nekada 5,6 a nekada i 12 sati.
Od tada samo svetlo (sobna halogena lampa koja bije u plafon) koje je upaljeno u sobi od 17 do 01 h i to ne sve vreme. Dnevnog svetla maltene ni nema.

isnogood
www.mojbiljniakvarijum.org/forum/attachments/dsc06247-02srednji.jpg

Gjuro
Mozda probas ubaciti neko kamenje pozadi HM. Sto znam mozda gresim ali mislim da ce HM doci do izraz i bice lepse.

kojot
U super izgleda!!!
Samo slikaj malo poizdalje da vidimo ceo aq!!!

Dusan79
E da ti pravo kazem, dodje mi da se izvalim na ovaj travnjak, pod taj hemiantus i uzivam Grin
Eto toliko mi se ovo dopada!

Thumb up

fax
i meni se jako dopada aq, samo si mogo staviti malo veci kamen jer ce ga ubrzo ricija progutati...a ako je on tu samo da drzi riciju da neispliva...onda nista nediraj- prelepo jeApplause

isnogood
Bice sireg kadra, cim pre.
Kamen jeste stavljen da drzi jastuk u kome je Riccija, ali cu probati sa jos nekim kamencicima.
Mozda jos neka biljka pored HMač

fax
ja bi mesto hm-a se okusao sa bluksom- mislim da bi extra cucala na toj livadici... mada ni hm necuci lose...al ga malo vise trimuj da se sto vise zgusne...

ZoSo
Pa ajd kada več folozofiramo i ja da lupim neto Grin
Ja bi zasadio jedan minijaturni pelcer neke crvenkasta cripte Cool ,recimo OVAKO nekako , e to bi već bilo neto Wink

isnogood
Kako bi se ponasali bluxa i crvena kripta sa slabim osvetljenenjem, bez ikakve prehraneč

grujanic87
Lepa livadica Thumb up

Mogao bi jos koji kamen da ubacis ali i da ne preterujes jer mi je i ovako jednostavan lep Thumb up
Beer Beer Beer

fax
dobro za ovaj, ne bi ni mogla bluxa, brzo bi prerasla aq, al vidim da imas 3 mala aq...uzmi pa probaj u najvecem od ta tri... samo riciju i bluksu... a prihranu vrsi preko korena...zabodi joj par serinih tableta ili napravi kuglice od treseta i gline...pa probaj... jbg... nisam nikad probao tako da ne znam... gujanica pitaj sta i kako sa bluksom-on i zander i jos par clanova su tata mate za nju...

ja sam imao problema sa mojom bluksom...propadala dok nisam dodao treseta pod koren...sad se dosta oporavila...

isnogood
Nemam tri mala aq. Samo jedan. Grin
Bluxu koju sam dobio od Zandera se "promenila". Listovi koji su dosli su propali, a krenuli su novi.
Bice kamenchica ovih dana.

Dusan79
Blyxa voli kiseliju podlogu, to je definitivno! Licno sam dosao do zaklucka da je acidifilnija od drugog bilja koje sam imao u opticaju! Dodavanjem treseta zapravo se smanjuje Ph vrednost u podrucju korena biljke!
Licno Vladimire, ako mene pitas : Nista ja to ne bi dirao! Ovaj minimalizam daje celu draz! Jedino sto bi ti predlozio jeste da umesto tog postojeceg kamena stavis neki slicnog ili istog oblika, samo jedno 3x veci i to u visinu, ne povrsinski veci!

Odlicno je ovako! Thumb up

krcko
Kako samo jedan , kada ima jedan mali i jedan malo veći , a ovo ne diraj . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ZoSo
isnogood je napisao:
Kako bi se ponasali bluxa i crvena kripta sa slabim osvetljenenjem, bez ikakve prehraneč

Pa cripta bi malo izgubila na boji ali mislim da bi bilo ok , pa nju sam i savetovao poto sam uzeo u obzir uslove u akvarijumu ! Znam i ja da ima lepih biljaka....

fax
joj kako sam glupThrough wall gledam gore sliku i mislim imas 3mala aqThrough wall a to jedan istiThrough wall udri nebojsaThrough wallThrough wallThrough wallThrough wallThrough wall Grin

slozio bih se onda, nista nediraj, malo jos zgusni hm, i stavi veci kamen...mada sam to vec reko...

pozz

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta