14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Prihrana
 Print Thread
DIY mikro i makro!
kojot
koga zanima u mogucnosti sam da preko apotekarskih ustanova nabavljam kvalitetne hemikalije.Evo bas sam happy jer mi u utorak stize dugo ocekivani KH2PO4.
Takodje hteo sam da vas obavestim da postoje ampule po imenu Tot'hema koje sadrze Fe2+,Mn2+ u obliku glukonata i nikakve druge primese.U jednoj ampuli se nalazi 5mg dvovalentnog gvozdja.Cena kutije sa 20 ampula je 300din.Bolje kod nas u diy varijanti ne postoji!!!
BeerTREBALO BI DA JE IMA U SVAKOJ APOTECI
Edited by Srafciger on 05.08.2009 18:59

paleoglodit
Natrpaj toga u pajz pa kad dodjem isplaticu teGrin

kojot
moze,ali isplate primam samo u Metaxi!!!!Beer

kojot
DA,I TO ONOJ SA 7 ZVEZDICAGrin

silwert
uuuuuuuuuuuuuu ta je pala kada sam polozio biohemiju Beer ubili se ko macici
bas je lepo kada neko kaze gde ima da se kupi malo gvozdja

Miti
gledam neki recept za diy makro i nesto mi nije jasno ali prvo receptura. PMDD(poor mans dupla drops) 300 ml destilovane vode 14gr k2so4 33gr mgso4+7h2o 6gr kno3 i 0.5 ml hcl doziranje 1ml na 1l. Pitanje: zbog cega su dodavali sonu kiselinu cemu sluzič

Blue
Da nisi ti nesto pobrkaoč Imam recept za PMDD koji se slaze potpuno sa tvojim sve do HCl. U mom se ne spominje HCl, vec umesto toga pise '1 Tablespoon (~9g) Chelated Trace Element Mix (7% Fe, 1.3% B, 2% Mn, 0.06% Mo, 0.4% Zn, 0.1% Cu, EDTA, DTPA)', sve ostalo je isto.

Miti
ma nisam brate pogresio lepo pise 0.5ml hcl. zato mi i nije jasno. valjda ce neko znati o cemu se radi

zander
kojot je napisao:
Takodje hteo sam da vas obavestim da postoje ampule po imenu Tot'hema koje sadrze Fe2+,Mn2+ u obliku glukonata i nikakve druge primese.U jednoj ampuli se nalazi 5mg dvovalentnog gvozdja.Cena kutije sa 20 ampula je 300din.Bolje kod nas u diy varijanti ne postoji!!!

Sa zakanjenjem sam tek sad pročitao ovo... Reci mi jel si stavljao te ampulice pod koren biljkeč Jel si zadovoljan sa tim "Tot'hema" ampulama i pod koje si biljke stavljaoč Verovatno bi bilo zanimljivo probati to sa nekim malo zahtevnijim biljkama... Video sam da je to Panco stavljao pod Blyxu valda, nisam 100% da je to to, ali ako jeste videćemo kako reaguje

Miti
pronasao sam zbog cega hcl! The hcl prevents fungus from growing in the mix. if you'd rtther not have strong acid in the house ,keep mix in the refrigerator. dissolve the trace elements in the h2o before adding the other ingredients

kojot
zander je napisao:
kojot je napisao:

Sa zakanjenjem sam tek sad pročitao ovo... Reci mi jel si stavljao te ampulice pod koren biljkeč Jel si zadovoljan sa tim "Tot'hema" ampulama i pod koje si biljke stavljaoč Verovatno bi bilo zanimljivo probati to sa nekim malo zahtevnijim biljkama... Video sam da je to Panco stavljao pod Blyxu valda, nisam 100% da je to to, ali ako jeste videćemo kako reaguje

Ne ja ih dodajem u kapima po citavom aq,bilje ne reaguje nista drasticno,ali mi je ranije nize crveno bilje gubilo boju,sada toga nema,cim rasadin recimo proserpinac-u dok je visoka 3-4cm vec je crvena,ranije je dok se ne priblizi svetlu bila zeleno-narandzasta

Blue
Miti je napisao:
pronasao sam zbog cega hcl! The hcl prevents fungus from growing in the mix. if you'd rtther not have strong acid in the house ,keep mix in the refrigerator. dissolve the trace elements in the h2o before adding the other ingredients

Jesi li vec nabavio odgovarajuci mix mikroelemenata ili...č

grujanic87
I ima li ko resenje za diy mikroelementečJa sa na kraju sa profitom pa moram sad da se snalazim za dalje.Mislio sam da odem do cvecare da vidim imaju li kakve mikroelemente,zna li ko da li moze nesto iz cvecare da posluzič

Miti
ma nisam pronasao, u Ar toga nema, sumadinci sade samo sljive. jeli kojote jesi li ti nekada probao ove tot'hema ampule, brate ovo je preslatko ima da mi ribe,koze i puzevi dobiju secernu bolest posle moram da kupujem i insulin. da nebude zabune tot'hema su ampule gvozdja za oralnu primenu kod ljudi,sadrze fe2 mo2 4 cu2

kojot
kod mene MIti za sada sa tot'hemom nema problema,ribe su o.k. ,biljke se ne bune i ne traze dzeparac ko kod Krcka:p.
Inace bio sam skoro u nekoj cvecari i video neke stapice koji sadrze helirane mikro elemente(neka zelena kesica-uvozni proizvod)mada mislim da bi doziranje sa tim bilo malo zaje..no!Ali bi lagano mogli delici tih stapica da se stavljaju u podlogu.
Iskreno kad mi ponestane profita pusticu aq jedno nedelju-dve bez prehrane,a onda cu da probam ove stapice samo kod onih grupa biljaka kod kojih primetim nedostatke,pa cu onda da vam javim moze li to ili ne!Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta