14.06.2026 06:02
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Two stones
tripko
AQ 40*45*26 35 Litara vode
1x20w philips Turbo CDL 865
JBL aqua basis plus
Atman 0300

Ovaj AQ je oformnjen kompletno od biljaka sa okupljana. I slui ce za premestanje ribica i koza iz veceg aq, dok ne uradim novi setup.
Formiran pre dve nedelje i trenutno samo dadaj po 1ml profita svaki treci dan i zamena vode 10L nedeljno.

img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1132.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1133.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_zoom-1.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_zoom-2.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_zoom-3.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1100.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1103.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1107.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1114.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1115.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1120.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1121.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1131.jpg
Edited by zander on 22.11.2009 20:03

isnogood
Sveze!

Imam skoro istu litrazu kao i ti i istu podlogu, a koja je bazirana na mikro elementima + Mg, a ti preko toga dodajes jos mikro elemenata u vidu ProFita, pa sam malo zbunjen. Ne dodajes nista od makro elemenatač CO2č

tripko
hteo sam danas da prebacim diy verziju co2 ali me nesto mrzelo. Uradicu za vikend. A i planiram u blizoj buducnosti nabavku boce i ostale hemikalije. Rekoh da probam ovako pa cemo videti sta ce se desiti ;o).
Doza profita je 0.5ml sto je jako malo.
Edited by tripko on 20.11.2009 23:16

isnogood
Ja sam imao problema sa algama kada sam preterao sa usisavanjem podloge (ne tvrdim da je to uzrok) i siguran sam da sam tada povukao malo vise elemenata iz podloge.
Prvo sto sam uradio je to da sam prestao sa ProFitom, a onda korigovao ostale stvari koje dodajem. Inace ja sam dodavao 1ml svaki drugi dan. Sada je to 0.5 ali cu se za nedelju dana, postepeno, vratiti na 1ml, osim ako ne iskrsne nesto novo.
Samo obrati paznju kako se odvijaju stvari u aq.

tripko
Naravno ovo mi je proba za veci aq koji treba da rasturim, prvo da vidimo ovde kako se stvari odvijaju pa cemo onda u mnogo ozbiljniji setup. Neke stvari se najbolje nauce kad ti prodju kroz ruke.

isnogood
Neke stvari se najbolje nauce kad ti prodju kroz ruke.

Apsolutno se slazem!

paleoglodit
Bice ovo lepoBeer

biobiofizicar
Volim ovakve hrabre ludorije (mislim na oblik akvarijuma), a mislim i da je sve lepo slozeno....Thumb up

tripko
Ovaj aq sam dobio od sestre, koji je bio kao neka kompezacija za posao i godinama hvatao prasinu. Meni se takodje oblik svidja, i to sto je visok 45cm. Bice tu izmena i planiram da ubacim jos koju biljku npr Rotala rotundifolia tacno iza dva kamena i mozda neko bilje srednjeg plana sa desne strane. Ali otom potom. U njega cu prebaciti ribe iz veceg-glavnog aq dok njega budem na tenane puredim i nabavim svu novu opremu co2, hemiju, drvo, filter novi itd. A za sta mi treba vremena.Thumb up

isnogood
Samo lagano. Bitno je da imas cilj. Beer

Rasta
lepo je zamisljeno Thumb up samo se bojim da ce ti se kamenje izgubiti kako se bilje malo razraste, da je malo vece (vise) samo, ali videcemo kako ce se odvijati, za pocetak Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
katjusa
Lepo Tripko, samo mogao bi 10 kamenčiča da obuče onim Fissidensom, bre i lepe bi radio.
Pozdrav

drlessa
ala je ovo dobro..svaka ti čast!
Edited by drlessa on 06.12.2009 15:40

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
tripko
Evo kako napreduje aq, nisam bas nesto narocito ubacivao sem rotale i sp Green u desnom uglu. Zaleteo sam se pa sam i izvacio mahovinu u drugi aq. Ali vraticu je kao sto planiram da ubacim jos Hemianthus micranthemoides. Videcemo skupljanje novih biljaka ide sporo ali za to je kriv novi setup u drugom aq.

img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1215.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1216.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1218.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1220.jpg img.photobucket.com/albums/v648/tripko/akvarijum/th_IMG_1227.jpg

tripko
I da ta Ludwigia rubin ce leteti napolje.

tripko
xxx
Edited by tripko on 25.01.2011 10:53

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,272 jedinstvenih poseta