14.06.2026 08:11
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Cijanobakterija-extremni primer
dexter
Otvorio sam novu temu da ispratim(o) pokusaj ozdravljenja akvarijuma na poslu.Danas sam poceo sa tretmanom pa cu ovde da vam prikazem rezultate istih.

Evo slika koje su vec viđene.
dexter attached the following image:
1_122.jpg

Edited by dexter on 22.10.2009 12:38

www.aquaplants.org
dexter
.
2_82.jpg

www.aquaplants.org
dexter
.
3_64.jpg

www.aquaplants.org
tripko
Dex daj nam detalje koliko litara vode u AQ i koliko leka, i obavestavaj nas sa borbom. Jel po ovim slikama mi izgleda qq

dexter
AQ. 120l,500 mg eritromicina u prvoj dozi.Sutra pada usisavanje bestije sa podloge i jos jedna tura leka od 500 mg.

Za vikend ostavljam tako,pa od ponedeljka cu videti sta se desilo.
Edited by dexter on 22.10.2009 14:15

www.aquaplants.org
isnogood
Kako reaguje flora i fauna na ovoliku kolicinu bestiječ

dexter
Flora je u jadnom stanju,posto je bila prekrivena totalno.Danas usisana koliko se moglo bestija,dodano jos 500mg eritromicina i stavljen unutrasnji motorni filter protoka od 700l/h.

Fauna je na oskudnom nivou,posto je ista blago nestajala ili ti crkavala.

Kada se sve sredi,planiram jedno jato neonki i to bi trebalo da bude to.

Uz to treba da se snadjem za bocu CO2 i manometre.Ako neko ima ili da zna da neko prodaje manju bocu 2-3 kg neka mi javi.
Edited by dexter on 23.10.2009 11:25

www.aquaplants.org
drlessa
Pozdrav svima. Imam par pitanja. Imao sam sličan,ako ne identičan problem, koji sam "reio" na sledeći način:
"Usisao" sam sve to sam mogao, ostalo je jako malo, u tragovima i smanjio sam jačinu svetlosti u akvarijumu (utrnuo jednu neonku)

Pitanja:

1. da li je to stvarno dovoljno, posto vec nekih 20tak dana nemam vie takav problem, a verujte malte ne identičan slučaj mi je bio u akvarijumu, izuzev to u istom nemam biljaka (akvarijum sa tanganyika koljkaima-ciklidima)

2. da li sredstva koja bih stavio u akvarijum da sprečim dalje irenje ovih algi utiču na ribe, predpostavljam da ne al ajd da pitam, bolje da ispadnem majmun sto tako nesto pitam nego da sipam pa da mi se neto desi sa ribama pa da na taj nacin ispadnem majmun... Grin

3. Da li su te alge "jestive" iliti da li tu pomau neki biljojedi ili algari i da li mogu ili smeju da se hrane sa njima.
Edited by drlessa on 31.10.2009 09:48

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
dexter
drlessa je napisao:
Pozdrav svima. Imam par pitanja. Imao sam sličan,ako ne identičan problem, koji sam "reio" na sledeći način:
"Usisao" sam sve to sam mogao, ostalo je jako malo, u tragovima i smanjio sam jačinu svetlosti u akvarijumu (utrnuo jednu neonku)

Pitanja:

1. da li je to stvarno dovoljno, posto vec nekih 20tak dana nemam vie takav problem, a verujte malte ne identičan slučaj mi je bio u akvarijumu, izuzev to u istom nemam biljaka (akvarijum sa tanganyika koljkaima-ciklidima)

2. da li sredstva koja bih stavio u akvarijum da sprečim dalje irenje ovih algi utiču na ribe, predpostavljam da ne al ajd da pitam, bolje da ispadnem majmun sto tako nesto pitam nego da sipam pa da mi se neto desi sa ribama pa da na taj nacin ispadnem majmun... Grin

3. Da li su te alge "jestive" iliti da li tu pomau neki biljojedi ili algari i da li mogu ili smeju da se hrane sa njima.

1. Da i ne.Ja sam u mom 500 l Dutch imao ovu betiju ali ne u ovoj razmeri,reio sa je totalnim zamračenjem Aq na četiri dana i jednoj dozi eritromicina.

2. Ne utiče u dozi koja je preporučljiva.

3. Ne nisu jestive,u sutini to i nije alga,tako da je algari ne konzumiraju.
Edited by dexter on 31.10.2009 16:53

www.aquaplants.org
drlessa
hvala puno. Wink

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
dexter
Evo nastavka,posle malo eće borbe postignuti zadovoljavajući rezultati.
1_127.jpg

Edited by dexter on 02.11.2009 17:03

www.aquaplants.org
dexter
Prvo otklonjena betija mehanički koliko se moglo,ubačena prva doza eritromicina od 500mg na 120l vode.Sutradan zamenjena 1/3 vode i dodata jos jedan doza od 500mg/120l vode.
2_87.jpg

Edited by dexter on 02.11.2009 17:09

www.aquaplants.org
dexter
Tako ostavljeno 5 dana.Nakon toga promenjena 1/3 vode i dodata jo jedan doza eritromicina od 500mg/120l vode.Za poboljsanje filtracije i protoka dodat unutranji filter protoka od 700l/sat.

Evo kako akvarijum izgleda posle tretmana.Ima tu jo posla,ali polako sve se vraća na svoje mesto.
3_66.jpg

Edited by dexter on 02.11.2009 17:13

www.aquaplants.org
biobiofizicar
Bravo care! Razvalio si je!
(a i akvarijum je idejno lep)
Ostalih algi nema ili imaččč

PS nemoj da zaboravis da ostavis uzorak za Pelea i njegovu "Malu biljnu kliniku"Grin

dexter
biobiofizicar je napisao:
(a i akvarijum je idejno lep)
Ostalih algi nema ili imaččč

PS nemoj da zaboravis da ostavis uzorak za Pelea i njegovu "Malu biljnu kliniku"Grin

Trebalo bi poraditi na njemu svim snagama,sto i cinim u poslednje vreme.I dalje tragam za bocom od 2-3 kg,sto fali ovom akvarijumu da bi krenuo pravim smerom.

Ima algi naravno,ali i mi konja za trku imamo protiv tih bestija.Grin

Spakovao sam vec uzorak i saljem mu avionom da se malo i on poigra.
Edited by dexter on 03.11.2009 11:42

www.aquaplants.org
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,622 jedinstvenih poseta