14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Kako RAZlepiti aquarium?
paleoglodit
Pitanje je jednostavno:
Kako da razlepim jedan stari aq. od 160 lit kome je debljina stakla 10mm. mnogo je visok pa hocu da ga potkratimGrin. Osim toga ima oko dna spolja nalepljena neka ukrasna (citaj uzasna) zlatna!Shock ogledala kao ram. Sirina tih lajsni je 10cm i zalepljene su silikonom po ceeeloj povrsiniShock sto me izludjuje. Hocu to da skinem!!!!Through wall Isti ram ima i oko vrha aq. Da poludis.Lecture Na plafonu ima napravljen smestaj za neonke kao i besomucna ojacanja sve od tog debelog stakla kao da su pravili podmornicu a ne akvarijumShock
Kad je prazan jedva ga dva jaka coveka podignu a ne znam koliko je tezak jer nisam hteo da kvarim vagu.Angry
Pokuso sam sa skalpelom ali ne moze vise od cm da se zarije izmedju stakla a te zlacane lajsne.... tek to je problem.
Ima li neki trik za toč

kojot
aha,baci ga sa 5-og sprata,pa kod stakloresca po novi.Vise ce da kosta,ali ces se osecati ko Bog.

paleoglodit
Kojotu ti mene zeekis AčShock

deep blue
Jel znas kako bi ga zalepio kad ga razlepisčKo ce ti ga kratitičMozda je najbolje da ga on i zalepi.Nesto slicno sam pre godinu dana uradio sa duletovim akvarijumom koji je lepljen davno i pa mu je aq. pustio vodu.Juce sam razlepio dva akvarijuma od 100l lepljena pre 20god,ocistio ih a danas cu da lepim(dobio sam lepu policu na poklon od drugara koji vise nece da se bavi akvaristikom).Ukratko,pribor je skalper,zilet i kockice ostrog stakla(zadnje je opciono,moze i bez toga).

paleoglodit
Ma lepio sam ja akvarijume (i odlepljivao) ali nisam nikad razlepljivao bajate podmorniceSad. Oni koji su ga lepili preterali su i sa debljinom stakla i sa ojacanjima uzduz i popreko.
Predpostavljam da su ga mnogo sabili tj nema lufta izmedju spojeva.
Mozda mi neko mogao da ga potkrati tako uceloččč AčShock
Pa bi posle to zlato dole prefarbao necimThrough wall
Edited by paleoglodit on 19.03.2009 15:33

Laki_90
Uzmi zilet i prodji kroz fugu sa njim,pa posle skidaj lepo.Ja sam tako radio i bilo je ok.

paleoglodit
Probao sam ali neceThrough wall Toliko je tvrdo da ne poverujete. Posle sam iz sve snage pokusao sa skalpelom zatosto je jaci i nikako.
A........... verovatno se tih lajsni od ogledala necu osloboditi nikako jer su zalepljene po velikoj povrsiniThrough wall
Da li ima mozda neki trik da se omeksa taj silikonSad

Laki_90
koliko ja znam tesko ces to da uradis ustvari mislim nikako.Probaj polako nekim nozem da skidas silikon dok ne dodjes do spoja pa onda propaj da gurnes skalper ili zilet u spoj pa polako.SRECNOWink

paleoglodit
Hvala LakiThumb up

silwert
koliko mi se cini kojot je dao najbolji predlog i najjednostavniji jer njegov predlog cuva zivce i cuva od posekotina koje su zagarantovane u ovoj raboti
razlepljivnje samo skalpelom ili ako si pecaros sa sajlicom za stukuCool

deep blue
ako je zalepio staklo na staklo bas je dobar majstorThrough wall

paleoglodit
Da to su bili grcki izumi od pre 20 god pa su lepili zlatna i srebrna ogledala kao bordure radi "lepote". a nisu razmisljali o tezini aq i uopste ni o cemu cak je otpozadi velika izbusena rupa na staklu da bi prolazili kablovi i cevi. nije ih mrzelo ni to.....Through wall
Mislim ja sam taj aq dobio od nekoga ko je bio srecan samo sto san mu za dzabe izneo iz kuce tu podmornicu. Mislim nije morao da plati fizikalce.Grin

grujanic87
Ja ti mogu pozeleti samo srecu kad budes razlepljivao.Znam kako je meni bilo kad sam razlepljivao mali filter a mogu misliti sta ce tebi da bude kad krenes u tu avanturu.O posekotinama necu ni da pricam Grin
Ajde ti uslikaj tu podmornicu,bas me zanima kako izgleda to cudo Through wall

Laki_90
+Ej obavezno stavi neke rukavice mada ja to nikad nisam radio ali sam posle toga bio ''bogalj'' neko vremeGrin

paleoglodit
Hvala Laki mislim se odnecu ja to kod staklara da mi isece u komadu ako je frajerGrinGrinGrin

Grujanicu uslikacu vam to ruglo radi atrakcijeGrinGrinGrin
Edited by paleoglodit on 20.03.2009 12:58

deep blue
Nije to zapravo neki strasan problem,nedostaje vam praksa.Grin
Treba dvoje da rade,jedan vuce komad stakla od veze(silikonske) ka napolje i pravi mesta za secivo a drugi gura secivo kroz silikon.

paleoglodit
Hah a treci se ogleda u zlatnom ogledalu GrinBeer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta