Nikako da se nateram da otvorim temu, a odradio sam ovaj skejp još pre mesec dana...
Pa aj da okačim makar jednu fotku, ostale će se lako dodavati.
Uglavnom sve je staro i isto kao u temi na forumu
Akvarijum 60*30*36h opti - white staklo, Eheim kanister i pored njega boca, a CO2 se otapa preko in-line difuzora.
Kamenje je iz starog skejpa i doneo sam ga sa Tasosa, a ovog puta su i grane sa tog istog ostrva (hvala Biobio )
Soil i đubrivo su od Dennerle-a, a povremeno ubacim i Easy Carbo.
Rasveta je neka moja budževina LED-ova i nisam baš zadovoljan kako mi biljke rastu. Mislim da ću uskoro to promeniti.
Plan je da u zadnjem desnom ćošku zasadim neke crvene biljke, samo još ne znam koje bih... a i ne bih da to radim, dok ne odradim rasvetu.
Meni se ova dvobojnost i dvoslojnost jako svidja. Slicno, a razlicito. Svojevremeno su brazilci na ADA contestu slali akvarijume sa tim viseslojnim i geoloski, morfoloski razlicitim stenama po slojevima. Mozda u centralnom delu medju zuto kamenje ubaciti jos malo sitnog sivog da da naznaku kontinuiteta sivog sloja od gore ka dole, pa onda da je sve pretumbano nekim tektonskim poremecajima....
Gore prikazan skejp se, na moju veliku žalost, vrlo brzo ugasio... Nedostatak želje i motivacije, a možda malo i vremena je uticao na to da ga zapostavim maksimalno i ubrzo nakon toga i rasturim, jer ne volim da gledam zaalgan i neuredan akvarijum.
Imao je potencijal i zaista je bio zanimljiv sa te dve ukombinovane vrste kamena, ali šta da se radi... Sada je došlo vreme da napravim nešto novo, naravno od istog tog kamena sa Tasosa. To ćete moći da vidite u drugoj temi, a ovde sam ostao dužan nekoliko fotografija koje su nastale u toku pravljenja skejpa, dok video snimak mislim da neću nikad ni napraviti.