|
Nano Cube Dennerle 30l & Dragon Stone
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 19:27
|

član
|
Epa evo ovako ljudi da i ja predstavim moj mali biljni akvarijum Tacnije NANO kocku 
Kupljena u Nemackoj ceo set izasao 145e
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 19:44
|

član
|
Krenuo sam sa DSM-om (Dry Start Method) `iliti Sam suvi start 
Pre svega toga vazno da napomenem da mi je za izdradu skejpa dosta pomogao Mandic doktor za te stvari, nesto mi je predlagao ali ga ja nisam poslusao i onda sam ga iznenadio 
Kamen DRAGON STONE iz Aq centra. Oko 4kg kamena
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 20:28
|

član
|
Kao sto rekoh inspiraciju za skejp sam nesto izguglo na netu, pa je onda bilo to kao nesto tesko vamo tamo, i onda sam se naresio da se bas bas potrudim (izmenio sam dosta toga)
Detaljno ocistio i oprao kamen malo neke delove polomio (da mi bude lakse) oko pravljenja tog zamisljenog i onda krenuo sa sklapanjem istog.
TU KRECU MUKE ali na kraju je sve ispalo i vise nego savrseno. Lepio sa lepkom LOCTITE Power Flex-GEL, silikonom za staklo tj unirvezalnim silikonom BEOROL i topljenim silikonom(ili kako se vec zove) 
Neke delove kamena sam vezivao PLASTICNIM VEZICAMA, izuzetno dobra stvar za tako nesto, kasnije sam neke skinuo koje su bile tu samo dok lepak i silikon ne veze za kamen. Ostale vezice sam maskirao mahovinom.
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 20:30
|

član
|
Evo i slika kamena dok sam sastavljao
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 21:46
|

član
|
E sad dolaze na red i biljke i pozicija gde ce da stoji kockica
(pored prozora gde nikad nema suncevih zraka) 
4kg Dennerle soila sam dobio uz paket sto je dovoljno bilo za sve ovo.
Biljke:
Hemianthus callitrichoides 'Cuba'
Micranthemum 'Monte Carlo'
Fissidens fontanus
Svetlo takodje dobijeno uz set: Power-LED 5.0 Nano *kasnije sam ustanovio da ovo svetlo slabo za ono sto sam ja hteo da postignem 
Prskanje demi vodom(destilovana voda) 2x dnevno sa luftiranjem od nekih 5 minuta.
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 19.06.2018 21:49
|

član
|
Evo i finalnog izgleda i slika koja me je ujutru kad sam se probudio odusevila 
Zamagljeno staklo
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 20.06.2018 19:40
|

član
|
Nedelju dana je islo ovako sa ovom rasvetom dok nisam uocio da su biljke pocele da skapavaju 
Onda sam se malo posavetovao sta i kako i video sam da svetlo koje sam dobio u setu sa akvarijumom nije zadovoljavajuce za ovu moju potrebu pa sam morao da pojacam 
Odlucio sam se da prvi korak bude lapma od kineza i stedljiva sijalica vece jacine ( 23w 1600lm 6500k )
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 20.06.2018 19:42
|

član
|
Naravno nakon druge nedelje su se videli znaci pomaka i biljke su lagano krenule u akciju
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 20.06.2018 20:48
|

član
|
Moram da napomenem ono sto sam uvideo i naucio da voda koja se naviruje mora uvek da se ukloni i ne sme doci u kontaktu sa biljkama tj ne bi trebalo da budu potopljene u vodi koja se navirila.
Zbog cega? Zbog toga sto ceo proces u DSM - emerznim uslovima uzgajanja biljka se navikava na taj rast dakle bez vode samo prskanjem i onim sto biljka sama proizvede (ugljen-dioksid), jer biljka dodje u kontaktu sa vodom i pocinje da se navikava na submerzno stanje tj sanje pod vodom. To je moja neka cinjenica predpostavka ispravite me ako gresim ali mislim da je tako 
Fisidens i monte carlo su mi znatno napredovali u razliku od Cube, pa sam posle mesec dana ludarija sa DSM-om odlucio da odradim POPLAVU , dosta je bilo a i prikupio sam sve dodatne stvari za dalji nastavak ove price. (co2, bolje svetlo i jos neke sitnice)
Pozadinu sa zadnje strane tj beli hamer papir sam skinuo zato sto sam hteo da gledam kako biljke napreduju sa zadnje strane akvarijuma kasnije je vracen. * u planu je mat bela neprovidna folija (efekat mraza na staklu)
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 20.06.2018 21:51
|

član
|
Gore u predhodnom postu sam pomenuo rasvetu, u medjuvremenu sam malo cackao po netu i na AliExpress-u sam navatao kineza sa dobrom rasvetom za idealne novce pa sam i porucio, stigla je za 12 dana u Vlasotince.
Chihiros A series ADA style water plant grow 6500k LED A301 18w 2800lm
P.S.
Idealno svetlo za te pare a da pritom daje i vise nego ocekivano Preporucujem svakom, kao sto su i meni preporucili
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 21.06.2018 21:27
|

član
|
Evo i slika kako izgleda sa novom rasvetom a kako sa starom stedljivom.
Rasveta takodje ima dimer za stelovanje svetlosti u 6 razlicitim nivoima tj snagama, ja ga cepam na najjace 
Filtracija koju trenutno koristim je ona sto je takodje bila u setu, za sada zavrsava posao ali videcemo za dalje 
NANO Eckfilter Dennerle
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 22.06.2018 17:06
|

član
|
E sad je na redu doslo i ubacivanje jos nekoliko biljaka kako bih ovu moju kockicu upotpunio u ucinio je sto lepsim 
Mozda sam malo i preterao sa biljkama za ovako mali prostor ali sve u svemu to je to za sada naka cepa tako videcemo 
Co2 ide 1 mehur u 4 sekunde, od prihrane za sada samo Easy-Life EasyCarbo 0.5ml svaki dan, i Easy-Life FILTER MEDIUM FFM 8ml pri zameni vode na nedeljnom nivou 30%.
Kad smo kod zamene vode pri potapanja sam u prvoj nedelji menjao 50% vode na svaka 2 dana druge nedelje na 4 dana 30% i treca nedelja je krenula na osnovnoj zameni od 30% na 7 dana udavih vas sa ovih procentima 
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 22.06.2018 17:27
|

član
|
Biljke:
Bucephalandra pigmaea
Anubias barteri Nana
Micranthemum 'Monte Carlo'
Hemianthus callitrichoides 'Cuba'
Glossostigma elatinoides
Fissidens fontanus
Vesicularia dubyana 'Christmas'
Eleocharis parvula
Eleocharis montevidensis
Eriocaulon breviscapum
Blyxa japonica
Microsorum Pteropus ‘Mini’
Riccia fluitans |
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 02.07.2018 21:00
|

član
|
Na red su dosli i prvi stanovnici kockice 
🐌🐌🐌
•Neritina pulligera
•Vittina Semiconica
•Horned Nerite snail (Clithon corona)
|
| |
|
|
| pilebree |
Posted on 05.07.2018 20:15
|

član
|
Posle puzeva na red su dosle i kozice za pocetak dok sve jos ne dodje na svoje uzeo sam po jedan par od
Amano shrimp, Raccoon Tiger Shrimp, Yellow Fire shrimp, Blue Jelly Shrimp i Red Sakura Shrimp 
Slike su malo unistene prilikom smanjivanja rezolucije tako da...
|
| |
|