14.06.2026 08:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Vin100
Gangster
Dugo, dugo vas vec pratim, ako se ne varam jos od neke 2010. godine, i svasta nesto naucnih od vas, a ni jedan post za tolike godine nisam ostavio Sad

Ali evo da predstavim najnovijeg malisu...

Postolje: metalne kutije 25x25x1.5 mm
Akvarijum: 50x45x35-45 cm (prednje staklo ovalno)
Filtracija: unutrašnji pregradni filter
Rasveta: DIY Led
Podloga: Tropica Plant Growth Substrat i ADA Aqua Soil Amazonia, preko kvarcni pesak

Akvarijum je bio poklon koji nije naisao na sjajan prijem, vratio se vrlo brzo kod darodavca i duze vremena cucao po budzacima i skupljao prasinu. Resih da ga aktiviram, oplemenim malo kancelariju i radni prostor, a ideju naravno videh bas ovde na forumu Wink

U samu podlogu i filtracioni materijal dodao sam bakterijsku kulturu (EasyLife EasyStart) da ubrzam malo proces cikliranja i nalio oko 50L vode (pola RO pola česma). Mislim da sam ga startovao polovinom septembra.

Evo i slika hronoloski.

Veliki pozdrav od mene Bye
Gangster attached the following images:
5_153.jpg 4_211.jpg 3_301.jpg 2_390.jpg 1_492.jpg

Gangster
...
6_121.jpg 7_91.jpg 8_78.jpg

Gangster
...
9_68.jpg 10_58.jpg 11_67.jpg 12_46.jpg 13_37.jpg

Srafciger
Pozdrav i dobrodosao!

Koliko dugo je aktivan akvarijum? Kakav ti je plan sa njim?
Na prvi pogled biljke deluju zdravo. Ne vidim dobro da li je perlanje na nekim od biljaka ili su mehirici od rasprsivaca. Sta koristis od prihrane?
Oper na prvi pogled: koliko ti je jako svetlo? Deluje mi da nesto slabije, pa ti mozda ona pistia moze samo smetati u buducnosti.

www.MojBiljniAkvarijum.org
Gangster
Hvala Srafciger na dobrodoslici!
Aktivan je od polovine septembra 2017. god, znaci nekih cirka 3 meseca. Iskreno nemam plan Smile akvarijum prvenstveno sluzi za uzivanje i odmaranje ociju na poslu. Bitno mi je da je zdrav i bez algi, a sto je najbitnije nije zahtevan za odrzavanje. Povremeno se latim makaza i malo podsisam, a zamenu od nekih 30% vrsim na 15tak dana. Za sada su tu samo kozice i puzevi, a u potrazi sam za nekim lepim borcem koji ce biti jedini predstavnik ribljeg fonda.
Bilje je zdravo, bez algi i perla. Do sada sam koristio samo T5/T8 rasvetu i brendirane neoke, ali zbog skucenog prostora u haubi odlucio sam da probam diy led. Iskreno ne znam jacinu, ali bije kao blesavo. Majstor na rasvetu mi je stavio i dimer pa mogu da se igram Smile Iskreno sam prezadovoljan kako bilje gura i napreduje, a cenovno sam dosta jeftinije prosao nego da sam bilo sta ozbiljnije stavljao... mozda cak i u rangu dve ozbiljnije stedljive sijalice sa potrebnim pratecim materijalom.
Za sada nema prihrane i nema CO2. Gura samo preko hranljive podloge. Pistia je u startu ubacena sa namerom da skuplja visak sranja iz vode, a sve sa ciljem da izbegnem bum algi zbog jake podloge koju sam stavio. Vremenom mi se jako dopalo kako izgleda korenje, daje neki smek, pa sam odlucio da za sada ostane, naravno uz redovno redukovanje broja jedinki.

Gangster
Mali update Bye
Gangster attached the following image:
b_31.jpg

darko
Gde su kupljene biljke, kad su onako zapakovane? Super akvarijum

Gangster
Hvala Darko!
Pazario u Zagrebu, a spakovane su tako jer su to "in vitro" uzgajane biljke. Sve preporuke od mene!

Gangster
Stanje pre i posle šišanja
Gangster attached the following image:
123_6.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,680 jedinstvenih poseta