|
Nano Cube Dennerle
|
| Mandic |
Posted on 10.04.2017 22:19
|

Super Administrator
|
Napokon da se nateram da pokrenem temu... Inspirisao me Rasta sa komentarom u chatu 
Već mesecima je postavljen hard i evo pre neki dan sam ubacio i biljke.
Kao to pie u naslovu, u pitanju je Dennerle Nano Cube od 30l
Ubačeni su soil i pesak, sa gomilom nekih pregrada, kako bi se izbeglo slivanje. Biće ubačeno jo sitnih kamenčića na pesku.
Od biljaka su tu samo hc i neke mahovine i sve je iz emerznog uzgoja, jer hoću da probam ''dry start method''. 
to se riba tiče, rezervisao sam Boraras naevus...
Ideja u ovom skejpu jeste da ono malo belo u levom ćoku budu kao neke planine u pozadini.
Probaću da izvedem taj osećaj dubine, a ako ne uspem, lako ću dodati neki drugi komad kamena ili eventualno montirati ''leteće ostrvo'' . 
Mandic attached the following images:
|
| |
|
|
| Rasta |
Posted on 12.04.2017 01:52
|

član
|
Haha inspiracija je bas bila 
Lepo ovo izgleda drug bas lepo..i sam se kanim da probam suvi start, nabavio sam neku PRC lampicu pa cemo videti 
Kad planiras da sipas vodu? |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 13.04.2017 23:54
|

Super Administrator
|
Probaj, to da ne...
Na jednom mestu, tu u senci, malo mi truli hc, a ovo okolo ne mrda i postaje dosadno. Ako se ne promeni situacija na bolje za dve-tri nedelje, uslediće punjenje. |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 21.06.2017 16:11
|

Super Administrator
|
Tako je i bilo... Evo napunjen je akvarijum već nekih mesec dana. HC je lepo rastao samo bez vode (1. i 2. fotka su opaljene neposredno nakon punjenja)
Bilo je i za očekivati jer tu ne ubacujem CO2, nego samo karbo 1ml dnevno. Od skoro sam počeo i da đubrim sa preparatima koje sam dobio od daweed-a (hvala!) 
Od živog sveta, tu su Boraras naevus, Boraras brigittae, žute kozice i naravno C. corona (na poslednjoj fotografiji )
|
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 25.06.2017 01:50
|

Super Administrator
|
...
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 28.06.2017 14:49
|

Administrator
|

sta reci: EXTRA... 
 |
| |
|
|
| Mandic |
Posted on 26.09.2017 15:46
|

Super Administrator
|
Pre neki dan sam napravio igraonicu od stola 
U ovom skejpu, super lepak je jedan kamen (gore desno) držao tačno pola godine... i onda se otkačio ...tako da sam morao malo da preuredim celu priču, a opet, sa druge strane, da izbegnem rasturanje i ponovno skejpovanje. Pri put sam ukombinovao dve različite vrste kamena i to mi se čak i sviđa, bez obzira na to što trenutno deluje malo kilavo. Taj panj na vrhu ima mali špic, koji će na finalnoj fotografiji biti jako blizu površine vode, onako tek tek, kao one dve ruke Mikelanđelove što idu jedna ka drugoj sa kažiprstima 
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 27.09.2017 09:02
|

Administrator
|
Kako izgleda kada se kamen otkaci i krene "lavina" u akvarijumu?
Da li je pripretilo cunamijem i poplavom?
I meni je super lepak drzao delove harda priblizno pola godine, a onda su delovi krenuli da se razlepljuju. Ipak natapanje u medjuvremenu i nesto stabilnija konstrukcija kamenja (bez visecih delova) nisu dozvolile potop...
Definitivno za uvezivanje kamenih delova treba naci neko dugotrajnije resenje od super lepka...
Drvo kako tako i moze sa njim. |
| |
|