14.06.2026 07:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
54 litre
pierre
prvo pozdrav svim clanovima mba, koji cesto i dugo posjecujem i gdje sam puno toga lijepoga vidio i naucio.
ja sam Darije, iz Osijeka, do sada se nisam predstavio ovdje - nekako mi je bilo neugodno pored vasih top akvarija.
evo sam izgleda postao manje stidnljiv, pa cu staviti slike svoje 54 litre.
malo o akvariju:
litrazu naveo, rasvjeta Chihiros A-Series A601, filter Haqos expro 500, podloga zemlja za cvijece (kao i uvijek kod mene, bez pripreme). diy co2, makro i mikro (profito) elementi.
akvarij startan u 4. mjesecu sa puno slabijom rasvjetom i nezahtjevnom postavkom. onda sam prodao bocu za co2, kupio rasvjetu krajem 6. mjeseca koja je vrlo jaka i kvalitetna (5800 lm, 39 e) sa vrlo prihvatljivom cijenom, pa sam zakljucio da bi se sada mogao poigrati i sa zahtjevnijim biljem. kako rasvjeta ima 7 nivoa jacine svjetla, postepeno sam je pojacavao. sada sam na sestom nivou, za sada bez vecih problema -osim prasnjave alge po staklu, u zadnje vrijeme se pojavljuje i fuzz alga po kamencima u prednjem planu podloge. Nadam se da cu i to rijesiti, spricam easy carbom i poceo sam sa algexitom.
fauna je jednostavna i nezahtjevna - tiger endleri, rc kozice i ramshorni.
sto se tice biljne postave, lista zelja je uglavnom zaokruzena, nesto ce ici van, jos poneka biljcica unutra kada je nabavim.
rado cu cuti vase sugestije i kritike...
pierre attached the following images:
dscn1691-akvarij_300916-5.jpg dscn1687-akvarij_300916-4.jpg dscn1670-akvarij_30092016-3.jpg dscn1675-akvarij_30092016-2.jpg akvarij_309016-1.jpg

pierre
ovo je perspektiva iz kojeg ga najcesce gledam, uz cigaretu sa kauca...
pierre attached the following image:
dscn1693-akvarij_300916-6.jpg

biobiofizicar
Impozantna livadica za samo pedesetak litara. Prava igra na temu: "Daj da vidim sta sve od biljaka mogu da uzgajam u akvarijumu." Inace ovo je jedna od nezaobilaznih faza u razvoju svakog akvariste koji bi da mu i biljke budu vazan deo ekosistema. Kasnije se vecina nas profilise u nekom od smerova i stilova uredjenja, a takodje opredeli i za omiljene mu biljke, pa se broj biljnih vrsta redukuje na znatno manju cifru.

Dosta dobar koncept sadnje u odnosu na poziciju iz koje se akvarijum najcesce posmatra...
Eksperimentisi i igraj se i dalje. Samo u ovakvim dzunglicama akvarista moze da stekne osecaj i znanje o uzajamnim odnosima u koje stupaju biljke u akvarijumu, kako po pitanju konkurencije za prostor, hranu tako i sa estetske strane o uzajamnim odnosima kako se dopunjuju i uskladjuju po pitanju boja i oblika biljkaka, lista, velicine i gustine rasta,...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,481 jedinstvenih poseta