14.06.2026 04:50
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
Lily pipe cirkulacija problemi
borke
Pročitao sam cjeli post o cirkulaciji ali nisam uspio naći rjeenje za svoj problem.
Moj akvarijum je 60L, filter Eheim ECCO Pro 200, Lily pipe in/out, CO2 boca + inline, Ada amazonia + ADA đubrenje (trenutno step 2 + Brighty-K+ Green Brighty Special LIGHTS), svjetlo 2 x 28w easyLED aquantlis.
Moj problem je Lily pipe out koja pravi zonu Černobila gdje nita ivo neuspjeva! To sam primjetio jo na proloj postavci, ali sam ignorisao jer sam prebacio je u dio gdje nije bilo biljaka i sve bilo ok. Sada to ne mogu i nastojim rijeiti. NAime uzeo sam stream pumpu da taj dolazni mlaz razbijam sa njom da vidim kako će ići. Pored toga to u mrtvoj zoni neće da raste biljke po obodu listova postaju crne (nisam siguran da je alga ali moe biti). Od algi gajim samo zelenu tačastu po staklu i ovim nekim spororastućim, nije strano moe se.
Razmiljao sam kako smanjiti protom filtera ali to je jedimo moguće zavrtanjem poznatih pipa Ehemovih. Odustao od toga jer nisma siguran da je to uopte izvodljivo. Moda je ovaj kanister predimenzioniran za moju litrau ali neću ga mjenjati jer ba mi je dobar.
Gdje postaviti ovu stream pumpu da rijeim ovaj problem??? I kakva je ovo situacija? Nisam neto na netu naao puno sličnih situacija.
Ima li ideja?
i.imgur.com/4GPz0MJ.png
i.imgur.com/uR5o1f3.jpg

biobiofizicar
Kakav je smer kretanja vode u aq? da li je Cernobil od prejakog ili preslabog kretanja vode u navedenoj zoni? Sta se desava dole na dnu akvarijuma? Gde su zone talozenja organike? Da li si probao sa spray barovima ili sa pokusajem menjanja nagiba i ugla lilyja? Da li svetlo ravnomerno pokriva i ovu zonu? Gde je IN a gde OUT?
Daj i neku fotku...

borke
Upravu si ... kad sam postovao vidio sam da sam oskudan sa inf.
Ovo je nova slika uslikacu stvarno stanje kad budem kod njega.
i.imgur.com/2xmtEVk.png
Cernobil - i.imgur.com/junUwYr.jpg
Zona rasta - i.imgur.com/XmamSyC.jpg
Nemam trenutno sliku komplet svega.

Znaci pomjerao sam Lily pipu i tamo gdje je pomjerim direkt nasuprot mlazu nastane potop !
Znaci sigurno je problem prejak mlaz jer ispire stali vec. Svejtlo sve pokriva i nemam nijedan mrtvi ugao sem ispod stijene ali i tu raste kao ludo vidis na slici.
Spray bar me nervira imao sam eheimov ali ruzno mi rogobatno izgledalo pa sam presao na lily pipu upravo zbog neupadljivosti. Na ovoj postavci ga nisam imao tako da nisam siguran kako bi bilo sa njim.
E sad sam stavio ovu stream pumpu da ga razbija na pocetku ali sam u dvoumljenju tu ili da je stavim nasuprot mlaza iz pipe.

biobiofizicar
Sta reci osim da ipak probas da usporis protok kroz filter, pa da vidis sta se desava. Probaj i malo da usmeris lily i ka sredini zadnjeg stakla tako da dobijes vrtlozno kretanje vode oko stene u smeru kazaljke na satu... Nekada je kontinualno kretanje bolje od turbulentnog koje stvara odbitak prejakog "mlaza" od bocnog stakla nasuprot izlaza

borke
Počeo sam opasno da tripujem da je lily pipu kinez pogreno odlio ... Nigdje ne nađoh da neko ima slične probleme kao ja ...
sad sam stavio direkt nasuprot nje stream pumpu cemo vidjeti sta se desava

borke
Lily cao zdravo ... Eheim bar rijeio problem ...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,875 jedinstvenih poseta