14.06.2026 08:22
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Decije bolesti pomagajte!?
Rasta
Drustvo pomagajte? da li je neko mozda imao iskustva sa ovom algom? ne mozemo cak ni da provalimo koja je?
Rasta attached the following image:
image-b1faa482660620b847ca9cf0c2ccd6b97a317afc020fa11ce356011e1187acf2-v.jpg

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
Rasta
.
image-4108496aaa2ed8365f8f6bfbc2de2b3ccd6835dc90e6c1f6a84a80dc976b4ec5-v.jpg

Rasta
.
image-530da9c75bba78de57435c0817db2a65dd548908642b4a163fb427f8060f3064-v.jpg

Icethunder
Pozdrav Rasta,
,,monstrum,, sa slike zvani BBA u poodmakloj fazi, ja je bas ne volem.Jako se raduje nestabilnom CO2 i tu od prilike lezi sustina problema.Neznam cime rastvaras CO2 s obzirom na zapreminu tvog akvarijuma,koji metod 24/7 ili zatvaras gas sa EM ventilom,kakva je cirkulacija vode u akvarijumu,da li gubis CO2 kroz agitaciju povrsinsku(da li je prejaka),da li ti curi negde gas?(gomila pitanja) jedino kada bi se napravio ph profil dva sata pred paljenje svetla pocetak pa na svakih pola sata ocitavanja da vidis kako u stvari radi tvoja CO2 inekcija?Najbolji savet za borbu uklonije mehanicki maksimalno znam da je vraski posao,ali je zilava neverovatno i dok god postoji najmanji deo nje vraca se iznova(ovo iz licnog iskustva)listove i delove biljke zahvacene ovom spodobom seci i napolje.Ali svakako moras srediti uzrok.
To je moje misljenje,nadam se da ovo pomaze...

Rasta
Icethunder wrote:

Pozdrav Rasta,
,,monstrum,, sa slike zvani BBA u poodmakloj fazi, ja je bas ne volem.Jako se raduje nestabilnom CO2 i tu od prilike lezi sustina problema.Neznam cime rastvaras CO2 s obzirom na zapreminu tvog akvarijuma,koji metod 24/7 ili zatvaras gas sa EM ventilom,kakva je cirkulacija vode u akvarijumu,da li gubis CO2 kroz agitaciju povrsinsku(da li je prejaka),da li ti curi negde gas?(gomila pitanja) jedino kada bi se napravio ph profil dva sata pred paljenje svetla pocetak pa na svakih pola sata ocitavanja da vidis kako u stvari radi tvoja CO2 inekcija?Najbolji savet za borbu uklonije mehanicki maksimalno znam da je vraski posao,ali je zilava neverovatno i dok god postoji najmanji deo nje vraca se iznova(ovo iz licnog iskustva)listove i delove biljke zahvacene ovom spodobom seci i napolje.Ali svakako moras srediti uzrok.
To je moje misljenje,nadam se da ovo pomaze...

Pozdrav druze hvala na odgovoru, na svu srecu (Spale izvini Grin ) nije moj akvarijum hahaha....ali je identicne zapremine, formiran nesto manje od mesec dana. U podlozi je treset par saka samo zemlje i preko kuglice o pecene gline (onaj inertni maciji posip) zatim sloj separacije preko toga i zavrsni crni kvarcni sljunak preko svega. Pa CO2 se dodaje od samog starta prvo preko pumpe potopne pa zatim peko staklenog difuzora (koji je pukao vrlo brzo) da bi se opet vratili na potponu pumpu privremeno dok ne stigne drugi sistem. Koliko znam CO2 se ne gasi uopste ali nikako da udje u svetlo zeleno, da li zbog loseg rastvaranja preko pumpe ili usled talasanja povrsine vode od strane kanistera koji je poprilicno jak (JBL 1900l/h). Mozda je presudno bilo sto je drugar kenuo sa malo zescim fotoperiodom, 4x t5 -54w su sijale skoro 12 sati. Probacemo za vikend da je uklonimo maksimalno fizicki..smanjen je fotoperiod drasticno cesce se menja voda..ne znam meni ne lici na BBA mozda gresim? bukvalno se rasirila za par dana preko celog akvarijuma! nisam nikad video BBa da se tako brzo siri! Through wallMad

Roda
Evo moje misljenje,posto sam ja tako nesto slicno imao u pocetku.Mozda ste sa podlogom malo preterali s obzirom na foto period odnosno jacinu osvetljenja.Mozda su vam te kuglice koje si mi pomenuo pomogle stvaranju alge.Generalno ja sam samo smanjio jednu neonku kod mene i fotoperiod na 10h.Mehanicki uklonio koliko je bilo i koliko se moglo,dodao malo novog peska.CO2 gruvam 24/7 i hvala Bogu nema nista.
Moj vam je predlog da cistite dno svaki drugi dan pri cemu joj necete dozvoliti da se razvija dok se celokupan ekosistem ne dovede u normalu.
Nadam se da sam vam dao bar neke korisne info,ali kod mene do sada akvarijum cist i lep :-)

Icethunder
Iskreno za vece akvarijume razmisljao bi o varijanti reaktora ili atomizera da se nakopca na crevo kanistera u kombinaciji sa horizontalnim spej barom postavljenim na zadnje staklo celom duzinom.To jeste stvarno problem mnogo svetla a ,,mrsav,, CO2.Jednostavno vise svetla vozi i vise CO2(Veca potraznja svakako) Pametno je to sto idete na varijantu manje svetla to ce svakako pomoci(8-9 sati svetla je vise nego dovoljno).Sto se tice brzine sirenja,ni ja nisam verovao dok mi se nije desila situacija(problem sa iglicastim ventilom). ,,Skolski,, primer BBA na delu u temama ovde na forumu Vlada 991,Kisleon i nemoj me drzati za rec Mandic u eksperimentisanju sa onom ledicom(mozda gresim ali mi je tako nesto ostalo u glavi)

daweed
Staghorn izmean sa BBA

http://daweedaqua.tk
daweed
Zemlja ne radi nita prvih par meseci... Ovde je problem jak fotoperiod + jako osvetljenje... Inače nita bez motorne glave... Smile

Kad je preao sa motorke na staklo drastično smanjio otopljeni co2 u vodi.

http://daweedaqua.tk
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,717 jedinstvenih poseta