14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Fangorn
Fantom
Pozdrav drustvo, evo jednog novog skejpa. Sada cu postaviti samo par novih slika, slikanih 15 sati nakon formiranja, pa je jos uvek mutno. Ostale slike ce biti ovih dana.
Akvarijum je 125 x 50 x 50 - 312 litara ( panjevi i podloga su zauzeli citavih 100 litara )
Osvetljenje: 2 x Arcadia Plant Pro 54w i 2 x Arcadia Freshwater Pro 54w
Filtracija : 2 x Atan EF4 Kanister filteri
Podloga: Tropica soil
Ostalo: Podni grejac, Twinstar Nano+, CO2 sistem
Fantom attached the following images:
unnamed_5.jpg unnamed2.jpg unnamed3.jpg unnamed4.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Manas
uf brale ovo ce da bide strasno

update obavezno bas me zanima sto ke ovo ispasti

inace ispod onog nalik mosta jel to kamen ili drvo ? posto mislim da je suvisno.Moje mislenje naravno sve ostalo peticaApplause

Fantom
Manas wrote:

uf brale ovo ce da bide strasno

update obavezno bas me zanima sto ke ovo ispasti

inace ispod onog nalik mosta jel to kamen ili drvo ? posto mislim da je suvisno.Moje mislenje naravno sve ostalo peticaApplause

Hvala druze, to je panj, tj to je isti panj sa ovim sto je skroz napred, malo ulevo od mosta. Jedan panj, i ne moze se mrdnuti odatle. Akvarijum se inace gleda iz ugla, s desna, i tada se proloz vidi bas dobro, jer taj panjs to kazes ga ne zatvara iz tog ugla.

www.akvarijumdizajn.com
Manas
e to je super inace sve ostalo kida
a jel si razmisljao o nekoj crveni pozadi?
mozda ludwigia il tako nesto

Fantom
Voda se malo izbistrila
img_7244resaze.jpg unnamed5.jpg unnamed6resaze.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Mandic
Ekstra! Sviđa mi se! Thumb up
ivo me zanima kako će se pomenut twinstar pokazati i kako će se tolika gomila panjeva ponaati u vodi. Smile

Fantom
Da, i mene to zanima, za sad nisu pustili boju, ali verujem da hoce. Mada boja ne smeta ako je voda prozirna, kao sto bi trebalo biti. 2 kanistera su prikacena, i trebalo bi da bude sve u redu sa vodom. Nema zahtevnih biljakaa, najzahtevnija je Rotala rotundifolia. Uostalom videcemo Smile

www.akvarijumdizajn.com
biobiofizicar
mnogo dobar!!!

Fantom
E kad ovakvu pohvalu da majstor za hardscape, drug BIo, to mnogo znaci Wink

www.akvarijumdizajn.com
biobiofizicar
Ma stvarno je opak hard. Poraditi jos malo oko one centralno leve horizontalne grane (najblize staklu) i ima da bude duplo opak... Kada kazem poraditi mislim na nesto, neznam tacno sta... Tu ima dovoljno mesta da se hardom oko nje malo sitnijim komadima mangrova nadogradi nizak srednji prednji plan koji bi polozen definisao neke linije, ili neka maska biljkama ili testerica....
I bokove napred treba mocnije resiti (posebno levi) i ovo moze da bude vrhunski takmicarac na svetskom nivou...

Evo onako opusteno sam u PSu brzinski ubacio par detalja uz temu za razmisljanje o otvorenijem prostoru ispod centralnog luka
biobiofizicar attached the following image:
img_7244f.jpg

Edited by biobiofizicar on 11.10.2015 16:26

Fantom
Hmm, taj deo iza - ispod onog luka i ta grana napred su u stvari isti panj. Jedino da ga izvadim napolje i da mu isecem onaj deo sto ide iza - ispod luka. Ona grana nekako na slici deluje previse blizu prednjeg stakla, ali se uzivo bas dobo uklapa u postavku. Tenelus je in vitro, pa je stoga sitan, kad poraste jos par cm, trebalo bi da malo sakrije donji deo te grane, i dodje kako si i nacrtao. Levi deo, ima jednu supljinu koju je mogla stati jos jedna anubia gold, ali to nije bitno, ova jedna ce se dedinitivno razrasti i mislim da ce bolje popuniti taj prostor.
Naravno kada se i Rotala rotundifolia koja je iza levog dela panjeva razraste, mislim da ce se doboto jos bolji dojam. Pinatifida je pomesana sa microsorumima, tako da kada se i jedno i drugo razraste, takodje ocekujem lepsu sliku. Iza desnog dela panjeva se nalaze 2 Aponegetona cruspus red, koji bi trebalo takodje da ulepsaju postavku. Videcu sta mogu da promenim, samo da ne napravim haos pomeranjem panjeva, jer mi dosta njih drzi soil, koga pozadi ima mnogo vise, bojim se odrona. ili da se ne strovale ostali panjevi. Ovako su veoma stabilni, jer su uglavljeni, ako pomerim jedan... U svakom slucaju videcu sta mogu da uradim.

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
Konacno su mi tu sve slike sa sredjivanja akvarijuma, pa eto da i to podelim sa vama
img_7044.jpg img_7046.jpg img_7048.jpg img_7057.jpg img_7060.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
.
img_7062.jpg img_7065.jpg img_7069.jpg img_7070.jpg img_7083.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
Ovde se moze bolje videti oblik i kako je postavljen famozni panj, oko koga se vodila polemika. On ujedno ima ulogu i da drzi soil i sprecava eroziju
img_7086.jpg img_7087.jpg img_7088.jpg img_7091.jpg img_7093.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
.
img_7099.jpg img_7106.jpg img_7111.jpg img_7114_1.jpg img_7115.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
Na poslednje 2 slike u ovom postu je famozni panj, na koji su zakacena Anubia nana Pinto i Fisidens
img_7122.jpg img_7124.jpg img_7125.jpg img_7127.jpg img_7130.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
I u ovom postu se odozgo na cetvrtoj slici moze videti famozni panj, a i videti koliko tacno strci ka napred u odnosu na ostak.
img_7131.jpg img_7136.jpg img_7159.jpg img_7164.jpg img_7166.jpg

Edited by Fantom on 14.10.2015 01:28

www.akvarijumdizajn.com
Fantom
To je to od slika za sada
img_7182.jpg img_7190.jpg img_7191.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Icethunder
Nele odlicno slozen hard,pratim i slazem se za Biov predlog(hard mi je nekako u njegovom fazonu)Smile

Fantom
Hvala Vlado. Pre par dana je i drug biofizicar mogao da vidi ovaj akvarijum. Kao sto i on rece, 3D selika uzivo je nesto drugo, i taj famozni panj ne smeta kao na fotkama, ali ipak smo resili da nesto promenimo i poboljsamo akvarijum i na fotki. Ovih dana cu jos neke stine detalje doraditi, ali moram prvo da nabavim jos neki sitan panj.
Evo fotki trenutnog izgleda.
dan_12.jpg dan_121.jpg

www.akvarijumdizajn.com
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,673 jedinstvenih poseta