Pa drugari evo da vam predstavim svoj biotop akvarijum koji sam radio specijalno za rusko takmičenje u biotopima...
Akvarijum je nekih 400 i kusur litara dimenzije 150x50x55
Osvetljava ga jedna MH sijalica od 150 W
filter je spoljni stakleni sa pumpom od 1400l/h
Sve unutra je skupljeno i nabavljeno na licu mesta. Dakle na samoj reci Grzi... Ribe je bilo zajebano hvatati ali sam uspeo da ih nahvatam u dovoljnoj količini.
O samom biotopu...
Reka Grza je udaljena nekih 20 km od Paraćina. Izvire na obroncima Junih Kučaja i prolazi kroz krečnjak i premski pečar tako da postoji velika ranolikost u stenama du njenog toga. Podloga je sačinjena od finog sitnog peska crvenkaste boje, dok kod velikih stena i kamenja uglavnom dominira beličasto ut kamen. Većina Grzinog toka prolazi groz gusto rastinje pa je reka prepuna grančica, i panjeva... Prosečna godinja temperatura vode je 9.5 C, dok leti moe da dosegne i do 18C. Ph vode je 7.6 ali moe doći i do 8.1 u zavisnosti od godinjeg doba. TDS je 235 uglavnom zbog krečnjaka... Biodiverzitet je ogroman. Postoji mnogo vrsti bilja u samoj reci, jezerima ali i oko same vode. Samo Briofita ima preko 30 vrsti.
cestitam Davide koliko je stara postavka? deluje mlado, jesi ga rasformirao ili jos gura...bas me interesuje kako bi ovo izgledalo posle duzeg vremena i da li bi se odrzalo
Tenk ju drue Coa...
Posle ovakve lirike, ne daću da pobedim nego ima da ih razbijem
@ Rasta
Postavka kod slikanja je bila stara nekih mesec, mesec i po dana...
Rasformirao ga nisam ali ga i ne odravam... Ni svetlo mu nije upaljeno jo od fotkanja. Nekako mi se ne podie račun za struju za ovakav tip akvarijuma... Ipak i pored toga bilje se jo nekako dri... Sve briofite su ive i zdrave, jedino se ova paprat ofucala i ostali su jo po koji novi zeleni izdanci...
Inače ova paprat je mnogo dobra biljka, podnosi super ianje i oblikovanje... Moda i prebacim ove preostale pelcere u ovde druge akvarijume pa da vidimo kako bi to izgledalo u manjim kadama....
Ribe su se naravno upetostručile... Planiram da ih vrnem u prirodu kad budem opet iao do Grze.