Zdravo svima ,ja sam novi clan i hteo bih da vam predstavim moj prvi projekat od pre nekoliko godina.Inace akvarijum je 80*40*35,bez hranljive podloge,samo prehrana za koren Plantastart,JBL 7 balls i kompletna linija tecne prehrane za bilje od Easy Life.Osvetljenje se sastojalo od sledece kombinacije:jedna juwel day light 28wT5(8000K,lum1600),jedna nature juwel 28wT5(4100K,lum1800),jedna juwel colour- lite 18wT8(11000K,lum360) i dve Arcadia Freshwater T818w(7500K).Ritam paljenja osvetljenja je bio sledeci:prvo su se palile nature i colour prva dva sata zatim day light sledeca dva sata pa na kraju fresh water sledeca cetiri sata i unazad.CO2 je dodavan u diy varijanti.Sve u svemu nije bilo lose,problema sa algama nije bilo,rast nenormalan.Promena vode jednom nedeljno,voda tretirana sa ffm-om.Bilo bi jos bolje da sam imao pravi CO2 sistem sa konstantnim doziranjem CO2,hranljivu podlogu i da sam koristio RO zbog nekih biljaka,ali bice ja se nadam za sledeci projekat koji je u izradi,duplo veci,ozbiljniji,sa malo vise iskustva.MBA mi se puno dopada jer mogu da se vide vrhunske,svetske postavke akvarijuma,da se dosta toga nauci,sazna,sto za mene puno znaci jer sam veliki zaljubljenik u biljne akvarijume.Mislim da je to najbolji hobi,barem za mene.Izvinjavam se na amaterskim slikama,bice bolje neki drugi put,nadam se.
Pozz i dobrodosao.
Prvi projekat je sasvim OK biljni akvarijum. Lepo ti je krenulo, samo nastavi...
Uz malo prakse oko trimovanja, grupisanja biljaka, i sa malo harda sve to lako moze preci i na visi vizuelni nivo. Uvek je na pocetku najbitnije naci neki svoj recept za zdrave, bujne i lepe biljke, a u ovom akvarijumu to je evidentno...
Hvala puno na dobrodoslici i pozitivnoj kritici,svaki savet,kritika mi znaci,nadam se da ce sledeci projekat koji je u izradi biti mnogo bolji,videcemo...