14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
8L za sijamske borce...
fax
dimenzije: 25x20x16 (DxVxS)
podloga: cist kvarcni sljunak granulacije 2-3-4mm
osvetljenje: stedljiva 25w 6400k
dekoracija: grane vinove loze
flora: mikroskorum, nana... mahovina nemam pojma koja... Grin
fauna: kozice

svaka vrsta kritike je dobro dosla...
fax attached the following image:
img_3156.jpg

Edited by kojot on 21.12.2009 08:35

fax
jedna iz daljine
fax attached the following image:
img_3166.jpg

Edited by fax on 03.10.2009 20:57

SnikS
Interesantno.Ovo me podseca na jednog kolegu koji ima u sobi 5 aq a nerado izbacuje slike na net.Valjda ce da se prepozna ...

isnogood
Koliko je udaljen izvor svetlosti od povrsine vodeč
Taj hang on filter, da li si zadovoljan sa njimč

kojot
lepo!!!
pravi neradnicki,koje koze idu unutrač

fax
idu Red cherry kozice posto nemam drugu vrstu.... zadovoljan sam sa tim filterom, mislim da mi netreba jaci za 8l...nagurao sam ja i malo perlon vate..tako da ima sad malo vise filter mase... a svetlo je udaljeno 30cm...ako pias zbog 25w na 8l, nebrini menjam sijalicu u ponedeljak cim otvore radnju...ubacicu 15w a ostaviti visinu 30cm...

fax
mislio sam ubaciti jos koju biljku...na sredu bluxu a desno nazad eloharis... ili sredu hc, a nazad hm... videcu sta nabavim... sta mislite o tomeččč

grujanic87
Panjic je ekstra Thumb up kao i cela postavka :p

fax je napisao:
mislio sam ubaciti jos koju biljku...na sredu bluxu a desno nazad eloharis... ili sredu hc, a nazad hm... videcu sta nabavim... sta mislite o tomeččč

Preporucio bih ti da ubacis jos mahovine ali da ne sakrivas taj panj...mozda da napravis tepih od mahovine Wink Ne verujem da ce ti Hc,bluxa ili eleokaris uspevati na tom svetlu i bez hranljive podloge.Mislim da je to previsoko namesteno svetlo za tako zahtevne biljke,mozda i gresim ...

fax
hvala aco... al ja bih ipak pokusao sa eloharisom i bluxom... svetlo ce biti 15w na 8l ilii cu ostaviti ovo...al nekako mi je prejako...bojim se da nekrenu zelene tackaste...

sipam ja svaki dan nekoliko kapi carba pro fita,fera, kno3, po4, k2so4... tako da nije greda u djubrenju, al ako bas mora i podloga za eloharis i bluxu ima da sve povadim pa krenem iz pocetka...

grujanic87
Mozda ti i uspe...ne znam.Kad pogledam dexter-ov aq samo sa sljunkom,sve je moguce.Dosta zavisi i od vode koju sipas a mislim da je nasa voda ne bas toliko bajna FrownU svakom slucaju probaj pa javi rezultate.

P.S. jeste to 15w na 8 l ali cini mi se da je dosta visoko.

zander
Al si ih poređao Thumb up

Ako ti zatreba neto od te tri biljke javi, samo bi ti rekao da HC i nije ba neka zahtevna biljka bar po pitanju svetla a moe i bez hranljive podloge, moe taj tvoj kvarcni bez problema i prihrana preko vode i nita vie Thumb up
Blyxa i Eleocharis su malo zahtevniji, ali mislim da bi Blyxa prerasla za čas tih 8 litara.

Edit. Nemora podlogu da vadi, samo ubaci sa pricom ili kako već malo neke zemlje, treseta itd pod koren i reeno. A postoje i gotove tablete, to bi Blyxa-i verovatno prijalo, ili moda malo Osmocota, mada su te tablete (neke bar) mislim efikasnije od Osmocota za Blyxu konkretno
Edited by zander on 04.10.2009 00:11

fax
za bluxu si upravu, prerasla bi mi brzo, al eloharis uz trimovanje bi odrzavao na nekom nivou koji meni odgovara... nemam gde vise da redjam, poceo sam i u babinu sobu da ubacujem:p

pitao sam te bane onda za te neke biljke preko pp...bas zbog ovog aq... netreba meni puno... npr eloharisa nekih 3x3cm bi mi bilo dosta za zadnji desni ugao...a napred sam nesto razmisljao malo pre da roknem ricardiu ili da oprobam se sa hc... videcu jos...

sad me aca zbunio po pitanju svetla neznam ni sam ad dal da menjam sijalicu il da ostavim ovu i tu visiu tj razdaljinu... vise nisam pametan...

zander
Probaj Wink ...pa će videti Thumb up

isnogood
Ja volim svetlo, i nisam mislio da je mnogo Grin Samo mi se ucinilo da je daleko. Kod mene 20W, obicna halogena, svetli 14h nad 5 litara. Nije se bunio ni HM ni Bacopa, a sada Riccija divlja.
Imam hranjivu podlogu, ali osim CO2 nisam nista dodavao od prehrane. Vodu ne menjam - dolivam je Cool.
I sve ide lepo.

paleoglodit
Ipak menjaj vodu da ne dobijes sindrom starog aq.= nagomilavanje raznih soli u aq.
Samo menjaj a ako dolivas samo destilovana

isnogood
Da promenim jednom ili dva puta mesecno kompletnu voduč

biobiofizicar
Kompletna zamena vode u manjim aq podrazumeva zamenu pripremljenom vodom ili vodom iz nekog drugog aq gde si odradio sve procedure (pa je mali aq beba velikog mama akvarijuma). Posto ti ne dodajes nista od prehrane u malca, a nemas veliku mamu akvarijum - savet je manje, a cesce zamene, ali redovne u priblizno jednakim vremenskim razmacima

isnogood
Kako nemam mamuč Shock
Imam mamu od 33 litra! Cool
Kad sam pocinjao sa ovim od 5 u njega je usla voda iz 33.
Kako sam smetnuo sa uma da mogu da dopunjujem 5icu sa vodom iz 33ke...č Through wall
Hvala! Thumb up
Edited by isnogood on 06.10.2009 23:00

biobiofizicar
Ma nije 33ojka mama- to je devojcica, a mama ima bar 100kgGrin

isnogood
Za izmenu jednog litra, svakog drugog dana i ta devojka ce da pomogne Cool

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,649 jedinstvenih poseta