14.06.2026 08:22
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Pomoc zelena koncasta i neka jos
coolbac
Molim za neku ideju jer sam dosta toga isprobao ,koristim easy carbo,menjam vodu dva puta nedeljno 30%,ne prigranjujem jer mislim da je od vece kolicine hranjive podloge i osmokota i prehrane i nastala pa sam i prehranu mikro i makro izbacio i jednostavno nista ne unistiva .Akvarijum je formiran sad vec 4 meseca i imam je skoro od pocetka.Jedan deo HC Cube sam vec izbacio sad je imam i na njoj je opet ova napast prisutna i na monte carlu.I vide se i gore u zadnjem planu na biljkama.Mehanici je vadim stalno dok menjam vodu,i mekana je ali je dosta zakacena na te tepih biljke pa ih nekad povucem sa biljkom.Bila je prisutna i crna bradata i koncasta ali mislim da sam je nekako suzbio mada je jos ima ali ova je katastrofa.
Co2 je iz boce 2 mehura u sekundi PH vode sa kontrolerom na 7.KH 5.
Neka ideja bilo sta
Zelim da sve isprobam pa ako ne ide onda novi setup bez podloge iz rainforesta i ostalih specija vec samo brendirani soil jer mislim da je to kljuc.Rasveta je svakako probavana sada je na 10h, 3xT5 Ho i 3x 10W high power led for plant grow jedna od 6500 k druge dve islijavanje red blue.
http://elvod.rs/a...tika/2.jpg
http://elvod.rs/a...tika/4.jpg
http://elvod.rs/a...tika/3.jpg
http://elvod.rs/a...tika/1.jpg

drina
Au bre kod tebe kao da se naselio neki algopauk

coolbac
To ti pricam... -Smile
Izludeti od nje

coolbac
neko neki predlog....

deanjmi
Jbg i mene zeza zasad je trebim cetkicom za zube(staromSmile)

drina
I ja sam cuo da to jedino rucno, ponekad hoce i kozice da je srede ali ako je u pocetnoj fazi.
Jednom sam kupio od nekoga lika sa KP neke biljcice i rekao mi da ima jednu(koju sam trazio) ali je algava i dao mi u pola cene ako hocu. Ubacio sam je u moj kozicnjak i one su je tako lepo ocistile. Radi se o jednoj biljci koja je kao ova povrsinska drezga ali sitnije iglice ima i sadi se Smile
Da nebude da te pogresno savetujem ali meni se javljaju obcne alge,ove dlacice i mislim da je mnogo 10 sati fotoperioda. Svedi ti to na 8. Slobodno i preko danan napravi (ako ti radi svetlo preko tajmera) da se ugasi , da imas jedan prekid. Receno mi je od pouzdanih akvarista da foto pauza biljkama nemoze da steti a alge se teze na nju priviknu. Znaci moze da bude korisno... A sve sto mozes rucno ti probaj da poizbacujes.

biobiofizicar
Mehanicko uklanjanje, a probaj i tretman AlgExitom po uputstvu

kisleon
Dobra ti je promena vode, smanji fotoperiod na 8 sati dnevno i moe da roka po algi sa hidrogenom od 3% ili algExitom da proba.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,717 jedinstvenih poseta