14.06.2026 04:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Pomoc oko identifikacije kamena
Anubius
Ovako drugari,danas sam isao u setnju sa psom i u potragu za nekim kamenom,drvom za neku novu postavku,dakle pronasao sam 3 kamena neobicnog oblika i veoma neobicne teksture,nikad nisam video ovakvo kamenje.Dakle sa jedne strane je potpuno crno i ima teksuru i reljef kao ugalj a sa druge strane je neka tekstura sivo bela koja podseca na koru drveta.Prvo sam pomislio da je neko drvo ali kad sam ga uzeo u ruke poprilicno je tesko,dakle i da je fosilizovano drvo ne bi bilo tako tesko...Ispitano je kamenje sonom kiselinom i ne reaguje i pao mi je kamen sa srca jer mi se isuvise svidja...nazalost samo sam tri takva kamena pronasao,kad nadjem vremena mozda odem ponovo u potragu.Jel ima neko predstavu o kome je kamenu rec ili vec cemu? Grin
PS kada se kamenje potopi u vodu dobije skroz crnu boju i pod vodom mu se super istice tekstura,mislim da ce se super slagati za belom-sivom podlogom kvarcnim peskom recimo Grin
Anubius attached the following images:
5_142.jpg 4_199.jpg 3_286.jpg 2_372.jpg 1_472.jpg

Anubius
...
Anubius attached the following images:
8_71.jpg 7_87.jpg 6_114.jpg

Anubius
Na netu sam nasao istu stvar apsolutno i pise da je okamenjeno drvo,e sad dal je to moguce drzati u akvarijumu da ne pocne da se rastvara mada sumnjam jer pod sonom kiselinom ne reaguje uopste..

Green samurai
Moda ovde pronađe neki odgovor ...

http://www.youtub...HoL5ydRcTw

Pozdrav

Anubius
Hvala druze,definitivno ne spada ni u jednu grupu sto jos jednom potvrdjuje da je to okamenjeno drvo-sto je veoma retko i ako se nadje dobar obojen primerak takvog fosila-ovicno su stari vise miliona godina kako pise na netu moze fino da se zaradi... Grin

Green samurai
Ne sumnjam ni malo da će pronaći i neku stenu,ili mineral koji će da se uklopi u gore postavljeni linkRofl.
A za zaradu,pa..srećnoSmile
Pozdrav

Anubius
Ma nije mi zarada u planu mislim ako nadjem dijamant naravno Rofl salim se ali sa ovim samo sto bolji skejp buduci za koji se skuplja,u planu je iwagumi nesto od 30-60 litara videcu kakav cu napraviti sa eleocharis sp mini i cubom i eventualno alternathera reidnecki mini u neku stranu al to je pitanje Grin

Green samurai
E pa onda srećno u poteri za dijamantomGrin.
Pozdrav

Pepi21
Ovo je isto okamenjeno drvo. Ne znam tko ali netkoga je donio na ovogodinji Akter fest. Učinilo mi se zanimljivo pa sam sloio skejp od njega.
Inaće nalaze ga na Sljemenu kod Zagreba i naravno zabranjeno ga je uzimati.Smile
Pepi21 attached the following images:
1_473.jpg 2_373.jpg 3_287.jpg

Anubius
Da da da da da to je to aplosultno isto kao moje pod vodom...Znaci pogodno je za akvarijume,ne razlaze se i to? Inace super ti je akvarijumcic i hard mi se svidja pogovoto ovo okamenjeno drvoo super izgleda... Zabranjeno je uzimanje jer je to bukvalno fosil staro vise miliona godina,ja sam ga nasao u setnji sa psom sad mi je postalo jos draze Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,881 jedinstvenih poseta