I eto, posle vie godina stavljanja akvarijuma u sve moguće prostorije u kući,
odlučio sam da se fokusiram na jednu sobu i to da bude ''Relax & aqua room'', dakle soba za relaksaciju i uivanje uz akvarijume.
Osim toga, pokuaću i neki deparac da izvučem sa tim i naravno da isti potroim na akvaristiku.
''Relax & aqua room'' je jedna sobica 3x3 metra u koju se ulazi iz moje sobe.
Ona već godinama nema neku određenu funkciju, već je stalno bila kao neka rezerva, veliki garderober ili je bila neto poput gostionske sobe.
E sad je dobila pravu, korisnu namenu i maksimalno ću da je iskoristim.
Trenutno se tu nalazi jedna montana polica, na kojoj su 3 akvarijuma od po 100-tinak litara, sa filterima koji ih dele na dve nejednake polovine, tako da faktički imam 6 akvarijuma i (skroz gore) dva podeljena akvarijuma od po 40-ak litara. Sve u svemu, 10 izdvojenih celina.
U akvarijumima se, za sada, ne nalazi nita neto spektakularno i vredno opisivanja, poto je sve ovo nedavno ''puteno u promet'', ali kada dođe vreme, naravno-biće prikazano.
Sa druge strane se nalazi jedan mali riparium, osvetljen sa dva LED reflektora od po 10W. Samo staklo je dimenzija 50*50*35cm i na zadnju stranu je zakačen top filter, napravljen od ardinjere za cveće i obloen korom drveta. Unutra su klasični akvaristički sunđeri, koji su izbueni, kako bih u te rupe ubacio biljke. Svo bilje je ''neko saksijsko'' i moe lepo da raste kada je koren u vodi. Planiram povrinski sunđer da zamenim keramičkim kuglicama, ali ako se ovo pokae kao ok reenje, neću nita menjati.
Za ovu sezonu-toliko.
Na proleće nastavljam sa ubacivanjem akvarijuma...
Svi su dobrodoli
Svaka cast super izgleda,ja sam u imao najvise 5 oformljenih ali ne ovako sredjenih na polici vec gde sam stigo tu sam ih stavio,sada sam ostao na dva ali velika,moracu da napravim tako neku policu bar 3-4 akvarijuma da nosi kad budem nabavio stakla i opreme...Samo preko puta ove police da nabavis neki 600-litras a u sredini sobe neki lazy bag i frizider sa pivom i uzivancija