Upravo smo sinoc kasno zavrsili i malo islikali, pa ce uskoro biti i nesto boljih radnih fotki od onih pocetnih mobilnim telefonom. Opet je Mandicu vikend trajao 4 dana i konacno smo ga u Ponedeljak smestili na ponocni autobus za Novi Sad...
Muski je povukao u ova 2 vikenda od po 4 dana (Radna akcija - deo prvi, pre par nedelja i drugi deo ovog vikenda), dok sam ja izigravo neshvacenog umetnika , a Coa pruzao logisticku podrsku...
Uvodni deo i prica o prvom vikendu je detaljno ispricana i propracena fotkama u temi Vrisak.
Evo linka, pa bacite pogled cisto da steknete osecaj o kreativnom ludilu koje nas je obuzelo: http://www.mojbil...post_55295
Probacu da preprojim sta smo sve odradili za ovih 8 dana:
Radili smo od nule 9 akvarijuma od 100-150 litara, a koji se nalaze na jednoj polici 3x3.
Zatim jedan od 2m dugacak a plitak visine 35cm i dubine 50cm.
Radjene su 2 mrcine od 400-500 litara
Preuredjivane i detaljno sredjivane su jos 3 mrcine i jednu noc su Mandic i Coa isli da sredjuju onaj od 1680 litara i 4m duzine... Ja pobegao...
Napravljeno 7 nano skejpova za koze i borce i sve to uz celovecernju zurku koja je trajala izmedju Subote i Nedelje ovog vikenda...
Bilo je tu sredjivanja i skejpovanja jos 2-3 akvarijuma srednjih litraza oko 150-200litara, malo suvog skejpa, a Mandic je sredio i dosta akvarijuma sa ribama u prodajnom delu...
Sto se tice postavki trudili smo se da budu razlicite, sa razlicitim kamenom, podlogama i drvenarijom. Akcenat je bio da uradimo sto vise dobrih hardova. Sa biljkama smo startno isli na nezahtevne varijante, ali polako ce se neki od akvarijuma doradjivati, dodatno saditi i picaniti.
Ipak hit ove lude akcije su oni kameni antigravitacioni cvetovi sa stenama okrenutim na gore. Kako nas je ta ideja opalila prve veceri tako nas je drzala svih 8 dana, pa se taj motiv ponavlja u mnogim akvarijumima...
Ovaj akvarijum nekako stalno preskacemo, a on je centralni motiv celog izlozbenog salona i polozajem i velicinom i izgledom i svojim emerznim delom sa vodopadima uz koje se penju koze.
Coa se nedavno poigrao i dodao mu te vodopade, a Mandic ga je muski sredio.
Izgleda kao vrtno jezerce u centru salona. Ajde Coa ako imas neku bolju fotku ovog jezerca okaci je...
Coa stvarno nismo fer.
Nikako da pretstavimo Mandiceve aquascaperske bisere.
Inace on je , jadnik, kao najmladji cesto imao krizu identiteta zbog postovanja autoriteta starijih, kao i strogih pravila i zahteva Akvarijum centra. Ubedljivo je najvise potegao za ova dva akvaristicka vikenda i radio je sve one neumetnicke akvaposlove. Jedini trenutci kada je istinski stvarao su bili kada Coa i ja negde isparimo, pa on moze da se posveti kreacijama bez naseg sufliranja, sugestija, i bez radova na zadatu temu...
Sa onim sto je skockao u ovih nekoliko dana je totalno razvalio i odusevljen sam.
Ovim putem mu se i zahvaljujem sto je trpeo moje "dobronamerne savete", jer kad god sam mu ja usao u glavu dok je skejpovao ili je zapeo sa slaganjem ili je ispao neki galimatijas od staklenca... Zahvaljujem se i na pomoci, kako fizicko - zanatskoj, tako i u kreativnoj kada sam ja zapinjao sa nekim postavkama.
Da krenemo od one druge prostorije, gde je Mandic puno toga sredio i upicanio, ali i slozio dva aquascaperska bisera. Pored ova dva akvarijuma tu je i izuzetan treci akvarijum, na kome je puno, puno radio, a koji je nekim cudom ispao odlican obzirom da smo sva trojica petljali oko njega. To je onaj desni na donjoj fotki.
Prvog vikenda je slozio ovaj Juwel 300. Udarni je na ulazu i potencijalni takmicarac
Predzadnjeg dana drugog vikenda je slagao ovog Iwagumi dugonju. To je inace rad na zadatu temu sa puno otvorenog prostora u sredini. Fotke su iz radne faze i neposredno posle punjenja, a kada cucnu kraljevske u njega ima da bude bomba. Ma sta ima da bude - vec jeste...
A evo i jedne grupne fotke Mandica sa onom 3x3 policom i svih 9 akvarijuma na njoj, tek da se stekne utisak kako sve to izgleda.
Dva njegova istinska bisera na ovoj polici su:
Gornji levi
Gornji srednji
Odlicni hardovi. Uzivo plene.
Oba akvarijuma su u fazi bildovanja biljne mase i stabilizacije cemu pomazu i plivajuce biljke.
Tu je i srednji desni Coin dragon iwagumi kome tek treba da se razraste tepih...
Srednji levi, koji je vec bio aktivan i zacikliran, nastajao je i doradjivan je usputno, malo Mandic, malo Coa. Neobicna i upecatljiva kombinacija kamena i drveta...
Donji srednji i donji levi su nastajali zadnjeg dana, pa su fotke mutne, a i ima na njima jos da se raducka i saducka. Vec umoran Mandic ih je odradio na zadatu temu. Levi sa ovom grubom bazaltnom crnom podlogom i srednji sa obavezom slaganja oblutaka. Na kraju mu je u njega Coa bućnuo i ovaj grandiozni srednji kamen za pritiskanje kupusa... Brat bratu 15-20 kila...
Pored ovih tu su i ona 3 ranije prikazana: Vrisak, Tresak, Prasak.
Trudili smo se da iskoristimo to vie različitih materijala, kao i da napravimo dosta raznovrsne postavke i one vie aquascaperske i one manje, neke neobične, jednostavne ili ultra komplikovane. Na ovoj polici ima svega i za svakoga po neto...
Moje skromno miljenje je da kada se biljke malo razrastu, jo dorade neke postavke i bućnu ribe ima da bude mrak mrakova...
U to nam je dobra ova tema. Pravi foto izvetaj svega to smo radili.
Fotke su tu, a Biobio je, po običaju, rečima detaljno opisao atmosferu.
Coi hvala to nam je omogućio da se igramo, a ujedno i da uradimo neto dobro za nau akva-scenu.
Nemam vie ta da dodam, osim da je druenje bilo ekstra!
Zadovoljstvo mi je to sam upoznao toliko novih ljudi i toliko toga novog čuo, video, uradio i naučio.
Nezaboravno iskustvo.
Ovaj akvarijum nekako stalno preskacemo, a on je centralni motiv celog izlozbenog salona i polozajem i velicinom i izgledom i svojim emerznim delom sa vodopadima uz koje se penju koze.
Coa se nedavno poigrao i dodao mu te vodopade, a Mandic ga je muski sredio.
Izgleda kao vrtno jezerce u centru salona. Ajde Coa ako imas neku bolju fotku ovog jezerca okaci je...
OMG, Kako je lijep i inspirativan, pogotovo zbog dijela koji izlazi iznad vode. Moram save slike
Svaka cast!