14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Horus ponovo u akciji
HORUS
Sklepao sam kutiju od nekih starih dasaka u dimenzijama akvarijuma, tako da sada lepo mogu da se igram u pesku. Ovo je neka početna varijanta. Verovatno ću ubaciti jo neku vijugavu grančicu, ali ne bih ni da ga pretrpavam. Računam na to da će i biljke dodatno popuniti prostor. ta mislite o ovako nečemu?
HORUS attached the following image:
dscn0225.jpg

ZliBrka
U principu mu je ideja OK, ali ja bi svakako pomerio panj 10-ak cm levo (prema sredini akv i onda se jos malo poigrao sa kamenjem u zadnjem levom cosku.

HORUS
Verovatno razmilja o efektu zlatnog preseka. Tih, teta, grane u desnom uglu su bile due, a ja ih skratio. Cry Mada, uvek mogu da zaoblim vrhove. Razmiljam jo da finom brusilicm za drvo (alat za rezbarenje) napravim uzdune brazde po korenu. Tako bih dobio efekat uvrnutog stabla. Mislim da bi bilo interesantnije. ta misli o tome?

ZliBrka
Vise gledam kako mi je lepse, nego sto razmisljam svesno o zlatnom rezu, ali moguce je da nesvesno ispadne tako (kao sto bi i trebalo biti Smile ).

Grane ne bi nikako zaobljavao. Pokrijes ih mahovinom ili na neki drugi nacin zakamufliras ono sto ti se ne svidja.
Ne znam kakav si majstor sa alatom za rezbarenje, ali u svakom slucaju pazi da ne izgleda umetno.

HORUS
Kako ti se sada dopada? Malo sam se opet igrao ovog popodneva.
dscn0228.jpg

ZliBrka
Vise mi se svidja ovako.

Probao bi zameniti levi i desni veci kamen i mozda ih nekako malo nakositi ili razbarusiti.

HORUS
Jo neto, kada dođe svetlo smeđi kvarcni pesak, crna pozadina i biljke mislim da neće biti loe.

Borisn1910
Drugi pokuaj mnogo bolji (prirodniji).

HORUS
Odlučio sam, barbuse prebacujem u kolski akvarijum, a ubacujem veliko jato ili mikrorazbora ili neonkica. Koje vae iskustvo...koje od ove dve vrste ribica vie plivaju u jatu?

ZliBrka
Izmedju to dvoje neonke.
Mada bi bile jos bolje razbore...

HORUS
Ne znam zato, ali sive ribice mi se ne dopadaju. A kraljevske neonke? One su mi jo lepe od običnih neonkica.

Milan013
Ja sam video uzivo akvarijum pun Rodostomusa, plivaju svi zajedno... bolje mi deluju nego neonke.

Inace, kraljevske neonke imaju neku drugaciju nijansu plave boje, delovalo mi je da mi se vise svidjaju od obicnih ali sad imam i jedne i druge u akvarijumu i obicne su mi nekako lepse... mozda zato sto su vece.

HORUS
Svi hvale rodostomuse kao jatne ribe, ali mi se neto ne dopadaju sa njihovim sivim telom. Neću uriti. Uskoro ću oformiti postavku, malo je pustiti da se razvije, pa tek onda ubaciti ribice. Hm, videću. Ovo su slatke muke. Smile

Milan013
Ako mozes, najbolje ti je da se malo prosetas po akva shop-ovima... i da vidis ribice na delu i polako odlucis Smile

HORUS
Problem je u tome to ivim u Beloj Crkvi, pa u okolini (čak ni u Vrcu) nema mnogo kvalitetnih akva-opova. Sad Neonkica ima, ali nekih ribica koje bih moda eleo nema.

ZliBrka
Rodostomusi su mi super, jako se drze jata (ako su u dovoljnom broju) i odmah imas zive testere vode, jer im crvena boja izbledi ako nesto nije OK sa kvalitetom vode.
Probaj pitati u akvashopovima da ti ih naruce, ako ih nemaju.

HORUS
Ima jedan akvashop u BG-u koji alje i autobusom. Do Bele Crkve to je nekih 2 sata vonje, to pretpostavljam nije problem. Oni imaju rodostomuse. Moda vas i posluam, pa ih i naručim. Zaista volim kada vidim ribice da plivaju u jatu. Ostaviću im dovoljno prostora za rasplivavanje. Smile

HORUS
Danas su izvrene poslednje pripreme. Jo malo pa polećemo. Smile

HORUS
Akvarijum je prepakovan. Voda je jo uvek malo mutna i bela. Ubacivanje ribica tek sledi. Za sada to izgleda ovako. Kako vam se čini? ta biste mi sugerisali?
dscn0250.jpg

Slovenski1000
Znaci poleces, drzim fige. Prvi mesec mnogo nade, ali i strepnje. Za sad ne bih da kritikujem,,,,,, cekam nastavak.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,665 jedinstvenih poseta