Pozdrav. Ne znam da li se neko vec sreo sa ovakvim problemom kao ja ali bi mi pomoc zaista trebala.
Pre oko 2 godine kupio sam kod jednog sponzora CO2 sistem.
Mislim da ste vec vidjali ovakav manometar
E sad posle 2 godine koriscenja gumica koja sluzi za dihtovanje (zaptivanje) a koja ide izmedju manometra i ventila boce mi je polupropala. Odem na pijac i za 30 dinara kupim 20 gumica istih dimenzija i pomislim resen problem. Ali posle 10 dana ta pijacarska gumena gumica se skroz plastificira i boca ispusti CO2 skroz.
Evo slike: desno (plava) je originalna gumica za CO2. Levo (crna) je pijacarska koja izgleda isto po dimenzijama ali ne radi posao.
Sponzor kod koga sam kupio ventil kaze da nema originalne gumice i da nece ni nabavljati.
Zovem drugog sponzora koji prodaje Dici manometre, i on ima gumice za te ventile koje se mogu posebno kupiti, ali nema ovih dimenzija.
Moja gumica je 19mm sirine (spoljne dimenzije), a 12mm unutrasnje dimenzije.
Ovde kod mene (okolina Vrsca) ima samo jedno mesto gde pune boce ali takve gumice nemaju.
Ako neko zna gde se ove gumice mogu naci, kupiti, naruciti ili ako bi mu bilo usputno da kupujuci sebi kupi i posalje i meni bio bih zahvalan. Potrebna mi je pomoc oko ovoga jer ne znam ni sam sta da radim. Idem u Novi Sad za 40-tak dana pa ako neko zna gde bi se to tamo moglo naci i na tome bi bio zahvalan.