14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Varljivo leto 68
Rainforest
Pritisnut nedostatkom vremena i "sadnog materijala" nikako da sredim akvarijum da mogu da kaem da i ja imam čestit akvarijum. Konačno sam skockao neto za jedno pre podne, vie mi je vremena oduzelo obezbeđivanje uslova od samog sadjenja.

Akvarijum je 300L, voda 8KH, pH oko 7, CO2 oko 20ppm
Podloga je osmokot 12 meseci, moja meavina treseta i gline i odozgo inertni sloj kvarcni pesak iz Uljme.
Rasveta su 4 T8 cevi 30W i 6500K, plus dve stedljive sijalice 30W 6500K
Biljke: HMC, HTZ, APM, NOSC, STR, CRUN sve osim stare kripte su sadjene iz emerznog uzgoja.
Rainforest attached the following images:
np.jpg nl.jpg nd.jpg nc2.jpg nc1.jpg

http://www.rainforestsrbija.com
biobiofizicar
Konacno!!!
Sta reci - odlican akvarijum. Thumb up

Koliko je stara postavka?
Kakav ovo jedan ogromni mrezasti list viri iz prednjeg desnog coska?

Dejan Jankovic
Bravo , Miroslave Applause prelep akvarijum .

Rainforest
biobiofizicar wrote:

Konacno!!!
Sta reci - odlican akvarijum. Thumb up

Koliko je stara postavka?
Kakav ovo jedan ogromni mrezasti list viri iz prednjeg desnog coska?

Tog madagascariensisa sam sebi zacrtao pod must, i stavio sam ga nazad da mu pozadina bude crna i da se lepo vidi medjutim narusavao mi je izgled useka koji se provlaci kroz sredinu pa sam ga onda utnuo u ćoak, tu mu je pozadina od zosterifolie pa se vidi samo taj jedan list na panju. Moda će biti bolji kad mu izraste desetak listova, a moda na kraju izleti. Levo sam mislio da uklopim staurogine i nomaphilu strictu kompact, sličan im je list a bitno različita visina rasta, pa kad se razraste nadam se da ću imati visok uspon zelenog lista koje ide u vis i ukrupnjava se. Videćemo kako će to proći. I ovaj prelaz levo sa kube na stauroginu mi izgleda bezveze kao dve njive sa medjom moram tu da ubacim poneki lava kamen da to razdvojim. Predlaite alo imate neku ideju, ja i nisam neki akvaskejper
Edited by Rainforest on 25.02.2014 10:52

cvecar
A ja se ponadao da ce u ovom akvarijumu buknuti neke acropore i montipore kad ono opet zelenisShock.Super si to skockao nema sta.Applause

Pepi21
Puno ljepe mi je izgledao onaj prijanji postav!Grin
Ma alim se odlično izgleda.Thumb up

biobiofizicar
Nema ovde puno sta aquascaperski da se mudruje. Bojim se samo da madagascariensis ne bude preveliki za ovaj prednji cosak, ma da ume on i da usitni u bonsai varijantu ako mu sve nije potaman, ali bojim se da u slucaju tvog akvarijuma sve ce mu biti i vise nego potaman, sto znaci da mozas ocekivati listove velicine lopate....Grin

Prednji plan si vec sada napravio da bude odlican. Odlicni su i srednji i zadnji, ali tebi je bar lako da menjas i eksperimentises: skoknes do plastenika, "naberes" neki novi zbun srednjeg ili zadnjeg plana, ubodes u akvarijum i eto sasvim drugacijeg prizora...Wink
Beer

Rainforest
Update, ne mogu bolje da ga uslikam, moram opet nekog sto zna da slika da zamolim.
Dodao sam malo kamenja...
Rainforest attached the following image:
akkkk.jpg

biobiofizicar
Stargrass - korovcina jedna. Lepo izgleda kada okrene vrhove ka nama, ali ga redovno treba urnisati makazama. Probaj da proredjujes kriptu kidanjem listova i tako da stepenasto ostavljas vise listove ka zadnjem levom cosku i da spreda bude nesto rednja kako bi imala mesta da polozi listove. Ovako sve ode vertikalno u visinu. Znam kako je imao sam je na istoj poziciji u akvarijumu. Lepa je kada je gusta, ali u jednom trenutku zbun izgubi formu ako je pregust i svi listovi postanu samo veliki vertikalni na visokim drskama

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,676 jedinstvenih poseta