Zbog prazničnog vika vremena odlučio sam da malo sredim stanje akvarijuma jer je blago zarastao a i podloga potroena.
Posle kafice i JEDNE rakijice posao je započeo koji naravno nisam slikao jer me enče teralo da pourim , da ne prljam , rasipam vodu itd.
Sve je izletilo napolje pa generalno na čićenje hipermanganom.
Kao hranjivu podlogu sam opet zemlju za cvijeće koristio jer mi se super pokazala a preko toga granulacija 2-4 mm. Za hard je ubačeno par kamičaka ( jo tragam za boljim primercima) a panj direkt iz Save koji je naravno fino očićen okupan i otkuvan i zamalo da neudje u akvarijum.
Uh zatim je pivce je moralo da padne .
Od biljki sam vratio samo manji broj svjeih prlcera i po koju staru biljku a ostalo na poklon .
Od biljki : anubias barteri var. nana , Sagittaria Subalata , Bacopa monnieri , Valisneria , Cladophora , Java Moos , Echinodorus ( neznam koji ), HM i nekoliko " nekih " kripti.
Aod riba :skalari par, ancitrus kom. 1 , Harlequin Rasbora 7 kom i stie ih jo 10-ak kom, i 2 kom yelow molly.
Evo par sličica pa da čujem komentare tj. savjete.
Opustena, lenja, praznicna atmosfera - pravo vreme za akvaristiku. KOliko vidim ovo je jedan recni podvodni prizor i kada malo zagusti ima da bude bas onako pravo prirodno. Nadam se samo da ovaj panj direktno iz Save nece pokazati svoju zlu djud. Sta god im radili i koliko god ih otkuvavali umeju ponekad da zadaju glavobolje i grdno remete stabilnost akvarijuma...
Pa nadam se da kad se sve zgusne i popuni jo kojom biljčicom da će biti onako kako zamiljam ali otom potom , nema urbe.
A to se tiče ovog savskog panja mislim da nebi trebao stvarati probleme jer sam već vie puta do sada ubacivao takve grane i panjčuge i sve je bilo dobro bar do sada.
Nadam se da me neće sada iznenaditi ta zla ćud.
Dodue radio sam neke testove i sve je ok sem ph koji je 7,5 . Neznam dali bi to moglo biti od tog panja ili je neto drugo ali sigurno ću pratiti stanje neko vrijeme i pokuati to malo sniziti.