14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
1st post :) ... par pitanja
emin
VELIKI POZDRAV, za sve članove,
evo obzirom da sam relativno nov u ovom hobiju imam par pitanja,

ideja mi je da formiram jedan nano akvarijum 25x25x30 (Dennerle Nano Cube 20L)
koji sam poručio a nikako da stigne...., pa sad dok ne stigne bilo bi dobro da reim i ostale nedoumice,
planiram neko kamenje slično ovome to je uradio biobiofizicar u temi "mini-fini" http://www.mojbil...ad_id=2891
(uzgred sve pohvale za akvarijum)
i naravno planiram biljke ( eleocharis parvula i jo neke mahovine jo to nisam smislio )
e sad za te biljke pitanje je podloge, obzirom da mi ne treba puno reio sam da uzmem mislim najbolje (a i najskuplje izgleda)
ADA POWER SAND SPECIAL i AQUA SOIL NEW AMAZONIA POWDER
sve bi to bilo lepo kada bi to moglo da se nabavi kod nas, da li imate nekih isustava sa nabavkom ADA proizvoda u ovoj naoj voljenoj napaćenoj zemlji?

srdačan pozdrav !

vlad
Ja sam obisao bas dosta prodavnica nedavno kada sam opremao nov akvarijum i ne secam se da sam igde video ADA proizvode. Sobzirom na njihovu cenu nije ni cudo, tesko da bi ovde kod nas neko bio spreman da izdvoji toliki novac "za dve kile zemlje". Smile
Naravno, oba proizvoda imas na ebay-u ali koliko vidim za svaki je shipping status "May not ship to Serbia".

Vidim da pucas na kvalitetnu postavku ali mi se cini da bi ti najbolje bilo da razmislis o nekim drugim proizvodima a ima ih dobrih i za manje para.

poz

kisleon
Ne znam kakvo je stanje u Srbiji sa ADA proizvodima, pre pola godine dok sam bio tamo, nije bilo stanja a ni proizvoda. No good Najblie to sam video adine proizvode je bilo u Segedinu, ako ima nekog ko ide u tom pravcu... Najbolje je pre kupovine da ode na njihov sajt Tropus Seged i pita preko e-mail-a dali imaju toga na stanju.

Ako ne uspe da dođe do eljene podloge, moe da proba da nađe neku alternativu koja ima istu funkciju. Npr.: treba pogledati zato je taj power sand toliko moćan? Moda zato to je porozan, kao zeolit, kao koristeni ugljeni filter (koji čak ima i bakterije već u sebi ako ih nismo isprali hlorisanom vodom), ili Serin power peat koji čak odrava ph malo nie od 7 to pomae usvajanje elemenata biljkama... Moe sve to da se drobi da bi dobio finiju granulaciju.

Amazonia powder je super podloga za nano akvarijum, samo kako doći do nje... Tropica isto nije loa, ja sam bio zadovoljam sa Tetra podlogama.

Jel si gledao po Beogradu po shopovima? Pitao u Aquashopu?

emin
hvala na brzim odgovorima,
potragu sam obavio i nisam kod nas nita od toga pronaao,
u Segedinu sam video da imaju Power sand (ali nemaju special koji ima dodatke Bacter 100 and Clear Super) isto tako nema na stanju Amazonia powder
ove podloge posebno mislim na Amazoni-ju, mi je dobra i zbog boje tamno braon.
poslaću ima mail da vidim da li mogu oni da nabave, pa ako mogu odo' za Segedin. Smile
gledao sam i po svim mogućim sajtovima da poručim ali nema ni jednog da alje za zemlju Srbiju, plus dostave mogu biti skoro kao i podloge. Smile
javiću ta sam uradio

zander
Imas u Aquashopu NatureSoil Black podlogu, pise da je ima na stanju - http://www.aquash..._9401.aspx
Ne znam koliko je novca Aquasoil, ali ako nabavljas od negde preko pa kad stavis sve troskove na papir ovo mozda izadje i jeftinije, nemam pojma...

emin
bili su brzi sa odgovorom iz Tropu-sa, trenutno nemaju i ne moe da se poruči,

taj Oliver Knott NatureSoil Black će izgleda da uradi posao odlično,

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,664 jedinstvenih poseta