14.06.2026 03:40
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 3

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Psili amos
deanjmi
Evo i od mene jedan manji akvarijum da probamo.
Inace akvarijum krasi dnevnu sobu dva klinca iz Ns,pokusavam da ih zarazim sa ovom naj bitnijom sporednom stvari u zivotuSmile.
Akvarijum je Atman cr320 sa podnim filterom(prvi put se srecem sa tim tipom filtera)videcemo kako ce da tera,ako nebude ok menjacemo sve iz pocetka pa neki HF ili unutrasnji neki manji ali otom potom.
Doneo sam vodu iz mog akvarijuma jedan deo da bi ubrzali malo proces cikliranja,pa za 10 dana prve ribice.
Podloga je prosejana neka jedinica iz dvorista na krupniju granulaciju zbog pomenutog filtera.
Od dekoracije sam koristio lava stoun i grancice donesene sa tasosa iznad jedne lepe plaze psili amos,inace je ustanovljeno da je hrast crnika.Vec je bio kod mene u akvarijumu tako da je siguran po zivi svet.
Biljcice sam malo nabrao kod mene u akvarijumu malo nane,sagitarije subulate i malih malih mikrozorumcica.
To je to zasad tri slicice odmah po postavljanju akvarijuma,voda se nije izbistrila nabrzaka uslikah a i standardno losije slikeSad
Pozadinu sam samo zaboravio i to ce mo resiti.
Udrite sa kritikama Beer
deanjmi attached the following images:
2013-11-11_175414.jpg 2013-11-11_175421.jpg 2013-11-11_181846.jpg

Edited by deanjmi on 13.11.2013 08:23

biobiofizicar
Cemu kritika ovakvog poduhvata usmerenog ka sirenju aqua zaraze.Grin

Drago mi je sto se Tasos siri po nasim akvarijumima. Inspirativan je i aquascaperskom oku i pun scaperskog materijala.

Bice ovo dobro, a krupnija granulacija u podlozi plus rizomske biljke na lavi (uz jos poneku posadjenu) je dobra kombinacija za ovaj tip filtracije. Ja bih mozda celu postavku zarotirao za 90 stepeni suprotno od kretanja kazaljke na satu, a sa ciljem da se zamaskira cevka i ostane iza brda lave...

deanjmi
Hvala bio bio na podrsci,hteo sam ja isprva tako i da uradim ali ja ga necu odrzavati a neznam kako ce se snaci oni kad zatreba da se malo propere cev i z pumpice i sama pumpa sve bi porusili,ovako im je dostupnije malo,a i lepse je za oko posto je pogled sa leve strane i prednje i malo sa desne.Mada sam mogao da stavim u desni cosak pumpu posto ima mogucnost biranja,Through wall.E sad sta ubaciti od ribica mozda mikro razbore ili jos nesto slicno sta mislite?
A TASOS uf mozda opet sledece leto Boze zdravljaBeer

biobiofizicar
Neka sitna riba svakako. I ribe iz porodice Borarasa su se kod mene pokazale izdrzljivo. I malo kozica , poneki algar i eto...

deanjmi
Tako nekako ce i biti sto sitnije,i povatam koze kod mene ako uspem i to je to.

Mandic
Pre jedno godinu dana, dvoumio sam se da li da uzmem ovaj model akvarijuma ili da pravim. Ipak sam pravio, iz ekonomskih i praktičnih razloga. Smile Vie volim da čačkam oko vode, postavke da menjam, biljke da presađujem, a primetio sam da akvarijumi koji imaju poklopac, retko se preuređuju, due traju postavke, a i nema iskakanja riba.
Dakle, sve to ima neke svoje prednosti i mane, ali s' obzirom na to da je konkretno ovaj akvarijum namenjen deci, siguran sam da će posluiti i vie nego dobro, a i ivi svet će biti bezbedniji ispod poklopca. Smile

deanjmi
Jeste malo nezgodno zato sto nemoze neki tepiscic praviti ali je ipak deciji pa ako se zaraze bice i veci i bolji

kisleon
Liči na moju nekadanju postavku "Honey", slično je izgledao na početku. Za malu decu je moda i bolje da ima poklopac, da ne mogu stvari tek tako uleteti Smile

deanjmi
Pa da ko zna sta bi se tu sve naslo,sredio ga i ostavio njima na milost i nemilost,uputio roditelje sta i kako treba da radeBeer

deanjmi
Stigla prva slika od vlasnika pre prve zamene vode,voda bistra i cista kao suza sto se kaze,nisam im zalepio pozadinu sto njima i nesmeta a i nepada napamet takav detalj,prilikom sledeceg obilaska i odlaska za Ns i to ce mo resiti i naseliti ribicama,malo sam je samo potamnio i malo kontrast sredio koliko se moze posto je sa tel slika.
deanjmi attached the following image:
img_20131116_121201.jpg

deanjmi
Uletele prve ribice posle mesec dana od formiranja ovog decijeg akvarijuma.Tu su 10x mikrorazbore,1x ancistrus,1x panda.Malo su se sakrile ali vide se malo na prvoj losoj slici posto je sa telefona ali ni sa fotoaparata mi nisu nesto bolje.A i brze su ko ce ih stici...klinci zadovoljni a i roditelji sto mi je i najbitnije da su svi zadovoljni.Beer
deanjmi attached the following images:
2013-12-09_164453.jpg 2013-12-09_164253.jpg

deanjmi
Bio u poseti u Novom sadu pa okinuo koju slicicu pa da se vidi kako se razvija ovaj akvarijumcic..bilo je malo problema sa algama kako kaze cale od klinaca ali sad deluje sve ok sem sto mikrozorumu propadaju listovi skoro svi ali rastu novi...ali je nana prelepa
deanjmi attached the following image:
2014-07-13_140439-1.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,592 jedinstvenih poseta