14.06.2026 07:05
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Hydrocotyle verticillata
Igor
Hmm....nabavio sam ovu biljku ......od cega zavisi njen rast? To jest velicina. Ona lepo napreduje pusta nove listove, siti se al raste dosta kupna.....visina lisne drske i do 20 cm a lisna ploca ko kovanica od 20 din pa i veca? Gledajuci slike ove biljke na netu nisam video da je ovako krupna i visoka???? Zanimaju me vasa iskustva sa ovom biljkom???

branimir ok
Slabo svetlo ili zaklonjenost druge biljke dovode do izduzivanja .Ja je imam i desi se da neki put jednostavno poludi Shock .Resenje ,seci te velike stabljike cim mlade pocnu da nicu .

Igor
Nije zaklonjena, na direktnom je svetlu u sred akvarijuma pod svetlom od 0,8 w/l. Glossa ispod nje buja a ona ode unebo'. kad sam je dobio bili su listovi jos veci pa sam ih posekao i ostavio male, bukvalno 90% biljke sam bacio medjutim opet ista stvar Shock . Probacu ponovo da posecem velike al ne znam sta cu postici jer mladi listovi jako brzo rastu i brzo dostizi velicinu starijih....

pedja
u svakom opisu ove biljke nacicete da je brzorastuca ,srednje zahtevna i biljka prednjeg plana koja raste do 10 cm u visinu...

ne znam da li je ova moja neka mutant podvrstaI don't know ali na svetlu od 1w/litri i to kvalitetne t5 rasvete raste u visinu preko 40 cm.imam je samo u desnom cosku prednjeg plana gde sporije raste ali i nize ,do 20 cm u visinu... evo i fotke pa se uverite i sami...

i1022.photobucket.com/albums/af350/pedjoni/P9090605_zps34f0dd92.jpg

ako neko ima slicno iskustvo...podelite pa da mozgamo zajedno Thumb up

biobiofizicar
Bas sam primetio u tvojoj temi i ostao zabezeknut visinom i lepotom. Ako je to ta hidrocotyla kod mene je izmedju 5 i 10cm. Mozda je neka druga biljka u pitanju???
Gde i kako si je nabavio?

HORUS
He, he...upravo sam u tvojoj temi pitao koja je to biljka. Izgleda odlično. Smile

pedja
verticilatu sam nabavio razmenom pre godinu ipo dana.prvo mi je bila manjem i slabije osvetljenom akvarijumu i slicno se ponasala,pa sam prebacio koji pelcer u ovaj ,i otad raste kao luda i u visinuLecture a i pusta runere kao luda I don't know

inace je zdrava i lepa...

biobiofizicar
E posto u tebi takav njen rast izaziva ovakvo osecanje: Lecture i posto pusta runnere kao luda, rezervisem jedan grande pelcer za sebe... Grin
Ovo deluje jako atraktivno i moze se izuzetno upotrebiti u nekoj ikebanici na travnjaku.... Treba je ispostovati kada je vec resila ovako da se ponasa...Wink

pedja
dogovoreno bio-bio.cim bude lepih velikih-visokih Grin pelcera,saljem ti poruku.

pozdravThumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,479 jedinstvenih poseta