Zahvaljujem se prodzu koji mi je pomogao prilikom obrade fotografija
Sam pocetak...slaganje na suvom. Na postojece panjeve su dodate neke grane.
Prvi dan postavke
Cisto da prikazem i ovo...nakon mesec dana mi se pojavila braon alga i neka zelenkasta po panjevima,ali se povukla kroz par nedelja kada se akvarijum u potpunosti stabilozovao. Ovde bih spomenuo odlicne puzeve Theodoxus danubialis koji su drzali cistim kamenje i panjeve.
Par finalnih fotki
Finalna frontalna
malo tamnija pozadina
malo svetlija pozadina
To bi bilo to...nadam se da nisam udavio sa fotkama . Nisam radio finalne fotke sa drugom bojom pozadine,ova mi se od samog starta svidela. Na jesen nesto drugacije.
Lepo, uredno, cak mozda i preuredno za ovaj stil uredjenja. Posebno na desnoj strani. Fali mi malo nagiba podloge da se dobije na dubini. Ovako poveliki odlican travnjak ostade tek tanjusna zelena linijca u donjem delu fotke. Fali mi i malo "vezivnog tkiva" izmedju leve i desne strane - ovako je podela na levo i desno dosta ostra...
Pozadina je ispala OK.
Sve u svemu: jos jedan zdravo dobar akvarijum iz tvoje radionice....
Theodoxus danubialis - vidim da su ostavili jajaca svuda po akvarijumu, jesi li pratio, jesu li se pojavljivali novi mali puići? Tj. jesu li uspevali da se izlegu iz tih jajaaca?
Ja sam pre neki dan spazio prvu malu neriticu, za koju sam 99% ubeđen da je prinova. Ali mi nekako razočaravajuće da je samo jedno uspelo da se izvuče od stotinu poloenih jajaaca. Kakva su tvoja iskustva?
To su jajasca od Nerita,istackale su akvarijum,a tesko se skidaju. Nisam cuo da ih je neko razmnozio u akvarijumskim uslovima... Theodoxusi nose jajasca na kucici,a i za njih sam isto cuo oko razmnozavanja u akvarijumskim uslovima...
Videcu,ako vreme dozvoli,da odradim jos jednu finalnu fotku,da pustim da biljke jos malo izrastu,ali do tada je to to. Slazem se da je desna strana trebala jos malo da izraste,ali je Rotundifolia na levoj strani diktirala fotkanje,nisam hteo da je pustim da dodje do povrsine vode i narusi koncepciju...
Samo da napomenem da ovaj akvarijum nije otisao na IAPLC jer nisam stigao da ga zavrsim do roka,prekjuce je fotkan,ali sam poslao zbog Dedinog pisamceta dva akvarijuma od prosle i pretprosle godine,Jungle mania i Hidden beauty,oba su predstavljena na forumu,ali nisu bili na takmicenju .