14.06.2026 11:57
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Nova postavka bez imena
Marinjo
Stara postavka "wet forest'' je rasformirana i u istom staklu sam se malo igrao sklapajuci novu. Sto se tice stare postavke nije bilo nekih problema vec sam je rasformirao cisto iz razloga jer mi je malo dosadila i jer sam na bolovanju pa da iskoristim kvalitetno slobodno vreme.
Od opreme nisam nista novo dodavao. Dakle filtracija spoljni filter sa pumpom protoka oko 800 l/h, Rasveta dve neonke, stedna i MH 150w, CO2 iz boce...
Prilikom formiranja podloge na staklo sam prvo stavljao Osmokot, pa Reinforest hranljivu podlogu, mrezicu i kao zavrsni sloj crni kvarc. Stena koja ja bila u predhodnoj postavci da desne strane sada je postavljena levo.
Biljke delom iskoriscene iz stare postavke i neke nove dodate. Za ovu postavku koristio sam Anubia nanu, Microsorum windelov, Rotalu rotundifoliju, Pogestemon oktopus, Eleocharis acicularis, Eleocharis vivapera, Althenatera reinicki,Hidrophila pinatifida, HC, Bluxa japonica, Riccia fluitans,Staurogyne repens, Vesicularija, neki Echinodorus nisam siguran koji i mislim da je to to.
Ribice prebacene sve iz stare postavke kao i kozicice.
Sve je relativno novo tako da ostaje da se molim bogu da se sve biljcice prime i da ne bude algi.
Marinjo attached the following images:
imag0582.jpg imag0581.jpg imag0578_1.jpg imag0574.jpg imag0571.jpg

Edited by Marinjo on 18.05.2013 21:45

Marinjo
slike
Marinjo attached the following image:
imag0586.jpg

Marinjo
Treba mi savet kada da pocnem sa prehranom. aq sam formirao 14.05.2013 ali jos nisam dodavao prehranu, makro i mikro.

Biohazard
Dobro si ti ovo ubiljio pravo. Udrobio si svasta po malo. Fino izgleda u samom startu. Sto vise bilja u startu manja mogucnost da ce se pojaviti alga.
Ja sa prihramom uvijek pocinjem nakon mjesec dana. Opet sve zavisi koliko ti je jaka podloga.

Marinjo
To sam i ja praktikovao do sad, da sto vise biljne mase imam u startu, tako da nisam imao vecih problema sa algama. Pa odkud znam, za sada samo cesce menjam deo vode, ali se razmisljam da li da pocnem sa prehranom ili je jos rano. Danas je nedelju dana od formiranja ? Ne vidim da bilje propada,naprotiv pocelo je da raste, sto bi valjda znacilo da se primilo, pa na osnovu toga kontam da bi mozda trebao da pocnem sa prehranom

Marinjo
Nove slicice, napravljena novim aparatom
Marinjo attached the following images:
dscf5500cropakva.jpg resize_1.jpg

Marinjo
neki predlog,kritika...

biobiofizicar
to se tiče akvarijuma ba mi sve pae.
to se tiče fotke i postavki na novom aparatu treba jo igranja, a ova fotka je konkretno sa pregorelom bojom prednjeg plana.

Marinjo
valjda je ova bolja Smile
Marinjo attached the following image:
s0055582crop.jpg

Biohazard
Fina postavka.
Ja bi isao ka tome da lijevi kamen zatvorim skoro skroz sa biljem da napravim kao veliki grm.
Sto se tice fotke druga je ok sa bojom ali je i dalje pomutna. Ali polako nadoces samo se steli Wink

biobiofizicar
Ova je bolja fotka. I zbog toga sto daje vise mogucnosti za doradu u PSu. Samo se igraj sa aparatom i rezultati ce biti vidljivi.

remmo
Dobro je ovo odradzeno Smile meni se najvise svidza sto imas vise vrsta tetri i koze naravnoSmile
Ubiljio si ga ko Amano Smile

Marinjo
levi kamen je prelep,bilo bi mi zao da ga sakrijem biljkama.
mislim da ce novi aparat zadovoljiti trenutne prohteve,haha dok ne naidje dslr...
inace poceo sam sa dodavaljem po malo makro (reinforestov) i mikro (pro fito) i vrsim i dalje ceste zamene oko 50 l vode

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,061 jedinstvenih poseta