|
Kompatibilnost kozica i riba
|
| biobiofizicar |
Posted on 17.05.2013 19:29
|

Administrator
|
Naleteh slucajno u jednoj radnji na coral platike. Takvu intezivnu crvenu boju odavno nisam video na ribi. Zasvrbelo me ono akvaristicko: "moram da ih imam..." Probudio se u meni i riblji akvarista....
Pitanje je u vezi kompatibilnosti sa red chery i ostalim kozicama (amano).
Cini mi se da je ovde na forumu Sniks kukao kao su mu platike izjele sve koze, ali da priupitam i vas. Kakva su vam iskustva i da li ste na netu naisli na necija tudja negativna iskustva u ovoj kombinaciji riba i koza?
Kad vec otvorih temu da priupitam i za kompatibilnost trihogastera, colisa sa kozama. Da li ih diraju? |
| |
|
|
| ZliBrka |
Posted on 17.05.2013 19:56
|

član
|
Nemam iskustva sa navedenim ribicama i kozicama, ali imam kombinaciju RCS i ember tetri i chili razbora. Uzeo sam ih logikom da nece dirati velike kozice, jer im ne stanu u usta. I bio sam u pravu.
Ali... Stanu im male kozice u usta. 
Bas primecujem kako ribice nesto stalno vrebaju u bilju, a malih kozica nema bas previse. Odnosno, ima ih ali ne koliko bi se ocekivalo (i koliko ih je bilo pre ubacivanja ribica) s obzirom da velikih RCS ima dosta.
Tom logikom, i iskustvima procitanim na netu, dirat ce ih sigurno.
Jedini nacin opstanka kozica je da ih ima dosta u akv i da je isti pun biljaka. |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 17.05.2013 20:27
|

Administrator
|
ZliBrka wrote:
Uzeo sam ih logikom da nece dirati velike kozice, jer im ne stanu u usta. I bio sam u pravu.
Ali... Stanu im male kozice u usta.
Ma to je opste crta akva honija - skoro uvek veci juri i maltretira manjeg i zgodnog za pod zub....
Ipak ima riba koji su veliki gurmani ili namenski terminatori za neke vrste ili svoju i tudju mladj, ma koliko dobro akvarijum bio ubiljen (a moji su uglavnom prasume). Imam jedan akvarijum gde nikada koze nisu zazivele i covek bi pomislio zbog botija, ali botije nisu mogle da stignu da vide koze od crnih tetri (crne udovice) i jos nekih sitnijih tetri. Bukvalno su masakrirale svaki moj polusaj da ubacim koze u taj akvarijum... |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 17.05.2013 20:48
|

Administrator
|
Pored botija, do nedavno sam imao i stotinak kozica u akvarijumu, e onda sam kupio skalare x2 i trihogastere x2, i kozice su sada istorija..... |
| |
|
|
| Yves |
Posted on 17.05.2013 21:24
|

član
|
hehe grabljivice. predpostavljam da bi kozice i kod mene isto prosle. ima li riba nezainteresovanih za zivu klopicu-kozice? |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 17.05.2013 22:18
|

Administrator
|
ZoSo wrote:
Pored botija, do nedavno sam imao i stotinak kozica u akvarijumu, e onda sam kupio skalare x2 i trihogastere x2, i kozice su sada istorija.....
Pretpostavljam da su skalari bili glavni razbojnici, a kako su se ponasali trihogasteri? Jesi li ih uhvatio sa dokaznim materijalom u ustima ili kako pomno vrebaju neku kozu? |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 17.05.2013 22:35
|

Administrator
|
Bili su ne veće od tri cm, i direkt iz kese su navalili na vedski sto.... |
| |
|
|
| Vlada991 |
Posted on 17.05.2013 23:11
|

član
|
ZoSo wrote:
Bili su ne veće od tri cm, i direkt iz kese su navalili na vedski sto....
Ista prica i kod mene. Ubacio 5 skalara, mladih 5cm. Mislio sam, dok se naviknu, porastu sa kozama bice sve ok. Uzalud, odmah po ubacivanju nastao je haos. Kozice se izgubile skroz. Ranije plivale svuda u roju, sada vidim tek neku vecu na biljkama. Kozice su jos uvek tu, ali se sakrile u dubini i supljinama... 3 skalara su izletela istog trena i situacija je vec drugacija, jos uvek ih nema toliko ali izlaze na hranjenje. Poklonicu i ova 2 skalara, koju su neverovatno brzo porasli i sada sa lakocom gutaju sve... Kozice su mi ipak i korisnije i lepse od skalara. Moj izbor su kozice...  |
| |
|
|
| Dragan Kinez |
Posted on 18.05.2013 00:03
|

Administrator
|
U akvarijumu imam Paracheirodon axelrodi i hemigrammus bleheri i ne diraju kozice |
| |
|
|
| runner |
Posted on 18.05.2013 14:36
|

član
|
Paracheirodon innesi (obične neonke) i gupike ih takođe ne diraju kod mene u akvarijumu (57l, dobro ubiljen). Od 10 kozica na početku, doao sam do jednog velikog stada koje se rairilo preko celog dna.
Kakva je situacija sa sijamskim borcima? Jel ih drao ko uspeno sa betama? |
| |
|
|
| VladicaVR |
Posted on 18.05.2013 20:27
|

član
|
sijamski borci ih tamane |
| |
|