|
Impeler na EHEIM 2073
|
| Proba |
Posted on 04.05.2013 13:19
|

član
|
Pukao mi je keramicki stapic oko kojeg se vrti impeler u kanister filteru. Nisam nasao na netu da ga mogu poruciti negde, kao rezervni deo. Da li je neko imao imao slican problem? Neki predlog kao alternativno resenje?
Dimenzije stapica su: duzina - 80,5mm, precnik 3mm.
Proba attached the following image:
|
| |
|
|
| ZliBrka |
Posted on 04.05.2013 15:32
|

član
|
Probaj na www.aquashop.rs |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 04.05.2013 19:27
|

član
|
Siledijo, nije to puklo tek tako Ako ne uspe preko linka na koji te je uputio Zli-kolega, ima Eheima na jo nekoliko mesta u prodaji a, zastupnik je Zorbal za Srbiju. Pozdrav |
| |
|
|
| zander |
Posted on 05.05.2013 01:04
|

Administrator
|
Stapici za usi, zezam se naravno. Ne znam da li bi ukoliko ne moze da se pronadje original moglo da se iskoristi od atmanovih powerhedova, onih malo vecih dimenzija... |
| |
|
|
| Proba |
Posted on 06.05.2013 20:48
|

član
|
krcko wrote:
Siledijo, nije to puklo tek tako  Ako ne uspe preko linka na koji te je uputio Zli-kolega, ima Eheima na jo nekoliko mesta u prodaji a, zastupnik je Zorbal za Srbiju. Pozdrav
Cika Krcko pukao je kao da sam skocio na njega. Nisam ga video i spustio sam kuciste filtera na njega, u kadi.
Ideja sam dobio stotinu, ali nijedna do sada nije upalila. Pokusao sa stapicima za usi, decijim stapicima za racunanje, drskom od cetkice za bojanje, lizalicama, uloscima od hemijske, komadima armaturne mreze... :-) Najveci problem je precnik. Nasao sam jedan metalni (celicni) stapic identicnih dimenzija. Pasuje kao da je pravljen za Eheim. Ne znam da li da rizikujem sa njim, zbog korozije... |
| |
|
|
| mladinaucnik |
Posted on 07.05.2013 22:09
|

član
|
Ne bi smelo da za to ide metalno (elektromagnet i fizika ), ja sam slicnu stvar budzio od mesinganog stapica za potopnu pumpu za vrtno jezero, ali nije radilo posao. Tj radilo je jedno vreme a posle je impeler otisao u "honduras". Izgleda da nosac nije bio u dlaku odgovarajuci a mozda je i impeler vec bio malo nacet pa je bacao u stranu dok se okretao. |
| |
|
|
| Proba |
Posted on 09.05.2013 12:48
|

član
|
Za sada nisam nasao resenje. I ja se plasim da stavim ovu metalnu sipkicu sto sam nasao, a jedino drugo resenje do kojeg sam dosao je plasticna drska od cetkice za bojanje. Subler kaze da su mere OK.
Cika Krcko nije Zorbal uvoznik Eheim-a, vec Zoo-hobby. Oni ne mogu da mi pomognu, a cak su i prigovorili sto sam uzeo filter kod "tamo nekih" iz NS. 
Aquashop radi sledeci uvoz tek na leto, tako da cu par meseci AQ prepustiti na milost Atman At-f104. Valjda ce biti OK. |
| |
|