14.06.2026 07:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
HORUSOV akvarijum
HORUS
Akvarijum je dimenzija 80x40x35cm. Ima spoljanji stakleni filter. Filtracija 800 l/h. Rasveta 76W. Podloga-zemlja za cveće, pojačana osmokotom. Podloga-kvarcni pesak granulacije 2-3mm. Biljke: ehinodorus ozelot (2), ludvigija repens, anubija (nana), stargras, sagitarija subulata, mikrosorum pteropus, cripte, ehinodorus (ne znam koji, jer sam ga kupio ka emerzno gajenog). Ribice: barbusi tetrazona (9), barbusi titeya (2), serpe (3), zeleni barbusi (3), leteća lisica, ancistrusi (2), koridorasi (2), kuli-kuli. Molim komentare. Bez laskanja molim.Grin
HORUS attached the following image:
s5005622.jpg

HORUS
Zar nema nijednog saveta?!Shock

Novak
Za sta? Thumb up

krcko
Ima, budi strpljiv, proći će praznici. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
zander
Dobrodosao na forum, akvarijum je OK, lepo izlgeda i ako si ti zadovoljan, onda je jos bolje.
Sto se tice saveta, konkretno na sta mislis? hteo bi da napravis neki bolji aquascape ili sta?

Ovde na forumu ima ljudi raznih interesovanja, neki pretezno idu na uredjenje akvarijuma za takmicenja, ali ima ovde i dosta onih koje to ne interesuje ili su u medjuvremenu izgubili zelju za tim pa su se pronasli u smirivanju zivaca i uzivanju u nekim ribama, kozicama, uzgoju ili savladavanju nekih biljaka, mrestu ribica mozda i slicno...

Tako da ovo nije aquascaperski forum iako ima stvarno dosta lepo uredjenih biljnih akvarijuma i mozda tako na prvi pogled deluje.
Jer ako cemo o aquascapingu, onda bi mogli poceti od one poznate: "stavi sitnlisno bilje", a ako cemo cisto kao obicni akvaristi da gledamo na ovaj akvarijum onda je ovo super i to je to Thumb up

Zavisi u kojem pravcu su ti potrebni saveti. To bi dobro bilo da napomenes. A ovako, meni ovo deluje super, pravi akvarijum jednog prosecnog hobiste. Iskreno... A fotografija bi mogla biti ostrija.

Pozdrav i dobro dosao na forum Beer
Edited by zander on 05.05.2013 01:08

deanjmi
Pozdrav druze Horus dobro dosao na forum ovaj gde ces mnogo toga nauciti posto ima dosta profi ljudi ovde ali bas profi i koji se takmice uspesno,procesljaj galeriju pa ces videti kakvih akvarijuma je ovde bilo.Pozdrav akvarijum ti je ok mada ti nemogu ja davati bas neke saveteBeer

biobiofizicar
Pozdrav.
Potpisujem sve sto je rekao Zander: jedan na jedan...
Kao hobisticki relax akvarijum ovo je super i kompozicijski OK, aquascaperski - udri sitnolisno i ugusti, a sve bi to moglo da se dosta dobro nalepi i na postojeci hardscape...., kvalitetnija fotka nama pruza vise mogucnosti da vidimo detalje...

HORUS
Ovaj forum je vrlo ozbiljan, i vidim da na njemu ima članova koji su VRLO OZBILJNI akvaristi. Kao to ste i rekli, sebe smatram prosečnim akvaristom, s obzirom na činjenicu da je ovaj akvarijum zaiveo u septembru mesecu, prole godine. Ne bih voleo da uređujem akvarijum za takmičenje. Sve ovo radim za svoj gro. Oputa me sve ovo, i vrlo mi je lepo kada gledam i petljam oko svog akvarijuma. Voleo bih da zadrim prirodni izgled svog akvarijuma. Zapravo, dopada mi se NATURA stil. Poto sam i ja prirodnjak, volim kada akvarijum ima prirodan izgled. Video sam da u galeriji ima opako dobrih akvarijuma, i drago mi je to sam u drutvu ljudi od kojih mogu mnogo da naučim. Uskoro spremam jedan ozbiljniji projekat. Krenuo sam sa obezbeđivanjem opreme, pa kada krene sve to, trebaće mi vai saveti. Hvala na dobrodolici i lepim rečima.

Mandic
Dobrodoao! Smile
Uivaj u ičitavanju tema i tekstova, kao i u razgledanju slika Thumb up

HORUS
Drutvo, moe li jedno pitanje? Kao to sam već pomenuo, pripremam se za jedan ozbiljniji poduhvat. Trenutno sam u fazi obezbeđivanja opreme. Potreban mi je manometar za CO2 bocu. Imam ponudu, ali mi je vano da mi neko potvrdi da je to takva vrsta manometra. Evo fotografije. Čovek mi trai 40 evrića. Da li je to korwktna cena?
th_060520133611_zpsf9e231ba.jpg

biobiofizicar
Trebalo bi da je to - to. Mozda je cena malo jaka za polovan posto za te pare vec mogu da se kupi i novi namenjeni akvaristici sa garancijom. Polovan od renomiranog proizvodjaca (da li je to i ovaj?) bez garancije ili nov jeftinija varijanta sa garancijom uvek je pitanje...I don't know
Polovnjaci se krecu od 20ak do 40ak evrica plus minus - kako naletis, novi idu od 40ak pa na gore i do 120...

HORUS
Hvala na odgovoru. Jo jedno pitanje i neću vie, keve mi. Wink Čovek koji hoće da mi proda kae da je u ovaj manometar već integrisan i igličasti ventil. Kao, onaj točkić sa strane je igličasti. Da li je to istina?

HORUS
Ovo je panj koji će najverovatnije naći svoje mesto u novom akvarijumu. Na fotografiji su grane okrenute na dole. Ako zauzme svoje mesto grane će biti okrenute nagore.
s5005756.jpg

bobi
ma daj mu 10e, idi kupi si nov za tie pari

biobiofizicar
stvarno deluje da je ono iglicasti gore na fotki.

HORUS
Čeprljao sam malo po netu. Samo manometar mogu da nabavim za 20 evra, a igličasti sam naao u jednoj akva prodavnici za 1000 dinara. Dakle, mogu da prođem sa 30 evra. Dao bih mu 30 evrića, da uzmem manometar sa igličastim zajedno.
bobi@ Ti ga ba pretera. Kupio bih i ja novi za tie pari, ali ne daju dumani.

bobi
i ja bi ali ne ideThumb up

zander
Ja regulacioni ventil uzimam na najlon pijaci u NS svaki put, imam 4 komada. Placao sam ih oko 3000-3500din nove. 3 komada su na akvarijumima i jedan je na aparatu za varenje, svi rade perfektno, nema tu potrebe davati neke velike novce i kupovati specijalno "akvaristicke".
Ali dobar iglicasti ventil je mnogo bitnija stvar, da bi mogao lepo da podesis protok CO2. Regulacioni ventili koji u sebi imaju iglicasti, tj dvostepeno podesavanje protoka uglavnom ne zadovoljavaju preciznost protoka co2 kakva nama treba, e zato treba potraziti dobar iglicasti ventil...
Oko 100EU me izadje svaki put ceo komplet za CO2, atestirana boca, manometri... Tu nisam racunao difuzor ili kakvo vec rastvaranje ces da odaberes...

kisleon
Pozdrav Horuse, samo sam hteo da kaem da ti je opak ovaj panj!

HORUS
zander@ Definitivno sam odlučio da uzmem samo manometar bez igličastog. On će me kotati 20 evrića. Posle ću da se bacim u potragu za igličastim.
kisleon@ Ih, imam ih ja gomilu, nego poto sam jo uvek novajlija na ovom forumu ne smem da postavljam oglase te vrste.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,481 jedinstvenih poseta