Ovi Supershrimps nisu nikakva novost , postoje vec dugo u prodaji sirom Amerike.
Za ovu HRS ne bih rekao da je bas te boje kao na slici , pogledajte slike po internetu. Ja sam ih video uzivo i nisu mi se svidele iz dva razloga : neugledna boja i tezina razmnozavanja.
Kada uzmem u obzir da se razmnozavaju kao i Amano ne bih se plasio da ih necu ramnoziti ali sam izgled je slican Red Cherry kozici ( zato sam kupio Sakura Red i Sulawesi ).
Jedino sto mi se svidelo je da im je zivotni vek do 20 godina i eventualno je sto su vrhunska egzotika,endemska vrsta sa Havaja...ali zar to nisu i vecina ostalih vrsta.
Mozda jednog dana kada budem imao viska akvarijuma
To za novu klasifikaciju jos nije zvanicno ali po svim pravilima bi trebalo da se promeni naziv.Dosta se raspravlja o zvanicnim klasifikacijama i nazivima jer uvek postoji neko ko ne zeli da usvoji nazive zvanicnih svetskih institucija pa onda dolazi do zabuna i polemika oko istih vrsta i jos vise zbunjuje nas hobiste a tako i trgovce ( poruce jednu vrstu a dobiju nesto sasvim neocekivano ,xexe ).
Za White i Blue Pearl je vec duze vreme u upotrebi naziv palmata.
Uglavnom je tako, većina sajtova koja se bavi ovom problematikom je dobrovoljno-volonterska, kako-kad koji iz naučnih instituta utrči da napie poneto, pa kao to i sam kae, dolazi do zabuna, pogotovu to se većina tih naučnih rasprava izuzetno neredovno aurira. Pogledajmo samo Fishbase, ko zna kada je poslednji put neto promenjeno. Superračići su i meni bili interesantni kao kuriozitet dugovečnosti i prilagodljivosti, zato sam ih linkovao. Pozdrav