|
KBDNK je napisao:
....
ubrim DIY makroelementima ia bilje raste vie nego dobro a od mikroelemenata dodajem samo Fe i to DIY varijanta u količini od 0,14 ppm svakodnevno.
poto đubri i mikro i makro elementima onda drugi uzrok moe da bude nedostatak svetla.
sa slike mi se čini da se ovo pojavljuje u donjim delovima gde biljka vie ne dobija svetla...
ako je ovako a ti lepo kao to sam te već savetovao makaze u ruke, ali seda ne vredi ove delove biljki da ostavi već one vrhove koje odseče ponovo posadi....
KBDNK je napisao:
Te rupice nisu uzele maha odnosno nisu neki veliki problem ali bolje je sprečiti nego lečiti pa sam hteo da pitam stručnije o tome ta bi mogao biti uzrok tome. Da napomenem da bilje sa rupicama najbolje i najbre raste...
Imam pueve i to one sitne koje ne znam kako da se otarasim. Najblii sam odluci da nabavim botie.
Evbo i slike rupica
ne mora da znači da ti puevi ovo rade, ta vie najverovatnije oni nisu krivci!
velike količine pueva se javljaju kada u akvarijumu ima velike količine nepojedene hrane tako da ih ti za sada ostavi... moe ih polako malo po malo vaditi i loviti onom forom sa argarepom, a ribice paljivije manje hraniti da ne ostaje puno hrane...
to se tiče uzimanja botie i ona će ti praviti rupe u biljkama, nemoj ishitriti sa ovom odlukom! |