14.06.2026 04:50
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Moj prvi biljni akvarijum
vuja
Pozdrav svima, postavio sam temu o mom paludarijumu, pa evo da postavim i svoj akvarijum od 100l. Unutra cuvam diskuse, pristele, ancitrose, kozice, malezijske puzeve, kao i nekoliko koridorasa. Od kada imam ovaj akvarijum, promenilo se dosta biljaka. Trenutno imam zemlju kao podlogu. Od osvetljenja imam dve growlux neonke, i jednu daylight. Kanister pumpa, eheim i grejac atman 100w.

oi45.tinypic.com/2ir7wgi.jpg

Ova kombinacija biljaka mi se najvise svidja.

oi46.tinypic.com/nm1ctd.jpg

vuja
iskopao sam neke starije fotke Wait
vuja attached the following image:
akvarijum_i_diskusi.jpg

vuja
nije bilo hranjljive podloge ali sam zato imao 16 saksije koje sam vesto kamuflirao osim jedne u kojoj je bio lotos.
akvarijum_diskusi.jpg

ZoSo
Koliko vidim, ovo su ti sve starije slike, jel ti akvarijum jo u funkciji?
Jel si planirao moda da Diskusima obezbedi malo veće staklo?

to se postavke tiče, mislim da si naspram faune izabrao odgovarajuće bilje i to solidno posloio Thumb up

vuja
jesu stare,hehe..sad je malo drugaciji izvadio sam dosta biljaka jer su se mucile. Veceras cu da ga slikam. U planu mi je da napravim akvarijum od 500l ali jos uvek u planu za to ce mi trebati malo vise vremena Smoke

vuja
evo pre pet minuta uslikano doduse mobilnim ali mislim da se vidi.
moj_akvari.jpg

HORUS
Moda bi jo mogao da malo uuka uglove.

biobiofizicar
Sto pre pravi taj od 500 lit.
Ovde vec postaje pomalo tesno ovim krupnolisnim biljkama i povelikim i brojnim diskusima.

krcko
Potpisujem biobia, iz mog ugla sagledavanja ovde nako popunjavanje uglova, dodavanje dekoracije... samo moe da gui ono to je najvrednije a, to su ribe. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
branimir ok
Koliko su stari ovi diskusi Beer

HORUS
Krcko, biobiofizicar@ Slaem se sa vama to se tiče irokolisnih biljaka. Ja imam akvarijum istih dimenzija kao vuja. U njemu sam imao dva velika ehinodorusa ozelot. Posluao sam ljude sa foruma i počeo da ih izbacujem. Zaista se dobija na prostoru. Bili su mi potpuno zaguili akvarijum. U njemu imam barbuse. Kod vuje dodatno komplikuju situaciju veliki diskusi. Akvarijum od 100 litara je vrlo mali za toliko veliki broj diskusa, pogotovo toliko velikih.

kisleon
Prvih par slika izgledao kao time lapse. Ne izgleda lose, samo mi je zao riba. I ja imam toliki akvarijum ali i onim skalarima koje sam drzao u njemu i njima je bilo tesno, pa cim su narasli odmah sam ih prodavao, em su postali agresivni, em nisu imali prostora za teritorije ni za beg.

vuja
diskusi su dve godine stari cuvam ih od malena bili su otprilike kao para od dvadeset din.najverovatnije da cu vec sledece godine da napravim veliki aq.dobre su biljke prave hlad diskusima i tako ne pate a pre je bio previse ubiljen i zato sam izvadio malo da napravim prostor mada su mi i neke biljke propadale zbog senke. Dva diskusa su mi bas velika. Mislim da su to muzki a da su ostale zenke. Znam jer su se mrestili.

vuja
meni su i skalari lepi i mislim da je prava steta prodati ribu kad dostigne punu velicinu i bude najlepsa ali ako se proda nekom koga znas i ima veliki aq onda ok.
diskus_1.jpg

biobiofizicar
Velika je to i lepa riba koja trazi prostor i malo vise nege i specificnije uslove. Jedna od posledica malog prostora i prekobrojnosti je i prestanak rasta pored ocite opasnosti od preopterecenja celog sistema sto moze dovesti do problema u akvarijumu koji se mogu u krajnjoj instanci odraziti i na zdravlje riba, a ne samo na "algavu" realnost....
Zato pominjem da je vreme da ubrzas projekat mnogolitrasa, ako si vec resio da zadrzis sve ribe...

vuja
znam,jer mi je jedan plavi diskus vec uginuo a mislim da ce i ovaj drugi...

vuja
ovo je slika posle preuredjenja,stavljena je nova podloga i ocekujem jednu malu dzunglu u 125l vode. slikano telefonom.
img_20140127_192750.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,878 jedinstvenih poseta