Novi početak!
Posle 2 god od formiranja svog prvog biljnog akvarijuma reio da krenem sa novom postavkom.
Akvarijum formiran juče.
Dimenzije:75x45x40
Rasveta: 3x24w ...Jbl 9000K, 2x Sylvania grolux (ovde će biti promene jer sam navavio neke Philips od 6500 i 4000K pa ću malo menjati i traiti najbolju kombinaciju)
Podloga: Tropica, kvarcni ljunak 2-5mm
CO2 iz boce, 1 m/s
Prihrana: nita prvih 10-ak dana a posle krećem sa mikro i makro ( Profito, Gvodje, prakići NPK, EC-po potebi)
Biljke: elocharis parvula i acicularis, staurogyne sp, HC, HM, pogostemon erectus, amania bonsai, rotala macrandra, myriophyllum mattogrossense, hydrocotille verticilata, fissidens fontanus, pogostemon helferi, ranunculus inundatus
biće jo sličica ovih dana
Oprema na nivou.
Postavka je ok ali se ne vidi najbolje iz ove pozicije slikanja, osini nam jednu ravno da se lijepo vidi.
Dobro ubiljeno u startu sto je po meni najvaznije pri kretanju sa novom postavkom.
Pratim dalje odvijanje situacije.
Sretno
Trenutno stanje, 20 dana od starta..
Većih problema sa algama nemam. Počeo sa dodavanjem mikro-makro elemenata u neto manjim količinama..Vremenom ću doze pojačavati
33. dan...
čekam da parvula napravi gust tepih (računam za nekih mesec dana), pa bih onda napravio zelenu stazicu kroz sredinu akvarijuma..
u medjuvremenu bih moda dodao jo koju biljku zadnjeg plana, razmiljao sam o R. Walichii... vsaki predlog je dobro doao
posle dueg vremena da osveim temu Bilo je promena u akavrijumu, problema sa CO2, propadanje pojedinih biljaka, ubaivanja novih stanovnika u aq. Sada se stanje polako popravlja. Imam malo problema sa crnom bradatom
Hvala. U poslednjih 2-3 meseca sam se ozbiljnije posvetio akvarijumu pa se i situacija u njemu polako popravlja. Trudiću se da u narednom periodu redovnije kačim slike
nemam trenutno neku frontalnu kojom bih bio zadovoljan ali sam napravio kratak video klip gde se vidi trenutno stanje. Znam da mi fotografija i snimanje nisu jača strana ali ću se potruduti da i to popravim YouTube Video